• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Tabor WKD

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.969 122 22
Jakoś design wyglądu pojazdów Newagu nigdy do mnie nie przemawiał, ale tym razem to już zupełnie ktoś tam zaszalał. To już skład WKD Pesy nie grzeszy urodą, ale ten jak pojawi się na torach to chyba z miejsca okrzyknięty zostanie najbrzydszym pociągiem na torach.

Prezes TS

Expert
Ekspert
Reakcje
1.064 25 2
Witam Kolegów,
coś zupełnie inne stylowo !
- i tu należy się uznanie, a że niecodzienny wygląd i szokuje ... no cóż, zobaczymy, może akurat styliści będą się zachwycać.
Podobne wrażenie miałem, gdy po raz pierwszy zobaczyłem zmodernizowaną ST44 w wersji 311D lub lokomotywę Vectron z tymi "żebrami" z przodu.
Ale jedno jest od razu zauważalne: doskonała widoczność z kabiny do przodu i na boki. To wielka zaleta i pod tym względem daleko w tyle pozostają Elfy, Impulsy a nawet Flirty. Komfort obserwacji dla maszynisty jest tu znacznie wyższy.
No i jest to kolejny przykład, że nareszcie kończy się, - mi osobiście niepodobająca się, stylizacja przodów na "borsuka" lub dosadniej "na dżdżownicę" ;) - to takie moje prywatne określenia.
Pozdrawiam stylowo.

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.422 110 1
Dwa zdjęcia znalezione na Fejsie. Konto Stara Ochota.
Skrzyżowanie Grójeckiej z Niemcewicza. Sądząc po latarniach ulicznych zdjęcie starsze jest przedwojenne.
ochota.jpg

Drugie zdjęcie to skręt z Niemcewicza w Szczęśliwicką (to ta ulica na wprost).
\
ochota1.jpg