• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

TOLOLOKO Rosomak H0 - eszelon

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.807 32 2
Faktycznie na targach było spore stoisko TOLO, cała gama pojazdów jaką oferowali. ktoś przy mnie pytał, o modele czy można kupić i otrzymał odpowiedź że tak, co mnie zaskoczyło.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.626 387 20
Faktycznie na targach było spore stoisko TOLO, cała gama pojazdów jaką oferowali. ktoś przy mnie pytał, o modele czy można kupić i otrzymał odpowiedź że tak, co mnie zaskoczyło.
No to miła wiadomość. Teraz jeszcze jakby ktoś mógł porządnie ogarnąć dystrybucję, to ja z chęcią kupię takie miniaturki.

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.807 32 2
Jeśli to bardzo niewielka, to wygląda raczej na wyprzedaż. Tolo nawet w okresie świetności nie robił tylu typów jednocześnie, a po tych cenach to nawet na ebayu sprzeda się pojedyncze sztuki. Szczególnie że te modele nie grzeszą jakością odwzorowania.

fazer0001

Aktywny użytkownik
eSeMka
Reakcje
153 7 2
A ja dawno temu otrzymałem i już ktoś inny Rosomakiem się cieszy (nie pasował mi do LWP)
Wczoraj/dzisiaj kupiłem od Tola kilka modeli i pojechały zemną do domu :)

Ostatnio edytowane:

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.626 387 20
A ja dawno temu otrzymałem i już ktoś inny się nim cieszy (nie pasował mi do LWP)
No i nie chwal się, bo Cię tu koledzy zlinczują, za jakieś tajemne układy z firmą Tololoko. Nikt nie otrzymał, a Ty otrzymałeś... Co więcej, ja też mogę zostać napiętnowany, bo otrzymałem zwrot pieniędzy za niedostarczonego Rosomaka... ;)

fazer0001

Aktywny użytkownik
eSeMka
Reakcje
153 7 2
No i nie chwal się, bo Cię tu koledzy zlinczują, za jakieś tajemne układy z firmą Tololoko. Nikt nie otrzymał, a Ty otrzymałeś... Co więcej, ja też mogę zostać napiętnowany, bo otrzymałem zwrot pieniędzy za niedostarczonego Rosomaka... ;)
Napisałem tylko jak było i jest, a Tola wczoraj pierwszy raz widziałem na oczy. Miło było w końcu się osobiście poznać

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.807 32 2
Nareszcie ktoś to głośno napisał ;)
Tolo miał modele lepsze i gorsze. Ciężarówki całkiem udane, mam Żubry na przykład, ale osobowe raczej słabe. Dla przykładu Warszawa, ta z panienką, linia okien raczej od czapy. Mam Warszawę niemieckiego producenta - druga fotka, proporcje już zupełnie inne, model prawidłowy.

Załączniki

jestrabh

Znany użytkownik
Reakcje
2.819 40 1
Jestem z grupy oczekujących i cierpliwie czekam na realizację swojego zamówienia:(. Mogę potwierdzić, że otrzymałem zaproszenie na targi od P. Anatola aby odebrać sobie część modeli i poznać się osobiście. Niestety, ale z żalem musiałem odmówić z powodu wcześniej zaplanowanego wyjazdu. Obiecał mi modele przesłać po targach, więc zobaczymy czy potwierdzi swoją wiarygodność:) Proponowałbym już zakończyć hejt pod jego adresem, a dostrzec dobre chęci z jego strony do wyjścia na prostą. Jakie modele robił/robi każdy widzi i nie wszyscy muszą je kupować. Natomiast niewątpliwie jest zapotrzebowanie na jego prace co widać po portalach aukcyjnych. Za to, że wyszedł z niebytu i miał odwagę się publicznie pokazać w Poznaniu spodziewając się osobistego spotkania z niezadowolonymi z mojej strony wielki szacun(y) Mam nadzieję, że Tolo nas jeszcze niejednokrotnie pozytywnie zaskoczy ku zadowoleniu ludzi pozytywnie zakręconych.

piotr66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.807 32 2
Popieram, sam wiem jak trudno jest robić modele, i mam tu na myśli stronę ekonomiczną a nie techniczną działalności. Bankrutował nie tylko Tolo ale i Marklin i Roco. Ceny modeli uważane przez niektórych za wysokie okazują sie takie że po podliczeniu godzin pracy nawet płaca minimalna często nie wychodzi.