• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Specjalistyczne - irokez46

OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.393 47 0
Dzisiaj trzy modele już znane części użytkowników.Mercedesy Sprintery krakowskiego pogotowia ratunkowego wykonane przez Herpę.
W modelach wykonałem sporo zmian.
Pomalowanie wnętrz
Wash wpuszczony w linie podziału
Dorobienie oświetlenia zewnętrznego(boki oraz tył pojazdu)
Dorobienie kierunkowaskazów na tyle pojazdu(góra)
Anteny
Tylny stopień
Wymiana w dwóch wozach felg na właściwe.
Teraz jeszcze czekam na tablice rejestracyjne i można będzie powiedzieć że modele gotowe.

SAM_9438.jpg
SAM_9440.jpg
SAM_9441.jpg
SAM_9442.jpg
SAM_9443.jpg
SAM_9444.jpg
SAM_9445.jpg
SAM_9447.jpg
SAM_9448.jpg

M

Maverick

Gość
Karetki po twojej waloryzacji to prawdziwy majstersztyk. Te wszystkie detale sprawiają, że modele te wyglądają jakby byly w skali co najmniej 1-43 a nie w 1-87. Pelen realizm.(y)

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.013 108 2
Kilka detali a modele bardzo zyskały, naprawdę świetna robota.
Ciekawa sprawa ale w Szczecinie jedna karetka w podobnym malowaniu ma kształt kołpaków bardzo podobny do tego co dała Herpa oryginalnie niestety nie mam fotki.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.586 387 20
Na strażackich to się nie znam, ale ta Karosa wygląda bardzo realistycznie. Widać, że dużo pracy w nią włożyłeś. Podoba się.

Reakcje
11.288 67 1
Karosa bardzo elegancko się prezentuje . Fajne jest to że do zrobienia ciężarówki zastosowano kabinę z autobusu . Zresztą do mojego miasta do tej pory z Kielc przyjeżdża jelcz z kabiną od M11 .

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.013 108 2
Świetna prezentacja, Ameryka i to militarna to coś co bardzo lubię , do tego fajnie spatynowane modele.
Karosa też mi się podoba ale to modele dla cierpliwych.(y)

OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.393 47 0
Fakt SDV jest ciężki do sklejenia a z modelu nie jestem w pełni zadowolony.Nic więcej jednak nie dało się zrobić.Ogólnie to zarówno model jak i oryginał są i były jedną wielką pomyłką.:ROFL:

1 (65).jpg

wujcik

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Ta hybryda autobuso-ciężarówkowa to rzeczywiście pomyłka ale model jest niczego sobie.W Polsce jeździły gorsze hybrydy wykonywane przez domorosłych konstruktorów,sam widziałem Autosana H9 wiozącego węgiel...Czyli wyglądało to tak,że środek autobusu był wycięty,tam znajdowała się skrzynia ładunkowa a za nią puszka z silnikiem(obcięta du.. autobusu).

OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.393 47 0
Znowu naszła mnie ochota na zbieranie pojazdów komunalnych.Dziś jeden model z Herpy.Stary, wysłużony Maniek niebawem powinien otrzymać wsparcie bo włąsnie oglosiłem przetarg na kilka nowych śmieciarek.:ROFL:

SAM_9595.jpg
SAM_9588.jpg
SAM_9589.jpg
SAM_9590.jpg
SAM_9591.jpg
SAM_9592.jpg
SAM_9593.jpg
SAM_9594.jpg

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.586 387 20
Bardzo ciekawy model. Fajnie mu zrobiłeś grill i wnętrze kabiny. Jeszcze tylko postawić człowieka na stopniu z tyłu i będzie jak w rzeczywistości.