Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Ja bym jakąś rampę poprowadził do tego żywcowozu, i jak byś fotę pod odpowiednim kontem zrobił byłoby jeszcze bardziej...bardziej realistycznie...
Jest super, czekam na kolejne foty.
Ja bym jakąś rampę poprowadził do tego żywcowozu, i jak byś fotę pod odpowiednim kontem zrobił byłoby jeszcze bardziej...bardziej realistycznie...
Jest super, czekam na kolejne foty.
17 października 1983 r. Ostatnia już relacja z GS Ciężkowice.
Wzmożony ruch notuje punkt skupu żywca. Rolnicy dostarczają inwentarz, ze względu na wzrost cen w ostatnim kwartale. Tarnowski PKS transportuje żywiec na ubój do Zakładów Mięsnych w Dębicy.
Jak oglądam zdjęcia z Twoich prezentacji to jakbym w innym świecie był . Natomiast komentarz który do nich zamieszczasz wywołuje we mnie strach że za chwilę wystąpi Jaruzelski i stan wojenny wprowadzi Rewelacja !!!
Sorry za offtop ale gdzie mozna kupic takie fajne figurki i samochody? Jako ze jak dla mnie to jestes "ekspert od klimatu", to co moglbys polecic (z samochodow oczywiscie) na diorame sklad opalu bocznicy kolejowej z poznych lat 90tych?
Sorry za offtop ale gdzie mozna kupic takie fajne figurki i samochody? Jako ze jak dla mnie to jestes "ekspert od klimatu", to co moglbys polecic (z samochodow oczywiscie) na diorame sklad opalu bocznicy kolejowej z poznych lat 90tych?
Jeśli idzie o późne lata 90 to jest to już epoka poza moimi zainteresowaniami, ale pewnie niejeden star czy jelcz wywrotka jeszcze wtedy pracowała na tego typu składach. Powoli wypierały już ich wanny zaprzęgnięte do sprowadzonych z zachodu manów Zresztą niech się wypowiedzą eksperci.
Moje modele to właściwie w 95% wyroby SAW Model, uzupełniane kupionymi na allegro okazjami na typowo polski model.
Na 100% do takiej epoki końca lat 90 to pasują wszelakiego rodzaju stary , jelcze , kamazy , liazy , tatry , steyr , roman . Z marek "wielkiej 7" to iveco turbostar , man f90/f8 , mercedes NG/SK , renault R-Major/premium , scania serii 2 i 3 oraz volvo F12/FH12 pierwszej generacji . DAF raczej rzadko gościł . Oczywiście do rozwozu wegla obowiązkowo multicar .