• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie ST44 w wielu odsłonach

Zbigniew Gałczyński

Moderator Działu Tabor
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
4.440 31 1
Znalazłem trochę czasu i zrzuciłem z aparatu na kompa kolejne fotki.
Miejsce to samo -czyli stacja Poniec zdjęcia wykonane w dniu 27 lipca z dachu magazynu:D świetne miejsce do robienia zdjęć;)
Gagarin spółki PKP Cargo (ST44-1245) ze składem talbotów firmy trade trans
ST44-1245.jpg

1245.jpg

Posiedziałem sobie troszkę na tym dachu słoneczko przygrzewało i w obiektyw najechał mi kolejny skład towarowy:)
Tym razem był to M62 Orlenu ze składem cystern.
M62 1684.jpg

Orlen KolTrans.jpg

Orlen.jpg

Następnego dnia ponownie zawitał 1245 tym razem ze składem węglarek, które ustawiał na torze przy ładowni. Poniżej fotka po odczepieniu wagonów i przygotowaniu się do manewrów
Gagarin.jpg

michal.guminiak

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
1.465 7 0
Dzisiaj piękny Challenger manewrował na stacji Poznań Wschód ze składem z kruszywem. Zapytuję Kolegów, w którym miejscu w klasycznych ST44 i w M62 np. z Rail Polska znajdują się urządzenia SHP. Z podziękowaniem za informacje.

Meggido

Znany użytkownik
Reakcje
2.780 12 2
W M62M urzadzenie SHP znajduje sie na wozku pod odsprezynowaniem 1 i 2 stopnia czyli pod sprezynami i resorem piorowym. W tym samym miejscu SHP posiadaly Tamary Lotosu.

Lipaa

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
Około miesiąca temu upolowałem ST44-1239 w tandemie ze stonką SM42-621. Oba loki przewoźnika PKP Cargo przejechały z Guben (Niemcy) do Wałowic (kierunek Czerwieńsk).
DSC00839.JPG
DSC00835.JPG

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
21.230 508 29
Dostrzeżone z samochodu po szaleńczej gonitwie pierwszy raz spotkane w Krzemieniewie, od czoła 1201,1245,1213.

DSC_0263-crop.JPG

A potem po takiej samej jeździe w Garzynie.

DSC_0269.JPG

Zbigniew Gałczyński

Moderator Działu Tabor
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
4.440 31 1
Dostrzeżone z samochodu po szaleńczej gonitwie pierwszy raz spotkane w Krzemieniewie, od czoła 1201,1245,1213.

Zobacz załącznik 414574

A potem po takiej samej jeździe w Garzynie.

Zobacz załącznik 414575
Oj Pawle - byłeś w moich stronach i nic nie wiedziałem o tym:eek: wielka szkoda umknęła nam okazja na spotkanie;)
Ten skład jedzie z cukrowni w Gostyniu , ale pierwszy raz widzę jak ciągnięty jest w potrójnej trakcji:eek: w podwójnej widziałem kilka razy.
Pozdrawiam
Zbigniew

Lipaa

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
Wczoraj w Czerwieńsku: ST44-1232. Nie wiem czy widać to dokładnie na foto ale maszyna bardzo ale to bardzo ubrudzona - utwierdza mnie w przekonaniu, że nie przesadziłem z moją 717 w 1:87.

Załączniki