• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Modele Sosnowiec - Festiwal Kolej w Miniaturze 12.-13.03.2016r

Z

Zv

Gość
@DJs Krzychu... dawaj fotki Ganza! ja zrobiłem tylko telefonem.. :(
Bardzo fajna klimatyczna impreza. MEGA dużo odwiedzających ludzi. Zainteresowanie gawiedzi ogromniaste.

20160312_123833.jpg 20160312_132456.jpg 20160312_123825.jpg 20160312_120425.jpg

Ostatnio modyfikowane przez moderatora:

Grzes

Moderator forum Sterowanie oraz Mikro-producenci.
Zespół forum
Donator forum
BGM
SMK Katowice
Reakcje
616 7 0
Na marginesie. Ciekaw jestem czy były jakieś straty na modułach bo makieta była bardzo blisko widzów, a widzów były tłumy.
W pewnym momencie był taki napór tłumu, że zwiedzający przesunęli te ciężkie metalowe barierki do samych modułów.
Jak się zorientowaliśmy, to na krawędziach modułów trawa była już wylizana :D

stare tory

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
1.001 83 11
@MeteorKKR no nad ostrością lub jej głębią to popracuj.. mogło być takie piękne foto.. Ona patrzy w obiektyw... mrrr :D
Maciek nie czepiaj się ostrość i głębia są ok wyraźnie widać to co trzeba:rolleyes:.
... jedno zdjęcie, trochę nie całkiem kolej(k)owe, ale mam nadzieję, że się spodoba...:rolleyes:
Zobacz załącznik 370622
No całkiem fajne zdjęcie ale Ty Rafał uważaj żeby nie było jak z tym mrówkiem na torach:gwizd:.

Grzes

Moderator forum Sterowanie oraz Mikro-producenci.
Zespół forum
Donator forum
BGM
SMK Katowice
Reakcje
616 7 0
Zbychu myślę, że za rok wyruszysz z Wielkopolski na Górny Śląsk ( Zagłębie ) i przeżyjesz to razem z nami - naprawdę warto :D

Elvis

Znany użytkownik
Reakcje
1.735 62 3
Mnie, jako członka SMK Katowice - organizatora imprezy - wręcz duma rozpiera za wyżej wypisane słowa uznania. Serdeczne dzięki za nie.
Podziękowania należą się klubom i indywidualnym wystawcom za udział w imprezie, a przede wszystkim ogromnej rzeszy zwiedzających.
Na podstawie przeszło 1100 rozdanych ankiet (1 ankieta średnio na 5-6 osób) łatwo wyliczyć ilu się zjawiło. Potwierdzają to także kontrolerzy masowych imprez z urzędu miejskiego.
O imprezie z wszystkimi szczegółami, z tym także, komu według ankiet przypadła nagroda już wkrótce będzie opublikowane na stronie www.festiwal.kmd.pl .
Po tym wszystkim wiem już na pewno, że Festiwal wpisze się w kalendarz corocznych imprez modelarskich. Od dziś zaczęły się przygotowania do kolejnej edycji. Jeszcze raz wielkie dzięki i zapraszamy za rok.

DSC01690.jpg

Ostatnio edytowane:

Grześka

Aktywny użytkownik
MSMK
OKMK Piętrusek
Reakcje
163 6 0
O tak... Pracowita...

Załączniki

MeteorKKR

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
216 8 0
Wszystkim wielkie dzięki za miłą imprezę.
@MeteorKKR miło się współpracowało (y)
@kera220 Wzajemnie i vice versa - szczególnie podsył słonecznika koleją był perfekcyjny:) (y)
Małe co nieco ode mnie - już bardziej kolej(k)owo :rolleyes:

Gagary dwa...
a20160312 058.JPG

Na bocznicę jednostki wojskowej z bratnią wizytą przyjechali goście z Bundeswery (dobrze, że Generał tego nie widział, bo by wysłał całą kompanię na Sybir chyba...) :D:gwizd:
Wartownik przy bramie widząc logo DB na pociągu nie wiedział czy strzelać, czy pobłądzili, czy też z bratnią pomocą jadą czy co...:rolleyes:
a20160312 059.JPG

Manewry na Żelistrzewie i ogromna różnorodność taboru jaka się przewijała przez stację ;)
a20160312 061.JPG
a20160312 062.JPG

Ostatni sobotni pociąg, czyli... Imperium kontratakuje :D:cool:
W odopowiedzi na lekko długi skład dyżurny z Podgórek odesłał jeszcze bardziej lekko długawy składzik, który prawie się zmieścił na tych Tychach :D
A Gagarin - dał radę (y)
a20160312 063.JPG

Skoro Pol-Miedź to oczywistym i logicznym jest, że stoi przy... wunglu :D
a20160312 079.JPG

"Tekatka" z osobowym w oczekiwaniu na odjazd z Podgórek :)
a20160312 084.JPG

"Klasa" na manewrach ;)
a20160313 001.JPG

"Turbo Stonka" złapana na Żelistrzewie :)
a20160313 040.JPG

"Siódemka" z "Chrobrym" oczekująca na odjazd z Podgórek ;)
a20160313 044.JPG

"Turbo Stonka" odjeżdża z Podgórek ;)
a20160313 055.JPG

Fiacik pozuje pod skarpą czyli chwila dla paparazzich ;)
a20160313 056.JPG

"Winowajcy" sobotniego lekko długawego ostatniego zbiorowego (28 wagonów :D) :cool:
A to nie było i tak ostatnie słowo jak się w niedzielę okazało... :D:gwizd:
b20160312 066.JPG

Takie tam na szlaku...
b20160313 037.JPG

Nawet na zdjęciu widać, że to prawdziwa "Turbo Stonka" - za szybka dla fotografa ;)
b20160313 041.JPG

"Klasa" ze składem cystern na szlaku ;)
b20160313 042.JPG

c.d.n :cool:

Daniel

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Ja również chciałem podziękować za wspaniałą zabawę, możliwość poprowadzenia i zaprezentowania własnego taboru na makietach kolegów.Impreza jedna z najlepszych na jakich dotychczas bywałem.Myślę, że bardzo dobry pomysł był taki iż składy nie jeździły według rozkładu jak to dotychczas się odbywało na takich imprezach, tylko droga wolna to jedziemy przez to były często na szlaku, a publiczność się nie nudziła :) Serdeczne podziękowania dla "Dyżurnych Ruchu" którzy nad tym czuwali, aby nasze pociągi mijały się jak najczęściej i bezkolizyjnie.Rób my modele, budujmy makiety aby z każdym rokiem zagęszczać tę sale gimnastyczne wspaniałym krajobrazem makiet i taboru.Podziękowania jeszcze raz dla wszystkich uczestników przesyła Daniel :)

DJs

Znany użytkownik
Reakcje
898 0 0
cd. fotek

IMG_4493.jpg IMG_4500.jpg IMG_4504.jpg IMG_4183.jpg

z lotu ptaka....

IMG_4251.jpg IMG_4248.jpg

to na pewno nie jest kłótnia o godziny odjazdu składu....

IMG_4205.jpg

a ten skład przyjechał punktualnie...

IMG_4491.jpg

i na koniec kilka fotek jednego ze sprawców tego sympatycznego, weekendowego zamieszania, zawsze zajętego Króla Polskich Lokomotyw razem z Poleszkiem (potomkiem)

IMG_4255.jpg IMG_4260.jpg IMG_4357.jpg IMG_4433.jpg