• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Smak 80-tych lat...

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
Dziękuję. Bardzo udana patyna podwozia wywroty, zrób coś podobnego w koparze i będzie rewelacja. Sam robiłeś czy już taka "przyszła".

OP
OP
Heniek_Star

Heniek_Star

Znany użytkownik
BGM
Reakcje
1.211 36 0
Dzięki za słowa uznania. Patyna jest zrobiona na całości - lekkie przykurzenie i więcej błota na podwoziu ;) Moja robota :D

Tutaj inspiracja.

tbs3.JPG

tbs2.JPG

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
No ja nie wiem czy on na tył sklepu przyjechał z pieczywem , czy już po rozwózce na piwnego bączka wpadł...a godzinki lecą...
Piękny klimat, jak zwykle.

Kubaloko

Użytkownik
Reakcje
23 0 4
Zdechłem, umarłem, nie żyję:) powaliło mnie na kolana, Wielce czoła kłaniam za Smak 80-tych lat...muszę z "martwych" wstać i zabrać się do roboty, czuję się jak bym stał tam na wsi przed 7rano i czekał na piekarza i zapach spalin z nyski pomieszany z zapachem "skaju" z obić siedzeń (koloru wiśniowego z białą raczej już pożółkłą wypustką w przeszyciach) w szoferce i desek na podłodze paki oprószonych mąką i rozmazanej marmolady ze słodkich bułek ...o i kajzerka pod gaśnicą leży z czwartku....Dziękuję Heniek za wspaniałą podróż w czasie.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.816 387 20
Pięknie się ogląda Twoje foty. Klimat tamtych lat oddany idealnie. Pamiętam jak takie Nysy rozwoziły pieczywo do społemowskich sklepów (na wsiach to do GS-owskich). Pięknie to wygląda. Gratuluję nowych nabytków.(y)(y)(y)

OP
OP
Heniek_Star

Heniek_Star

Znany użytkownik
BGM
Reakcje
1.211 36 0
Piątek 2 lipca 1982 r. po załadunku trzody w punkcie skupu Gminnej Spółdzielni, kierowca bielskiego PKS wyruszył w trasę do Tarnowskich Zakładów Mięsnych. Rzut oka na zegarek, już dochodzi ósma, słońce chyli się ku zachodowi, rolnicy pędzą bydło do zagród, a w dalekiej Hiszpanii, Argentyna z Brazylią kończą pierwszą połowę meczu.

DSC01754.JPG

DSC01751.JPG

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
Jako, że tych czasów nie pamiętam, nawet nie mam prawa pamiętać, to dzięki Twoim zdjęciom, opisom i spaniałym pracom modelarskim mode przenieść się w tamte czasy i przez chwile odczuć tamten klimat. Jeszcze raz gratuluje i powiem tyle, chce więcej :D

OP
OP
Heniek_Star

Heniek_Star

Znany użytkownik
BGM
Reakcje
1.211 36 0
Dzięki :) Tego dnia też mnie nie było jeszcze na świecie ;) Ale znalazłem patent na podróże w czasie i z pewnością będę jeszcze podróżował więc więcej będzie na pewno ;)

DyrdekHz

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Szybki ten rolnik z bydłem bo aż Jelcza wyprzedził. :ROFL:
Co tu dużo mówić model świetny, a zdjęcia to już poezja. (y)

Ostatnio edytowane:

Sebastian CH

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Ja pamiętam te czasy. Dziadek zabierał mnie takim Jelczem z przyczepą - kabina malowana jak u Ciebie tylko kolorystyka biało-wiśniowa - PKS (zestaw pod plandeką) na załadunek np do Fabryki Farb Sypkich w Przysusze, czy odlewni żeliwa po rury. Na każdym zakładzie na bramie wjazdowej strażnik z bronią - zakłady strategiczne. :)[DOUBLEPOST=1404764484][/DOUBLEPOST]Zapomniałem dodać, że fenomenalnie to wygląda.

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.720 109 2
Świetnie jak zawsze , trzymasz taki poziom prezentacji , praktycznie niedościgniony w 82 miałem już całe 5 lat i coś nie coś pamiętam, a auta wtedy wszystkie po dźwięku silnika rozpoznawałem , niech teraz ktoś spróbuje.:D;)