• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Modele Sosnowiec - Festiwal Kolej w Miniaturze 12.-13.03.2016r

Adam Okuń

Znany użytkownik
Reakcje
1.183 1 0
To jeszcze kilka moich. Duża diorama na torach kato bardzo mi się podobała. Szczególnie system uruchamiania rozjazdów.

Wystawa makiet kolejowych Sosnowiec 2016 32-0061.JPG Wystawa makiet kolejowych Sosnowiec 2016 30-0054.JPG Wystawa makiet kolejowych Sosnowiec 2016 31-0062.JPG Wystawa makiet kolejowych Sosnowiec 2016 33-0068.JPG

@The Tulip Musisz wrzucić na you tube i osadzić tu link. Kliknij okienko "media" obok ikony zdjęcia to zobaczysz gdzie film wstępnie opublikować.

Adam Okuń

Znany użytkownik
Reakcje
1.183 1 0
Na brzegu makiety były w okolicy rozjazdów pudełeczka z dźwigniami. Każda dźwignia do rozjazdu. Początkowo myślałem że uruchamiają zwrotnice mechanicznie ale pan wyjaśnił mi że dają impuls do serwa.

BoGneR

Znany użytkownik
Reakcje
2.995 29 2
Dziś wziąłem udział w imprezie w godzinach 12-15. Impreza naprawdę rewelacyjna i fajnie, że w naszym regionie zaczyna się dziać coś na taką skalę w kolejowym hobby. Pozytywnie odbieram całokształt, szczególnie poza kluczowym pokazem dodatkowe makiety, dioramy, do nabycia też książki, modele itd. Takie kolejowe święto... Ilość ludzi imponująca. Brakowało mi natomiast większej ilości trakcji parowej, która poza TKt48 nie istniała. Zapewne trafiłem na złą godzinę stąd mój niedosyt. Ogólnie ogromny plus szczególnie dla SMK Katowice za inicjatywę, bo jak mniemam to w ich obozie zrodził się pomysł. Czekam na kolejne! ;)

The Tulip

Aktywny użytkownik
Reakcje
23 2 0
Adam Okuń popracuje nad tym bo nie mam jeszcze konta.
[DOUBLEPOST=1457898043][/DOUBLEPOST]
[DOUBLEPOST=1457898398,1457897935][/DOUBLEPOST]Tylko coś jakość nie przeszła:( Było full hd a tu jakieś skromne SD....
[DOUBLEPOST=1457898758][/DOUBLEPOST]

Pietrucha

Użytkownik
GGM
Reakcje
0 0 0
Serdecznie DZIĘKUJĘ !!! wszystkim za SUPERRROWĄ zabawę i znakomitą atmosferę.
Pierwszy raz miałem okazję być po "drugiej stronie" barierki i poznać Was wszystkich osobiście.
Impreza, moim zdaniem, na 5x CELUJĄCY ! Świetnie przygotowana i rozreklamowana. (y)
Czekam na powtórkę w przyszłym roku :)

Seb

Aktywny użytkownik
GGM
Reakcje
40 0 0
Duża diorama na torach kato bardzo mi się podobała
Na mnie też zrobiła bardzo pozytywne wrażenie. Tym bardziej, że obsługa tej dioramy była bardzo pozytywnie nastawiona do zwiedzających. Na zdjęciach "ogólnych" widać te skrzyneczki za pomocą których steruje się rozjazdami. Zwróciłem uwagę, że ta diorama przyciągała sporo pań :)
DSCF1597-2.jpg DSCF1598-2.jpg DSCF1599-2.jpg DSCF1601-2.jpg DSCF1602-2.jpg DSCF1605-2.jpg

The Tulip

Aktywny użytkownik
Reakcje
23 2 0
Gethvar może to u Ciebie wypito piwońko w ilości..... u mienia nic nie pływa. Ale dałem auto korektę w YT i może zaczęło pływać. ....