• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Impreza Sosnowiec – Festiwal Kolej w Miniaturze, VII edycja – 18-19 marca 2023 r.

Reakcje
123 0 0
Szczecin dziękuje za wspaniałą imprezę.
Jak zawsze wszędzie mamy daleko (600km) ale za rok widzimy się ponownie, a mamy już pomysł na jeszcze lepsze kółeczko.
Marek bardzo ucieszył się że jego most został najwyżej oceniony przez publiczność i za rok chce bronić tytułu ;)
Dziękujemy, pozdrawiamy !

spur 1

Znany użytkownik
Reakcje
1.541 2 0
Kilka ujęć modeli licznej grupy miłośników skali 1:32;) ,podziękowania dla organizatorów za świetnie zorganizowana imprezkę.

Załączniki

Adam Okuń

Znany użytkownik
Reakcje
1.202 1 0
Zapraszam do obejrzenia filmu z mojej sobotniej wizyty w Sosnowcu[/MEDIA]
Szkoda mi tej amerykańskiej makiety. Mam sporo miłośników kolei z USA na kanale. No nic w przyszłym roku już będę wiedział o pięterku :)

Jak zawsze wszędzie mamy daleko (600km) ale za rok widzimy się ponownie, a mamy już pomysł na jeszcze lepsze kółeczko.
Marek bardzo ucieszył się że jego most został najwyżej oceniony przez publiczność i za rok chce bronić tytułu ;)
Most robił wrażenie i faktycznie trudno tam było coś nagrać ze względu na tłok przy nim.

Tempest

Znany użytkownik
Reakcje
672 4 0
Adam Okuń napisał(a):
...przegapiłem Was ... Szkoda mi tej amerykańskiej makiety. Mam sporo miłośników kolei z USA na kanale. No nic w przyszłym roku już będę wiedział o pięterku
Ale czy można mieć pewność, że w przyszłym roku na pięterku będzie makieta hamerykańska ? A może ukryje się gdzieś na parterze ?

Obrazki też trzeba czytać ;)

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.913 529 30

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.913 529 30
Dzięki Leszku. Oczywiście widziałem ten most, ale nie domyśliłem się, że to właśnie o nim mowa. Pięknie zrobiony moduł z Bietschtalbrücke Fallera. Wygląda na to, że wciąż dostępny u producenta. 30 lat temu jeden z naszych forumowych kolegów z Krakowa też zbudował ten most - jak na tamte czasy moduł był bardzo ładnie wykonany, a i dziś nie raziłby jakością.

PS. Kolega Tomasz był minimalnie szybszy, ale jak zobaczyłem fotkę, od razu wiedziałem, o jaki model chodzi, natomiast nie wiedziałem wcześniej, o którym modelu na wystawie koledzy pisali.

Tomasz Sauer

Znany użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
1.878 92 4

Peper

Aktywny użytkownik
MSMK
Reakcje
172 1 0
Wieczorem most wyglądał jeszcze bardziej zjawiskowo:

Sosnowiec_2023 (180).JPG
Sosnowiec_2023 (179a).jpg

stiff

Użytkownik
Reakcje
248 0 0
No nic w przyszłym roku już będę wiedział o pięterku
pieterko wygrało nasz konkurencję na najdłuższy skład - młody naliczył 15 wagonów a na dużej makiecie tylko 12 :)

Kilka fotek ode mnie - z racji etapu mojej własnej budowy skupiałem się na detalach, które mogłyby w jakiejś formie sie pojawić i u mnie. Młody wypatrzył np. bunkier i chyba już bez bunkra się nie obędzie :)

20230318_102223.jpg

Załączniki

Michał22

Użytkownik
NAMR
Reakcje
15 10 0
Impreza jak co roku udana i dużo publiczności. Byłem z synem w niedziele i tak szedłem na dół aby zobaczyć makietę PKP.
I było tyle ludzi, że syn wylądował na barana i coś widział a ja nie umiałem się do pchać do makiety :)
Czyli świadczy a dużym poziomie w tym roku :)
Ważne, że temperatura była dla Was przyjazne, że nie było zaduchu.
Podziękowania dla organizatora i dla wszystkich co przyczynili się do Imprezy Brawo !!!!
Czy ktoś próbował dzwonić aby imprezę przenieś do Hali Silesia tak to się nazywa ??

OP
OP
Elvis

Elvis

Znany użytkownik
Reakcje
1.738 62 3
pieterko wygrało nasz konkurencję na najdłuższy skład - młody naliczył 15 wagonów a na dużej makiecie tylko 12 :)

Kilka fotek ode mnie - z racji etapu mojej własnej budowy skupiałem się na detalach, które mogłyby w jakiejś formie sie pojawić i u mnie. Młody wypatrzył np. bunkier i chyba już bez bunkra się nie obędzie :)

Zobacz załącznik 961574
20 wagonów, 40 kontenerów
received_785086196291948.jpeg

Reakcje
84 2 0
Pytanko mam.
Jeden z kolegów doczepił wagon z kamerką i nagrał przejazd po całej makiecie.
Wie ktoś do kogo należała ta kamerka? Z wielką chęcią zobaczę materiał jak to wyszło