Festiwal w Sosnowcu kolejny raz wskazał wysoki poziom czyli jak organizować świetną dla wszystkich imprezę ;-)
Na początek ode mnie trochę zdjęć, głównie składów, które udało się uwiecznić w porannym Słońcu ;-)
Idąc z pociągu w kierunku Festiwalu już robiło się zacnie ;-)
Zobacz załącznik 962102
Zobacz załącznik 962103
Skład "Stonki" z piętrusami, na którym dzieciaki zdobywały swoje pierwsze szlify maszynisty, czerpiąc z tego pierwszego kontaktu z jeżdżącym po makiecie modelem niesamowitą radość i satysfakcję a także Dyplom "Młodego Maszynisty"!
Pomysł ekipy ze Szczecina pierwsza klasa!!
Zobacz załącznik 962104
Zobacz załącznik 962105
Zobacz załącznik 962106
Jako, że Ogórki to moja Wielka Miłość, to i nie mogło ich zabraknąć na makiecie ;-)
I mimo iż "tylko" stały to wzbudzały wielkie zainteresowanie, chociaż głównie tej starszej publiczności.
Kilka razy dało się słyszeć jak ojciec (czy też dziadek) mówił latorośli: "Patrz synku, takim do szkoły jeździłem" albo "W przyczepce się jechało najlepiej" ;-)
Zobacz załącznik 962107
Zobacz załącznik 962109
Zobacz załącznik 962110
Zobacz załącznik 962111
Skład Energetyki, mimo iż bez dźwięku, także wzbudzał wśród najmniejszych oglądających niemałe zainteresowanie ;-)
Zobacz załącznik 962108
Poranne niedzielne naturalne oświetlenie aż się prosiło o jakieś zdjęcia - Bolek i Lolek ;-)
Zobacz załącznik 962112
Dzięki uprzejmości PIKO Polska, także prototyp SM31 załapał się na zdjęcia na makiecie w pełnym Słońcu ;-)
Zobacz załącznik 962113
c.d.n.