• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Smak 80-tych lat...

OP
OP
Heniek_Star

Heniek_Star

Znany użytkownik
BGM
Reakcje
1.211 36 0
Po wczorajszej relacji dziennika do redakcji rozdzwoniły się telefony jakoby wzmożony ruch w placówkach skupu był tylko wynikiem zapowiedzianej wcześniej wizyty dziennikarskiej. Postanowiliśmy sprawdzić jak dziś wygląda kwestia skupu. Okazuje się, że spółdzielcy, pomimo mglistego poranka pracują pełną parą ;)

DSC02444.JPG

wujcik

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Ja pierdziule,ale dorodne tuczniki,nie to co dziś,na paszy,sama chemia...:)Modele i otoczenie jak to zwykle u ciebie,rewelacja,ale na ostatnim zdjęciu mimo wszystko bohaterką zostaje świnia nr.1,prawie jak koło od Jelcza:)To jest świnia na miarę naszych potrzeb,to jest świnia na miarę naszych oczekiwań:)

Ostatnio edytowane:

jestrabh

Znany użytkownik
Reakcje
2.822 40 1
Z jakiego źródła pochodzą te Twoje opisy ? Pamiętać tego z racji wieku raczej nie możesz, a czytając to mam wrażenie jakbym przeglądał katowicką Trybunę Robotniczą lub Dziennik Zachodni ponad 30 lat temu. Scenki,zdjęcia i przekazywane treści są fantastyczne - BRAWO!!!

OP
OP
Heniek_Star

Heniek_Star

Znany użytkownik
BGM
Reakcje
1.211 36 0
Z jakiego źródła pochodzą te Twoje opisy ? Pamiętać tego z racji wieku raczej nie możesz, a czytając to mam wrażenie jakbym przeglądał katowicką Trybunę Robotniczą lub Dziennik Zachodni ponad 30 lat temu. Scenki,zdjęcia i przekazywane treści są fantastyczne - BRAWO!!!
To radosna moja własna twórczość, oczywiście inspirowana ówczesną nowomową ;) która była o tyle lepsza od dzisiejszej, że była polska. Dzisiaj panie to tylko design, eco design, party, after party, project (prodżekt), up stream, main stream etc.

pierek

Znany użytkownik
Reakcje
76 9 0
Heniu pośpiesz trochę ten transport żywca do rzeżni żeby zdążyli przed świętami zrobić szynki i balerony :).Tych dwóch panów ma przerwę czy wyszli na spacer z pastowanym kabanem :D.

viator

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
Te modele są niesamowite. I widać po nich do jakiego stopnia istotne jest nie improwizowanie tylko przyjrzenie się oryginałowi jak naprawdę coś wygląda a nie jak mi się wydaje i dopiero modelowanie tego - od kępy chwastów po ślady eksploatacyjne. Ileż jest przykładów makiet świetnie zwaloryzowanych konstrukcji stalowych, które jednak nie mogłyby naprawdę istnieć bo mają nieprawidłowe profile i zawaliłyby się od razu, albo borów pięknie obsadzonych choinkami, które nie przypominają żadnego prawdziwego gatunku drzewa (a w naszych lasach mamy ich do wyboru raptem cztery rodzaje - sosnę, świerk, jodłę, modrzew - po kilka gatunków), różnych asfaltów i betonów spękanych w sposób zupełnie niemożliwy, jak równiez bezsensownie i bezcelowo porozstawianych po scenie figurek i aut, itepe itede. A Heniek_Superstar ;) potrafi wycisnąć realia do bólu, komentarze do scenek są tego najlepszym dowodem. Kłaniam się nisko, do samej ziemi!

OP
OP
Heniek_Star

Heniek_Star

Znany użytkownik
BGM
Reakcje
1.211 36 0
Stare DDRowskie Skodziny to model o dużym potencjale :) Wystarczy rozebrać (najtrudniejsza część konwersji) dodać parę czeskich dodatków (koła), wydłubać z łapy trochę dodatków i sympatyczny model cieszy oko ;) Będzie jeszcze wykańczany o detale i patynowany.

20160403_132318.jpg

20160403_144850.jpg

20160403_153756.jpg

20160403_160814.jpg

20160403_182258.jpg

20160403_183429.jpg