• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Giełda Sosnowiec – Giełda Modelarska SMK Katowice

robo

Znany użytkownik
Reakcje
642 11 6
Zostało nam jeszcze kilka sztuk uszkodzonych wagonów także zapraszamy na najbliższą giełdę w Katowicach 5 sierpnia.

Jasiek5

Aktywny użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
92 0 0
Giełda odbędzie się w najbliższą niedzielę, tj. 6 stycznia 2013 r., czyli jak zwykle I niedziela miesiąca - ZAPRASZAMY

Pawlito

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Czy ktoś orientuje się czy w najbliższą niedziele jest giełda w k-cach na starym dworcu - czy może ze względu na długi majowy weekend jakaś zmiana...?

Elvis

Znany użytkownik
Reakcje
1.738 62 3
Giełda zasadniczo odbywa się od 8-12 w każdą pierwszą niedzielę miesiąca.
Zasadniczo, bo giełda sierpniowa rozpoczęła się z poślizgiem i zakończyła przed czasem. Całość odbywała się pod przysłowiową chmurką.
A wszystko za sprawą Pana, który wynajmuje nam salę na czas giełdy. A który okazał się prawdziwym ............ W miejsce kropek możecie sobie wstawić co chcecie.
Wrześniowa giełda odbędzie się w sali na parterze.

"Gościa przy barze" nie będzie, no bo i baru brak.

przemo

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Giełda zasadniczo odbywa się od 8-12 w każdą pierwszą niedzielę miesiąca.
Zasadniczo, bo giełda sierpniowa rozpoczęła się z poślizgiem i zakończyła przed czasem. Całość odbywała się pod przysłowiową chmurką.
A wszystko za sprawą Pana, który wynajmuje nam salę na czas giełdy. A który okazał się prawdziwym ............ W miejsce kropek możecie sobie wstawić co chcecie.
Wrześniowa giełda odbędzie się w sali na parterze.
Czy może ktoś potwierdzić, że 1 września giełda się odbędzie i w normalnych warunkach ?

Elvis

Znany użytkownik
Reakcje
1.738 62 3
Potwierdzona informacja:
Giełda 1-go września odbędzie się, choć w innej sali. Budynek ten sam, wejście obok. Tak, jak wcześniej pisałem mnie nie będzie.

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.746 52 5
Fajni z was ****a koledzy ! :mad: Dlaczego nikt ****a nie napisał, że dzisiaj giełdy nie ma???
Czy zawsze trzeba się pytać, żeby uzyskać jakąś informację????!!!
Ze zwykłej koleżeńskiej przyzwoitości nie można ???? A organizatorzy giełdy też swoją drogą mogliby karteczkę łaskawie przykleić do drzwi....

Ja jeszcze mam blisko, ale Robo zapierdalał z Wrocka na darmo !!! ****a ! :mad:
Przekażcie organizatorom - TFU! - że mnie wystarczy stolik za darmo za tydzień. Ale Robo powinien mieć stolik do końca przyszłego roku i pocałowanie rączki na dzieńdobry !!!!
Nie dość, że kasę doją nieprzyzwoitą za stolik, to nawet informacji nie dadzą.....
Czyżby nawet tu zaczęło się tworzyć TWA ????? (towarzystwo wzajemnej adoracji) ....

Bądźcie zdrowi ....:podstepny:

Elvis

Znany użytkownik
Reakcje
1.738 62 3
Przepraszam bardzo, ale informacja na temat termimów giełd była rozdawana w zeszłym roku w grudniu, to chyba wystarczająco wcześnie. Terminy giełdy zaznaczone na zielono w kalendarzyku SMK.
A odnośnie stolika... Zapraszamy do prowadzenia giełdy. Zobaczysz ile kosztuje wynajęcie czegokolwiek na parę godzin. Z opłat za stoliki i wejściówki trzeba to opłacić. Często dokładając do interesu, żeby utrzymać giełdę.
I na zakończenie, skoro wiesz, że doją, to proszę podaj ile to te dojenie wynosi. Dodam tylko, że 1 m2 w poznaniu kosztuje 140zł +Vat.

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.746 52 5
Przepraszam bardzo, ale nie każdy jeździ co miesiąc na giełdę i nie każdy ma obowiązek posiadać taki "kalendarzyk". Szczególnie kupujący...którzy dzisiaj przyszli i pocałowali klamkę.
To dojenie jeszcze idzie przeboleć - wiadomo, wszystko kosztuje...ale ordynarnej olewki już nie. A skoro giełda już działa, to niech te działania będą przemyślane. Co to enklawa dla wybranych ???? Może niech się zastanowią, dlaczego muszą dokładać. Może przez takie akcje, jak dziś.
Nie piję do Ciebie. Po prostu się ******łem...

Elvis

Znany użytkownik
Reakcje
1.738 62 3
Właśnie dla tego, że nie każdy jeździ co miesiąc, informacja o tym "wydażeniu" była ogłoszona z tak dużym wyprzedzeniem. Nie każdy też posiada internet. Jak to sobie wyobrażasz, żeby w inny sposób powiadomić wszystkich. W dniu dzisiejszym powiesić kartkę: "Dla tych, którzy nie wiedzieli. Informujemy że, giełdy dziś nie będzie"?
Na zeszłej giełdzie też była podawana ta informacja. Więc może "ordynarna olewka" dotyczy tylko Ciebie. A może to trochę ignorancji z Twojej strony. Większość zainteresowanych była zorientowana.
Dalej nie podałeś ogółowi jak to sprzedający są dojeni.

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.746 52 5
Kiedyś było 10zl za stolik i też działało...ale jak powiedziałem, to idzie przeboleć. Ceny wszędzie idą w górę.

Ale olewka nie dotyczy tylko mnie. Wspomniałem, że przyjechał Z WROCŁAWIA (!!!) Robo, którego też nikt nie powiadomił.
A przecież prawie wszyscy go lubią i pod niebiosa niemal wychwalają za ryflaczki. To jak to jest ?

Elvis

Znany użytkownik
Reakcje
1.738 62 3
I co że z WROCŁAWIA. Ludzie przyjeżdżają z całej Polski.
Przykro mi, że Robert przejechał nadaremno tyle kilometrów, ale nie można mieć pretensji do organizatorów, że rok temu powiadomili zainteresowanych. I że, wpadli na to, że większość będzie świeczki świecić, a nie jeździć na giełdę.
A lubienie tu nie ma nic do rzeczy, ja też Go lubię.

Jan Bednarczyk

Znany użytkownik
Reakcje
1.617 14 6
Witam. Czy brali może Państwo organizatorzy pod uwagę zmienić termin giełdy z 1-szej niedzieli na 3-gą niedzielę miesiąca. Termin obecny jest trochę niefortunny, gdyż zawsze w miesiącu maju i listopadzie wypadają swięta,co koliduje z terminami giełdy. Giełda w 2-gą niedzielę miesiąca też ma minusy. W tym terminie przeszkodą mogą być Święta Wielkanocne oraz Boże ciało - swięta te nie są stałe, mają różne terminy. Najlepszym terminem byłaby 3 -cia niedziela miesiąca niekolidująca z terminem żadnych swiąt. Termin giełdy powinien być zawsze stały żeby nie dochodziło do takich nieprzyjemnych scysji.

Elvis

Znany użytkownik
Reakcje
1.738 62 3
Termin pierwszej niedzieli miesiąca to już niejako historia. Może to i dobry pomysł, do przedyskutowania. Tym bardziej, że już nie koliduje z terminami, które kiedyś były zajęte przez inne imprezy tego typu w Polsce.

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.746 52 5
Zleksza mnie poniosło. Ale chyba po to jest ten wątek, żeby informować ludzi "z zewnątrz", że giełda jest, albo jej nie ma, albo że przeniesiona.

Czy napisanie jednego zdania, to na prawdę takie trudne ?

Nie chcę już ciągnąć tematu dzisiejszej giełdy. Nie ważne jest dla mnie, kiedy ta giełda będzie się odbywać, czy w 1 czy w 3 niedzielę.
Chciałbym wiedzieć, czy mam po co zrywać się w niedzielę z łóżka o brzasku, czy nie. Myślę, że nie tylko ja.

A nie sądzę też, aby było to jakoś niemożliwe, żeby na drzwiach była kartka z datą następnej giełdy. Tak, żeby każdy wychodząc wiedział, kiedy może przyjść następnym razem.
Skoro bileciki są cacy i za każdym razem inne, to taka kartka - nawet odręcznie napisana - nie wymaga chyba nadludzkiego wysiłku.
Tyle.
Przepraszam i dziękuję...