Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Nie wiem do czego pijesz...... ale Desperados to akurat moje ulubione piwo
Ale nie dbam o oceny tzw. "fahowców", bo w tym kraju ile ludzi tyle opini i każda jedna bardziej fachowa od drugiej (zwłaszcza jak gra nasza reprezentacja kopanej)
Więc zostańmy przy tym, że każdy ma swoje zdanie, bo to ani czas ani nie miejsce na dysputy o wyższości jednego piwnego trunku nad innym - a i tak zawsze będzie ktoś komu i tak coś nie będzie pasowało - jak zawsze
No przy takiej świetnej i morowej obsłudze na stacjach, nie było nawet mowy o jakimkolwiek chrząkaniu kogokolwiek (chociaż po jednej "kraksie" na Podgórkach i to na oczach Elvisa właśnie nie wiedziałem gdzie i kiedy się ze wstydu zapaść pod parkiet....),(choć zapewne jeden taki by się znalazł pewnie.... ale akurat na tej imprezie takowego nie było )
Nie wiem do czego pijesz...... ale Desperados to akurat moje ulubione piwo
Ale nie dbam o oceny tzw. "fahowców", bo w tym kraju ile ludzi tyle opini i każda jedna bardziej fachowa od drugiej (zwłaszcza jak gra nasza reprezentacja kopanej)
Więc zostańmy przy tym, że każdy ma swoje zdanie, bo to ani czas ani nie miejsce na dysputy o wyższości jednego piwnego trunku nad innym - a i tak zawsze będzie ktoś komu i tak coś nie będzie pasowało - jak zawsze
Ja tam uwielbiam Electric India z Brewdoga, ewentualnie witbeer kormorana lub triple blond, fajne orzeźwiające i nie perfumowane. A tak na marginesie impreza się siostrzeńcowi podobała widać, ostatnio wypowiedział swoje pierwsze słowo, układając w linii klocki powiedział "po-ciąg" chyba będzie mały kolejarz
....... (chociaż po jednej "kraksie" na Podgórkach i to na oczach Elvisa właśnie nie wiedziałem gdzie i kiedy się ze wstydu zapaść pod parkiet....),(choć zapewne jeden taki by się znalazł pewnie.... ale akurat na tej imprezie takowego nie było )
Nieprzekazanie dokumentacji zdjęciowej i niezawiadomienie UTK o wypadku kolej(k)owym jest karane zawieszeniem w czynnościach służbowych. Proszę się spodziewać stosownych działań dyscyplinarnych !!! A tymczasem Wesołych Świąt
No przy takiej świetnej i morowej obsłudze na stacjach, nie było nawet mowy o jakimkolwiek chrząkaniu kogokolwiek (chociaż po jednej "kraksie" na Podgórkach i to na oczach Elvisa właśnie nie wiedziałem gdzie i kiedy się ze wstydu zapaść pod parkiet....),(choć zapewne jeden taki by się znalazł pewnie.... ale akurat na tej imprezie takowego nie było )
Przejechanie ET21 na sygnale STOP? Jeden taki się znalazł co zignorował wskazania semafora. Baaa dostał nawet od Ciebie reprymende słowną i nagane wzrokową
Przejechanie ET21 na sygnale STOP? Jeden taki się znalazł co zignorował wskazania semafora. Baaa dostał nawet od Ciebie reprymende słowną i nagane wzrokową
No mnie nie było na imprezie (czego bardzo żałuję) i liczyłem, że ktoś w moim donosicielstwie do UTK mnie wesprze ale widzę, że kumoterstwo jest wszędzie .
No mnie nie było na imprezie (czego bardzo żałuję) i liczyłem, że ktoś w moim donosicielstwie do UTK mnie wesprze ale widzę, że kumoterstwo jest wszędzie .
Oj dostał, dostał, ale... dzięki temu się nauczył (a edukacja tego maszynisty była tym trudniejsza, że jak doniosły mi wróbelki czy inne ćwirki - on już jechał na ostrej (czy też czerwonej) recydywie od samego Księstwa Tyskiego )
A i publika zebrana natenczas przy Podgórkach była ukontentowana, gdyż nagana w formie wycofania na szlak kilknasto wagonowego składu na szlak przed semafor przez zestresowanego całą sytuacją maszynisty była baaaaardzo ostrożna
Jam Ci tego towarowego prowadził...
I tylko dlatego, że tłukli na szkoleniach na okrągło, że nigdy do końca nie wierz dyżurnemu na stacji i woooolno wjeżdżałem udało się nie skasować imć wojskowego eszelona...
Ale mina imć jakiegoś majora czy innego generała który akurat wizytował kabinę lokomotywy czy aby mechanik w randze starszego szeregowego trzeźwy (bo coś za bardzo szarpało w czasie jazdy, a szyny przecie proste i dłuuuuugie....), gdy zobaczył jadącego prosto na nich stalowego potwora - bezcenna - mało mu belki nie pospadały z ramion No i też mój łut szczęścia w tym wszystkim, że przyboczny tegoż wyższego rangą nie użył swojego Kałacha ze strachu, a bledziutki był bardziej niż kabina w tymże Gagarinie...
W prawdzie minęło już trochę czasu od imprezy, to jednak nadal miło wspominam ją sobie w pamięci . Przy tej okazji chciałbym wszystkim bardzo podziękować - organizatorom za organizacyjny sukces, uczniom technikum za zaangażowanie, wszystkim wystawcom za trud włożony w przygotowanie swych prezentacji, starym i nowym znajomym za miłe rozmowy - miło było poznać na żywo kolegów z forum . Jak wiele osób wcześniej - tak i ja stwierdzam, że frekwencja przeszła nasze najśmielsze oczekiwania. Wystawę naprawdę odwiedziły tłumy! To bardzo dobrze prognozuje na przyszłość. Podobnie jak Pan Andrzej Wilk, sam jestem bardzo ciekaw jaki będzie odzew na najbliższej giełdzie .
Zdjęć w zasadzie nie robiłem - z dwóch powodów - mianowicie, po pierwsze z powodu oświetlenia - zupełnie sobie z nim nie poradziłem i nawet zmiany w balansie bieli nie pomogły . Po drugie - jak zwykle brakło czasu - obowiązki i tłumy oglądających, pytających zupełnie nie pozwalały na oderwanie się od stoika . Nie zmienia to jednak faktu, że kilka zdjęć - jeśli tak można nazwać te "obrazki" - powstało w tzw. "międzyczasie".
Na początek odeślę do mojego wpisu w temacie ŻELISTRZEWO. Nie ma sensu dublować zdjęć, a po linku łatwo trafić, więc kto będzie chciał to zobaczy, a i zapozna się z tematem makiety prezentowanej na wystawie. Przy okazji - @PULMAN, @traxx92 - serdecznie pozdrawiam, dziękuję za rozmowy i pomoc .
Zacznę może od fotki grupowej - ta wyszła chyba najlepiej z wszystkich jakie zrobiłem na imprezie , a dodatkowo chyba tylko na mojej zostaliśmy uwiecznieni tak jak byśmy chcieli :
Któż taki przyciągał tak wzrok fotografów (a przez całą imprezę również wzrok wszystkich uczestników )?
Była taka jedna uczennica , co jak się o niej mówiło, każdy wiedział, że o nią chodziło :
Z mojej strony to chyba tyle - tylko tyle z aż tak fajnej imprezy . Trzeba będzie się postarać następnym razem . Do zobaczenia - miejmy nadzieję - w przyszłym roku w Sosnowcu lub wcześniej !
Nieprzekazanie dokumentacji zdjęciowej i niezawiadomienie UTK o wypadku kolej(k)owym jest karane zawieszeniem w czynnościach służbowych. Proszę się spodziewać stosownych działań dyscyplinarnych !!! A tymczasem Wesołych Świąt
Hmmm... znaczy się, że następnym razem do Sosnowca tudzież na inną imprezę (w zależności od szybkości bądź też opieszałości działania odpowiednich organów...) przyjadę... ekhem... tak...