• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Smak 80-tych lat...

maniek

Aktywny użytkownik
Reakcje
70 0 0
Cały temat prezentuję się bardzo dobrze , od samego początku zaczyna wzbudzać zachwyt. Idąc dalej każdy opis, historyjka, dopełnia całość, co tworzy niesamowity klimat. Jestem pod wielkim wrażeniem.

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
12.101 67 1
Rewelacyjne są te Twoje prezentacje . Zawsze się miło czyta te opisy i ogląda zdjęcia . Znam sporo starszych szoferów i lubię jak opowiadają historie z tamtych lat .

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.816 387 20
Pięknie wygląda ta scenka. Jakby wyjęta z PRL-owskiej rzeczywistości. Kapitalna diorama i genialnie zrobione fotki. Gratuluję. (y)(y)(y)

herbi

Znany użytkownik
Reakcje
2.230 2 0
Pięknie ujęta scenka z czasów PRL. Wszystkie zdjęcia barco dobrze oddają żeczywistość tamtych czasów. Brawo za pomysł i wykonanie.

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Podobnie jak innym mi również tamte czasy znane są jedynie ze zdjęć i opowieści rodziców, ale same Jelcze można spotkać przecież do dzisiaj. Scenka jest rewelacyjna, udały Ci się te zdjęcia. Jednak połączenie dioramy z plenerem i odpowiednim oświetleniem robi swoje.

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.720 109 2
Na usprawiedliwienie mam to, że pisałem z komórki. A ty to taki nieomylny jesteś??
A co komórka chińska i polskich znaków nie ma ??
Może i jestem omylny jak każdy ale piszesz raz od wielkiego dzwonu i jeszcze z takim błędami no przepraszam , widzę że nawet Ci uwagi nie można zwrócić .

herbi

Znany użytkownik
Reakcje
2.230 2 0
A co komórka chińska i polskich znaków nie ma ??
Może i jestem omylny jak każdy ale piszesz raz od wielkiego dzwonu i jeszcze z takim błędami no przepraszam , widzę że nawet Ci uwagi nie można zwrócić .
Pisze od Wielkiego DZWONU bo nie mam może czasu tak jak TY!! Nie każdy ma Warsztat !!!!

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.720 109 2
Pisze od Wielkiego DZWONU bo nie mam może czasu tak jak TY!! Nie każdy ma Warsztat !!!!
Nie wiem co to ma do rzeczy co ja mam a czego ty nie masz , na pewno to pisząc takie posty pokazujesz że nie masz za grosz kultury osobistej.
Tłumaczenie że się nie ma czasu do mnie nie przemawia to brak organizacji czasu.

Prośba do moderatora o wywalenie tych nędznych zapisków z tematu naszego zacnego kolegi.[DOUBLEPOST=1405018390,1405017479][/DOUBLEPOST]I jeszcze jedno kolego Herbi mi nikt niczego nie dał a warsztat zbudował od zera sam także zamiast lamentować bierz się do roboty i otwieraj nawet dwa zobaczysz jaki to miód prowadzić swoją firmę.

OP
OP
Heniek_Star

Heniek_Star

Znany użytkownik
BGM
Reakcje
1.211 36 0
Szanowni koledzy, podajcie sobie rękę na zgodę :) Przecież to nasza wspólna pasja, która ma nam dawać frajdę i dobrą zabawę. Po kiego kruszyć kopie o rzeczy mało istotne :)

OP
OP
Heniek_Star

Heniek_Star

Znany użytkownik
BGM
Reakcje
1.211 36 0
5 września 1983 r. Gminna Spółdzielnia Samopomoc Chłopska w Ciężkowicach w województwie tarnowskim.

Długo wyczekiwana dostawa ursusów c-330, kontraktowanych na przedpłaty jeszcze wczesną wiosną. Rolnicy mieli nadzieję na zmechanizowane żniwa, niestety nowymi ciągnikami wyjadą dopiero na wykopki.

DSC02266.JPG

DSC02273.JPG

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
Na temat PRLu ciężko mi się wypowiadać, bo nie miałem okazji go doświadczyć ( może to i dobrze ). Natomiast dzięki Twoim pracom mogę zobaczyć jak to kiedyś było. Genialna praca. Przez te zdjęcia zmobilizowałeś mnie do zrobienia dioramki z zabudowaniami, bo jednak wzbogaca to zdjęcia. Mimo że denerwuje mnie czasem kult PRLu bo ciężko dorównać takim Jelczom czy Ursusom, jakąś teraźniejsza ciężarówką, ale i tak podziwiam bardzo tą twórczość. :)