• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Giełda Sosnowiec – Giełda Modelarska SMK Katowice

Elvis

Znany użytkownik
Reakcje
1.714 62 3
Jest! A co chcesz kupić? Ja będę z dekoderami, WM-model z blaszkami. Są modele nowe i używane, zieleń i budownictwo, ale nowości Roco-Flaischman nie znajdziesz na 100%.

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.935 119 22
Panowie, przypadkowo natknąłem się w internecie na zdjęcia z katowickiej giełdy. Nie byłoby w tym nic szczególnego, gdyby nie asortyment ukazany na jednej z fotek, którą to prezentuję poniżej.
fotka pochodzi ze strony http://www.csmk.pl/?ind=wydarz&nrind=12 ... =0&bwwyd=0

Ponieważ nie wędruję po naszym kraju, a wiem że wielu z Was bywa na tej giełdzie, to może ktoś z Was ma, bądź może załatwić kontakt do człowieka który sprzedaje te modele tramwajów? Zainteresowały mnie, ale nie mam namiarów na ich producenta.

Załączniki

• 105,7 KB Wyświetleń: 922

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.935 119 22
Z kartonu? To nie jest plastik czy chociaż żywica? No w sumie mnie to aż tak nie dziwi, bo nie za bardzo jest co przemalować na "polskie".
lokojacko, a jesteś w stanie jakiś kontakt do tego gościa załatwić? Ty tam na giełdzie wciąż bywasz.

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.935 119 22
Panowie, nie wiem czy nie za późno już na to, ale coś sobie pomyślałem.

Jak tak jutro na giełdzie kilka osób zacznie tego Pana wypytywać o możliwość kontaktu, to gość się jeszcze przestraszy. :D Ewentualnie może wytłumaczcie mu, że jest taki gość na forum w internecie (czyli ja) i że to ja chcę ten kontakt. Wtedy jak kolejna osoba podejdzie i spyta o to samo, będzie już wiedział o co chodzi. :D

I jeszcze prośba. Jak już ktoś z Was zdobędzie kontakt do tego Pana, to napiszcie proszę mi to na priv, ze względu na ochronę danych osobowych. Nie chcę, by ten Pan później miał do mnie żal że jego nazwisko czy jakieś namary zamieszczane są w miejscu publicznym.

I jeszcze prośba. Jak ten Pan pozwoli, to proszę niech ktoś zrobi dobre fotki Jego modeli, bo chcę zobaczyć ile to jest warte.

kubaH0

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam wszystkich - to mój pierwszy post na forum.

Tak naprawdę forum czytam i przeglądam regularnie. Byłem wczoraj na giełdzie, jestem bardzo zadowolony, parę rzeczy kupiłem ( pikowską BR86, którą mam zamiar przerobić na Tkt3 ).
Kolejami interesuję się od dziecka, ale dopiero teraz mogłem z moim osmioletnim synkiem powrócić do tego wspaniałego hobby.
W tej chwili zbieramy tory ( modelowe ) i tabor. Wczoraj od tego Pana z tramwajami kupiłem 5 szt wagoników Bxi ( niewiem czy dobrze napisałem nazwę ) - były przez Tego Pana waloryzowane na PKP ( może trochę im brakuje, ale nam się podobały i kupiłem.
Tramwaje oglądałem - bardzo mi się podobały, niestety nie zapytałem o kontakt.

Pozdrawiam wszystkich, na giełdę jeszcze zaglądnę - warto.

Grzes

Moderator forum Sterowanie oraz Mikro-producenci.
Zespół forum
Donator forum
BGM
SMK Katowice
Reakcje
614 7 0
Mam kilka pytań dotyczących w/w giełdy.
Nie byłem nigdy na niej i nie mam pojęcia jakie są zasady dotyczące kupna/sprzedaży.
Może ktuś mnie oświeci.
Czy chcąc sprzedać cokolwiek trza se wykupić jakiś "kawałek gruntu" :?:
Wybieram się 02.10.2011 ( jeśli giełda będzie ? )
Pytanie do Szanownych Forumowiczów - czy jast zainteresowanie dotyczące zmiany softu oraz języka MENU w MultiMaus Roco - jeśli tak to mogę zabrać machinę piekielną.
Zmiana softu na 1.02 i menu w j.polskim - 25 PLN

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.602 50 5
Tak, żeby cokolwiek na giełdzie podziałać z drugiej strony stołu, trzeba sobie stolik wykupić (oprócz biletu wstępu). Łączny koszt wychodzi ok 20zł +/- 5zł. Dawno nie sprzedawałem, więc nie wiem, jaka dziś stoi dokładna stawka za stolik.

Grzes

Moderator forum Sterowanie oraz Mikro-producenci.
Zespół forum
Donator forum
BGM
SMK Katowice
Reakcje
614 7 0
Kris,
Dzięki za opowiedź :D
Może ktoś z decydentów odpowie na moje zapytanie :?:

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.602 50 5
Wygląda na to, że 6.11.2011. Acz to pierwsza niedziela listopada. Generalnie tylko święta wszelkiej maści przesuwały giełdę. Raczej w każdą pierwszą niedzielę miesiąca, od 8:00 do 12:00.

pastka

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Czy na giełdzie można zakupić kalkomanie pkp? Czy może ktoś wystawia asortyment podobny do allegratki? Zamierzam się pojawić, może pod wpływem impulsu kupiłbym jakiś wagon do przeróbki :) to i kalkę na miejscu.. Poszukuję też ramek reflektorów do polskich loków.