Ileś tam lat temu i ja nabyłem taki model. Jakiś czas później sytuacja życiowa niejako wymusiła na mnie konieczność ograniczenia kolekcji modeli. Postanowiłem przestać kupować modele lokomotyw spalinowych, a te co już miałem to sprzedać. Ale ilekroć patrzyłem na ten model, urzekał mnie swoim wykonaniem. O ile sama lokomotywa może i brzydka nie jest ale i jakaś piękna również nie, to ale zachwyca jakość wykonania modelu. Wszystko ładnie złożone, pięknie pomalowane i oznakowane, parę wspaniale wykonanych detali, jak chociażby komin rury wydechowej czy wnętrze kabiny. Bardzo trudno było pozbyć się takiego modelu. Wtedy powstał pomysł co zrobić, by jednak go nie stracić. Postanowiłem zostawić sobie z lokomotyw spalinowych wszystko co jest w barwach PKP CARGO, a nawet powiększać kolekcję o nowe modele.
Czemu o tym piszę? Bo ten model stał się bodźcem do tworzenia kolekcji modeli w barwach PKP CARGO. A obecnie, kiedy znów ograniczyłem kolekcję, zostałem już tylko przy PKP CARGO. A wszystko przez model zaprezentowany powyżej przez kolegę.
Przepraszam, jeśli swoim wpisem zaśmieciłem ten wątek.