Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Od najdalej wysuniętych krawędzi peronu pierwszego Dworca Gdańskiego do miejsca pokazanego na zdjęciu (mówię o tunelu pod torami) jest prawie 600metrów (pomiar z wikimapii). Nie sądzę by na zdjęciu były przedstawione perony.
Płot na zdjęciu jest tylko po południowej stronie torów i to ciut od nich oddalony, a nie po obu i nie jego dotyczyło pytanie. Poza tym, ten rzekomy "płot" przy torach jest wyraźnie poziomy. Czyli nadal nikt nie wie, czym są jaśniejsze/żółtawe plamy na zdjęciu wokół torów? Teraz wygląda mi to na jakiś jasny tłuczeń albo faktycznie jakąś wyszutrowaną strefę do patrolowania, co wpisywałoby się w tezę Kol. KiersNo z http://forum.modelarstwo.info/threads/stare-warszawskie-bocznice-kolejowe.8509/page-8#post-410466.
Rzut oka na stare bocznice Zakładów Mechanicznych Ursus...
Powoli ale systematycznie stare hale produkcyjne są rozbierane, ciekawe co powstanie na ich miejsce i czy będzie w nowych planach miejsce na wykorzystanie tych bocznic.
Rzut oka na stare bocznice Zakładów Mechanicznych Ursus...
Powoli ale systematycznie stare hale produkcyjne są rozbierane, ciekawe co powstanie na ich miejsce i czy będzie w nowych planach miejsce na wykorzystanie tych bocznic.
Podejrzewam że tak jak na Służewcu powstaną tam osiedla, lub biurowce.
Swoją drogą jak oglądam zdjęcia dawnych fabryk obecnie nieczynnych, to jakiś taki żal czuję, poczucie niewykorzystania potencjału przemysłowego Polski poprzez źle poprowadzoną transformację po 89 roku.
Podejrzewam że tak jak na Służewcu powstaną tam osiedla, lub biurowce.
Swoją drogą jak oglądam zdjęcia dawnych fabryk obecnie nieczynnych, to jakiś taki żal czuję, poczucie niewykorzystania potencjału przemysłowego Polski poprzez źle poprowadzoną transformację po 89 roku.
Jest nadzieja, że będą tam obiekty przemysłowe... jednak, ponieważ po drugiej stronie głównej ulicy (Posag Siedmiu Panien) przez dawne Zakłady powstało jakieś centrum logistyczne. A między ulicą a tymi bocznicami są: Dom Zborów Świadków Jehowy, zajezdnia autobusowa i stare, demontowane budynki hal. Od strony nowego wiaduktu ul. Gardziejewskiego są magazyny i inne takie. To może jednak przemysł a nie osiedle między blaszanymi halami. Zobaczymy.
W ostatni pt. odwiedziłem p.o. Okęcie i pobliską b. bocznicę przy Bokserskiej, a raczej to, co po niej zostało. Resztki torów wyraźnie są rozmontowywane przez złomiarzy.
Bocznica obecnej bazy paliwowej na lotnisku Okęcie przy ul. Benetta, zdj. mijanki z ub. tygodnia. Co ciekawe, ta mijanka istniała jeszcze przed II wojną światową. Podejrzewam, że obecne torowisko przebudowano w erze Gomułki albo Gierka wraz z budową terminalu, który już dziś nie istnieje.
Torowiska mijanki w 1945 r. po wyzwoleniu. Tam, gdzie dzisiaj jest baza Petrolotu, w 1945 r. było pole przecięte okopami z okresu Powstania Warszawskiego.
Torowiska mijanki i widoczna na wschód od nich baza Petrolotu w 2014 r.
Pozostałości po bocznicy i starych magazynach kolejowych przy ul. Kłobuckiej 8 widziane wczoraj (foty robiłem kiepskim aparatem w telefonie). Kiedyś mieściła się w tej okolicy fabryka domów i materiałów budowlanych. Wjazd pociągów odbywał się od strony przecięcia Kłobuckiej z Taborową. Dzisiaj miejsce jest zabudowywane osiedlem Ursynów Central Park. Położenie: po środku mapy:
Przy okazji (od)budowy bulwaru nad Wisłą odkurzono zdjęcia pokazujące stan przedwojenny bulwarów, a razem z nimi bocznicę do elektrowni. Zwraca uwagę "zielone torowisko" - wynalazek wcale nie tak współczesny, jak by się wydawało.
Według poniższego dzieła w Warszawie było około 150 bocznic.
Od samej Warszawy Głównej odgałęziało się ponad 50 bocznic.
Temat do opracowania przez kogoś miejscowego bo ja się słabo orientuję w warszawskiej topografii.
Mogę pomóc... jakby co... bo temat jest bardzo interesujący. Co miesiąc idąc do księgowej na ul. Kolejowej potykam się o jakieś szyny wystające spod asfaltu
Według poniższego dzieła w Warszawie było około 150 bocznic. Zobacz załącznik 350314
Od samej Warszawy Głównej odgałęziało się ponad 50 bocznic.
Temat do opracowania przez kogoś miejscowego bo ja się słabo orientuję w warszawskiej topografii.