• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

H0 Tomala Budowniczy

OP
OP
Tomala

Tomala

Znany użytkownik
MGKP
BGM
Reakcje
978 14 1
Mój świeży model to dworzec Ludwikowice Kłodzkie, przystanku położonego na linii Kłodzko Główne - Wałbrzych Główny. Skala H0, materiały to: karton, sklejka, kantówki 2mm, papier ścierny, folia, blaszki, drut, nić nylonowa. Model będzie można dziś i jutro zobaczyć na Targach Hobby w Poznaniu, a docelowo kiedyś na spotkaniach BGM.

Załączniki

OP
OP
Tomala

Tomala

Znany użytkownik
MGKP
BGM
Reakcje
978 14 1
I jeszcze kilka zdjęć.

Załączniki

KronosVV

Aktywny użytkownik
Reakcje
174 8 0
Bardzo ładny model, podoba mi się ale mam jedno czepliwe pytanie. Na zdjęciu 4 (z #83) i 8 (z #82) i innych też, tam gdzie jest narożnik dachu wewnętrzny, spływ wody w narożniku jest po rynience z blachy. Jest ona nałożona NA dachówkę, a prawidłowo powinno być POD dachówkę. Tak było w oryginalnym budynku? Bo to wygląda jakby dekarz spartolił robotę, i woda częściowo spływająca z dachówek przy narożniku wpłynie pod rynienkę i na poddasze zamiast spłynąć do rynny.
Tak na szybko w google nie udało mi się znaleźć zdjęć potwierdzających z wystarczającą dokładnością jak jest w rzeczywistości. Ale z tego poniżej myślę że jest pod.

1764402937127.png

Ostatnio edytowane:
OP
OP
Tomala

Tomala

Znany użytkownik
MGKP
BGM
Reakcje
978 14 1
Model chlewika w skali H0. Konstrukcja zainspirowana podobnym budynkiem z Chwałowic w Rybniku. Materiały to karton, sklejka, papier ścierny i blaszki.

Załączniki

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Budownictwo i pozostała infrastruktura 73