• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Smak 80-tych lat...

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
Ja bym jakąś rampę poprowadził do tego żywcowozu, i jak byś fotę pod odpowiednim kontem zrobił byłoby jeszcze bardziej...bardziej realistycznie...
Jest super, czekam na kolejne foty.

OP
OP
Heniek_Star

Heniek_Star

Znany użytkownik
BGM
Reakcje
1.211 36 0
Ja bym jakąś rampę poprowadził do tego żywcowozu, i jak byś fotę pod odpowiednim kontem zrobił byłoby jeszcze bardziej...bardziej realistycznie...
Jest super, czekam na kolejne foty.
Możesz doprecyzować jak ta rampa miała by wyglądać? Bo zupełnie nie wiem co miałeś na myśli ;)

Jeszcze parę krówek łażących po PGR-e przepędzanych przez jakiegoś pracownika i mamy real foto z tamtych czasów (y).
Krów Ci w PRLu dostatek ;) Będą na kolejnej prezentacji ;)

OP
OP
Heniek_Star

Heniek_Star

Znany użytkownik
BGM
Reakcje
1.211 36 0
17 października 1983 r. Ostatnia już relacja z GS Ciężkowice.
Wzmożony ruch notuje punkt skupu żywca. Rolnicy dostarczają inwentarz, ze względu na wzrost cen w ostatnim kwartale. Tarnowski PKS transportuje żywiec na ubój do Zakładów Mięsnych w Dębicy.

DSC02407.JPG

DSC02426.JPG

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
12.186 67 1
Jak oglądam zdjęcia z Twoich prezentacji to jakbym w innym świecie był . Natomiast komentarz który do nich zamieszczasz wywołuje we mnie strach że za chwilę wystąpi Jaruzelski i stan wojenny wprowadzi :D Rewelacja !!!

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.960 388 20
Pięknie to wygląda. Patrząc na te fotki to przenoszę się w lata dzieciństwa. Kapitalna robota i genialne fotki. (y)(y)(y)

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.311 118 11
Sorry za offtop ale gdzie mozna kupic takie fajne figurki i samochody? Jako ze jak dla mnie to jestes "ekspert od klimatu", to co moglbys polecic (z samochodow oczywiscie) na diorame sklad opalu bocznicy kolejowej z poznych lat 90tych?

pozdrawiam i gratuluje

OP
OP
Heniek_Star

Heniek_Star

Znany użytkownik
BGM
Reakcje
1.211 36 0
Sorry za offtop ale gdzie mozna kupic takie fajne figurki i samochody? Jako ze jak dla mnie to jestes "ekspert od klimatu", to co moglbys polecic (z samochodow oczywiscie) na diorame sklad opalu bocznicy kolejowej z poznych lat 90tych?
Jeśli idzie o późne lata 90 to jest to już epoka poza moimi zainteresowaniami, ale pewnie niejeden star czy jelcz wywrotka jeszcze wtedy pracowała na tego typu składach. Powoli wypierały już ich wanny zaprzęgnięte do sprowadzonych z zachodu manów :) Zresztą niech się wypowiedzą eksperci.

Moje modele to właściwie w 95% wyroby SAW Model, uzupełniane kupionymi na allegro okazjami na typowo polski model.

www.sawmodel.pl

Figurki z kolei są z firmy Preiser, do kupienia w sklepach modelarskich. Np. tu

http://www.modelmania.com.pl/index.php?cPath=2131_17_495_496&sort=2a&&page=2

GS w Ciężkowicach-Bogoniowicach dziś. Jest położony bezpośrednio przy linii kolejowej 96 Nowy Sącz-Tarnów. Malowniczy temat na stację i bazę ;)

ciężkowice.jpg

Reakcje
12.186 67 1

pozdrawiam i gratuluje
Na 100% do takiej epoki końca lat 90 to pasują wszelakiego rodzaju stary , jelcze , kamazy , liazy , tatry , steyr , roman . Z marek "wielkiej 7" to iveco turbostar , man f90/f8 , mercedes NG/SK , renault R-Major/premium , scania serii 2 i 3 oraz volvo F12/FH12 pierwszej generacji . DAF raczej rzadko gościł . Oczywiście do rozwozu wegla obowiązkowo multicar .