• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie ST44 w wielu odsłonach

Spacerowicz

Znany użytkownik
Reakcje
3.165 98 2
Trzeba było odwrócić model tak, był była widoczna kabina A, tak, jak na zdjęciu oryginału. ;)
Trudno o dobre zdjęcie o tej porze roku- tym bardziej, że w domu zazwyczaj pojawiam się gdy już jest ciemno za oknem. Mimo wszystko, to bardzo fajne uczucie spotkać oryginał... i posiadać model, który darzy się sentymentem.
Generalnie wszystkim miłośnikom gagarów polecam wizytę w Białymstoku w tamtejszej lokomotywowni (Cargo)- prawdziwa "zielona mekka" (i nie tylko) dla oka i serca. Trzeba się jednak spieszyć, bo nie wiadomo, co stanie się z tymi maszynami w przyszłości... Przy odrobinie szczęścia można natrafić na sprawne zielone gagary w ruchu.

20Białystok_II.16 205.jpg

Rokstedi

Znany użytkownik
PGM
Reakcje
1.866 0 0
Lato i wracający luzem białostocki ST44-1083
ST44-1083.JPG

[DOUBLEPOST=1458349542,1458348698][/DOUBLEPOST]W Białymstoku pojawił się niedawno ST44-163. Niby nic nadzwyczajnego. Nie spodziewałem się jednak zobaczyć jeszcze, choćby nieczynnego Gagarina z oryginalnym żółtym czołem. Przyznacie, iż widok zaiste niecodzienny. Może w Gdyni uchował się na bocznicy podobny ST44-206?
DSC_0796 - Kopia.JPG

Lipaa

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
28.03.2016 - Wałowice - trzy Iwany ST44-1219, ST44-1232, ST44-1245 wjeżdżają na stację Wałowice od strony Gubina. ST44-1245 urywa się z trio i podczepia skład ładownych Eaosów w kierunku Gubina. ST44-1219 oraz ST44-1232 odjeżdzają luzem w tandemie do Czerwieńska. W między czasie ST44-1212 przejeżdża ze składem beczek w kierunku Gubina, chwilę później ST44-1245 ze składem Eaosów odjeżdża w kierunku Gubina. Na ostatnim zdjęciu ciekawostka - semafory wyjazdowe z Wałowic - jedne ustawione dla poszczególnych torów przed przejazdem i kolejny już na jednym torze w stronę Gubina.

Załączniki

Speedway

Znany użytkownik
Reakcje
9.594 18 0
Żeby złapać gagara zamieszczonego na poniższych fotkach, musiałem "puścić się galopem" prawie 100m po wertepach. Zaczynał odjeżdżać, gdy ledwie dobiegłem na odległość umożliwiającą oddanie "celnego strzału". Ale warto było biec, by go zobaczyć i posłuchać...
Warszawa Odolany, 1.05.2016r

1.JPG 2.JPG 3.JPG 4.JPG 5.JPG

KSK 1982

Kustosz Sali Pamięci
Zespół forum
GGM
Reakcje
172 4 0
no trzeba przyznać że rzeźba terenu hajerom z KWK Wujek wyszła:), swoją drogą podczas okupacji właśnie w tej części odbywało się zaopatrzenie strajkujących górników, no i jedna z niewielu możliwych dróg ucieczki z oblężonej gruby (nie chodzi oczywiście o pociągi tylko o miejsce) .

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.909 527 30
Już wczoraj od razu chciałem o tym napisać, ale pomyślałem, że wyjdę na przemądrzałego marudę, który nie zna się na żartach. Ale widzę, że to było na poważnie... Więc dodam, że LHS to linia szerokotorowa (1520 mm) i stosowane są tam standardy kolei byłego ZSRR (bo nie tylko Rosji).