Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Właśnie przetestowałem tańszą wersję (Roco 62763), niby wszystko ok" ale dwa główne reflektory nie świecą tylko "brzdzą" się jakby w środku modelu ktoś świeczkę zapalił. Za tą cenę ROCO mogłoby się postarać i wstawić diody, w końcu we "wiadrach" miejsca jest pod dostatkiem.
Co do jazdy modelu to jeździ pewnie i nie za szybko, majestatycznie jak prawdziwy "Gagar".
Co do malowania tego modelu to myślę iż ten filmik nagrany 2 lutego 2010roku, a więc w VI epoce rozwieje Wasze wątpliwości. Okazuje się iż ROCO "popełniło" ten model we właściwych barwach.
Mam informację od ROCO że pierwsza partia lokomotyw ST44 w wersji analogowej została wypuszczona z wadliwymi zębatkami - w tej chwili jest niedostępna - cuś tam poprawiają.
Wersja z dźwiękiem ma być już poprawiona :shock:
Ci którzy zanabyli - sprawdźcie - podobno po czasie coś tam się dzieje z zębatkami.
Mam informację od ROCO że pierwsza partia lokomotyw ST44 w wersji analogowej została wypuszczona z wadliwymi zębatkami - w tej chwili jest niedostępna - cuś tam poprawiają.
(...)
Ci którzy zanabyli - sprawdźcie - podobno po czasie coś tam się dzieje z zębatkami.
Jest tak jak piszesz. Analog ma spierniczony napęd i wszyscy, którzy zakupili modele proszeni są o zwrot modelu w celu wymiany nieodpowiednich elementów. Cyfra ma być w porządku.
Po prostu ilość zębów na na jednej z zębatek jest nieodpowiednia i powoduje to trwałe uszkodzenie napędu.
osobiście nie jestem w posiadaniu tego loka (ponieważ się po niego dopiero wybierałem), a informacje takowe mam od sprzedawcy, który zwrócił całą dostawę Gagarinów.
No to chyba się pospieszyłem z przeróbkami , ale ja też nie zauważyłem problemów podczs jazdy. Co do oświetlenia to wiem że Roco powinno się bardziej postarać, ale przedstawiam niestety na kiepskim zdjęciu efekty jednego wieczoru.
Jest tak jak piszesz. Analog ma spierniczony napęd i wszyscy, którzy zakupili modele proszeni są o zwrot modelu w celu wymiany nieodpowiednich elementów. Cyfra ma być w porządku.
Po prostu ilość zębów na na jednej z zębatek jest nieodpowiednia i powoduje to trwałe uszkodzenie napędu.
Też mam ST44 i testowałem przez weekend i nic sie nie dzieje. Zapytałem sprzedawcę, gdzie kupiłem model i okazuje się, że żaden sklep w Polsce nie zwrócił całej partii Gagarinów - mało tego - żaden egzeplarz do tej pory z Polski nie był reklamowany. Jest wszystko w porządku nie ma żadnej usterki. Sprzedawca dzwonił przy mnie do Roco i uspokoił mnie co do zakupionego "Gagarina". Więc PANOWIE - nie róbcie złej propagandy !! Ja jestem z ST44 bardzo zadowolony.
Też mam ST44 i testowałem przez weekend i nic sie nie dzieje. Zapytałem sprzedawcę, gdzie kupiłem model i okazuje się, że żaden sklep w Polsce nie zwrócił całej partii Gagarinów - mało tego - żaden egzeplarz do tej pory z Polski nie był reklamowany. Jest wszystko w porządku nie ma żadnej usterki. Sprzedawca dzwonił przy mnie do Roco i uspokoił mnie co do zakupionego "Gagarina". Więc PANOWIE - nie róbcie złej propagandy !! Ja jestem z ST44 bardzo zadowolony.
Witam.
Panowie, jeśli posiadacie zdjęcia tych Gagarków, to chętnie poproszę.
Rozmyślam nad zakupem, czy teraz go kupić, czy też oczekiwać kolejnych wersji malowań.
Pozdrawiam. 8)