• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Smak 80-tych lat...

Abarth

Znany użytkownik
Reakcje
234 5 0
Świetne klimatyczne fotki, patrzac na nie przypominaja mi sie wakacje na wsi za łebka, potrafisz świetnie oddać klimat tamtych lat (y)

Mozesz zdradzić z czego są latarnie? Ewentualnie, mozesz takie zalatwić?

jestrabh

Znany użytkownik
Reakcje
2.822 40 1
Klimat w 100% z tamtych lat. A, że to czasy moich młodych lat to zawsze wraca się do nich z sentymentem.Nie wspominając już o klimacie pracy na tym sprzęcie.Adrenalina była już od bladego świtu tzn.od pierwszej i jedynej udanej próby odpalenia z akmulatora Stara czy Jelonka bo potem był już tylko hol.....jeśli miał kto pociągnąć. To były czasy braku wszystkiego - akumulatorów,dętek,opon ,olejów,a nawet paliwa. Serwis oraz dostępność do telefonu aby ściągnąć pomoc można by porównać do dzisiejszej wygranej w LOTTO . Mimo wszystko były to fajne czasy, bo pełne atrakcji życia codziennego.
Dlatego pełny szacun dla Twoich prac w tych klimatach.

OP
OP
Heniek_Star

Heniek_Star

Znany użytkownik
BGM
Reakcje
1.211 36 0
Mozesz zdradzić z czego są latarnie? Ewentualnie, mozesz takie zalatwić?
Nie wiem, bo one już były na dioramie. Podpytaj Irokeza powinien pamiętać ;)

Przepięknie! Brakuje jeszcze tylko jakiegoś "supra" (Bizon Z050/Z056) z pobliskiego SKR. :)
Heh, marzenie ;) Bizony stoją w halach remontowane po sezonie żniw ;)

Dziękuję za wszystkie komentarze. PRL dalej będzie królował w moich tematach, których mam nadzieję będzie stale przybywać ;)

DSC02277.JPG

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.418 110 1
Cholera, u ciebie na makietach nawet światło jest takie jakieś... komunistyczne;) Niby środek dnia a już chce się walnąć ćwiartkę:LOL:

SD

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
1.560 3 0
Mimo że denerwuje mnie czasem kult PRLu
Nie postrzegaj tego jako kult, bo obiektywnie rzecz biorąc to wcale nie były takie fajne czasy, ale jako świat, który odszedł bezpowrotnie, klimaty, które już nie wrócą, a wielu z nas kojarzy się z najlepszymi latami - młodością... :) Dlatego szacun dla Heńka za idealne odtworzenie tego świata, oglądam ten wątek z zapartym tchem.

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
Nie postrzegaj tego jako kult, bo obiektywnie rzecz biorąc to wcale nie były takie fajne czasy, ale jako świat, który odszedł bezpowrotnie, klimaty, które już nie wrócą, a wielu z nas kojarzy się z najlepszymi latami - młodością... :) Dlatego szacun dla Heńka za idealne odtworzenie tego świata, oglądam ten wątek z zapartym tchem.
Ja doskonale zdaje sobie sprawę, że są to pewnego rodzaju wspomnienia i w pełni to szanuje. Jedni maja stare zdjęcia, a inni modele do wspomnień. Tez dzięki temu, ja młody mogę zobaczyć jak to kiedyś było. Ale jednak mnie osobiście np: na makiecie modułowej brakuje nawiązań do współczesności. Ale to jedynie moje osobiste spostrzeżenia, którymi nie chce oczywiście nikogo urazić. :)