• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Narzędzia Tanie lasery CNC - obsługa i problemy

OP
OP
Akcesoria do makiety
Reakcje
1.194 4 1
Też tak myślę, może coś walnęło na zasilaczu, najszybciej to można sprawdzić, ja miesiąc temu wymieniałem u siebie zasilacz, zaczął iskrzyć w środku :ROFL:, ale trochę popalił przez te kilka lat ;)

No i moc też chyba nigdy nie dawałem 100%, ale co jeszcze możesz sprawdzić, w Lightburn jest chyba opcja testowania lasera, on wypala ileś tam rzeczy z różnymi ustawieniami, może puść ten test i zobacz czy w którymś momencie dobrze wypala. Gdzieś w necie też był test do cięcia kółek z różnymi mocami, też może być przydatne

a jeszcze jedna rzeczy może po prostu soczewka brudna od sadzy/dymu? Oczywiście sprawdź na wyłączonym ;)

DonAmigo

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Tak, i chyba masz racje. Sprzedawca wysłał nowy i zalecił nie przekraczanie 85% mocy. Na szczęście wysłał trochę mocniejszy laser więc mam nadzieje, że problemy nie wrócą. Nauka na przyszłość ;)