• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Slavi - mała zbieranina...

OP
OP
Slavi

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.768 4 0
Przyszedł czas na ostatnią odsłonę rodziny Grafów...
Jakiś czas temu zaprezentowałem Nancy z nieoryginalnym kontenerem. W planach oczywiście był zakup oryginału, ale ceny poszybowały i nie liczyłem , że w najbliższym czasie znajdę "puszkę" w przystępnej cenie...
Przed ostatnim urlopem rozpakowałem paczkę z Niemiec i zgadnijcie co było "niespodzianką" dołożoną do paczki jako gratis? :D Taaak! Biały kontener ONE! :cool: Ale się ucieszyłem!
W związku z tym, dziś możemy oglądać model takim, jakim stworzyła go Herpa. Do tego dwa pozostałe ONE, wydane jako set , jakiś czas temu. Na uwagę zasługują również wydanie nie dawno dwie 45-tki. Herpa po raz kolejny udowodniła że jak chce, to potrafi zrobić kontener..

DSC_0117.JPG
DSC_0119.JPG
DSC_0121.JPG
DSC_0124.JPG
DSC_0127.JPG
DSC_0128.JPG
DSC_0134.JPG
DSC_0137.JPG
DSC_0143.JPG

Zapraszam do oglądania i komentowania. :)

OP
OP
Slavi

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.768 4 0
Uuu ile Ci zapłacili :ROFL: Gdybym nie miał tych 45 to bym może i uwierzył, jedynie oznaczenia super. Dobrego kontenera jeszcze w Herpie nie widziałem, ale robią postępy.
:ROFL::ROFL::ROFL: Rafał - dobrze wiesz, że chodziło mi Herpowskie "standardy"... Na nasze szczęście, wielu producentów kontenerów w H0 jest daleko z przodu. Prędzej czy później , Herpa będzie musiała coś zmienić...

OP
OP
Slavi

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.768 4 0
Cześć Wszystkim. :)
Dzięki za dotychczasowe zainteresowanie moim tematem.
Dziś będzie trochę nietypowo. Chociaż i tak pokażę coś z kontenerem, to sam model już widzieliście. Od tamtego czasu trochę się zmieniło. Oprócz zamontowanych kogutów, postanowiłem mu też to i owo podmalować. Znalazłem też ciekawe klimatyzatory i tu zaczyna się problem. Nigdzie nie mogę znaleźć zdj. z tego typu agregatem. Dodam , że kupiłem je pod nazwą Holland. Postanowiłem jeden taki podarować kierowcy z NG-ka, ale nie jestem pewien, czy to ta epoka... :confused:
Za wszelką pomoc i Wasze opinie (z góry) bardzo dziękuję. ;)

DSC_0510.JPG
DSC_0511.JPG
DSC_0512.JPG
DSC_0518.JPG
DSC_0519.JPG
DSC_0521.JPG

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.104 68 0
Piękna klasyka, doskonale poprawiona przez Ciebie, stare Kieserlingi są wspaniałe, nowe już nie mają takiej duszy.
Czasem mam wrażenie że to od nich zaczął się boom na puszki w kolekcjonerskim światku, sam mam Scanię111 i VolvoF89...ooops:eek: właśnie sobie to uświadomiłem, k...a, zaś trzeba się szlajać po e-bay za starymi puszkamio_O
Co do klimatyzatora...,te Mercedesy osiągały kosmiczne przebiegi, może któryś dożył:niepewny:

OP
OP
Slavi

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.768 4 0
Piękna klasyka, doskonale poprawiona przez Ciebie, stare Kieserlingi są wspaniałe, nowe już nie mają takiej duszy.
Czasem mam wrażenie że to od nich zaczął się boom na puszki w kolekcjonerskim światku, sam mam Scanię111 i VolvoF89...ooops:eek: właśnie sobie to uświadomiłem, k...a, zaś trzeba się szlajać po e-bay za starymi puszkamio_O
Co do klimatyzatora...,te Mercedesy osiągały kosmiczne przebiegi, może któryś dożył:niepewny:
Właśnie nie mogę znaleźć chociażby jednego zdjęcia z tym konkretnym typem klimatyzatora.... Sugerujesz, że NG , to dużo za wcześnie? :D

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.603 387 20
Kieserlingi bardzo lubię i kilka ich posiadam. Fajnie wygląda po dodatkach. Co prawda ten klimatyzator chyba za nowoczesny, ale może gdzieś z takim zdjęcia znajdziesz. Fotka pokazana przez Tomka to typowy klimatyzator z dawnych lat stosowany właśnie za czasów młodości tego NG. Nasze niektóre PEKAESY też takie miewały.

OP
OP
Slavi

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.768 4 0
Kieserlingi bardzo lubię i kilka ich posiadam. Fajnie wygląda po dodatkach. Co prawda ten klimatyzator chyba za nowoczesny, ale może gdzieś z takim zdjęcia znajdziesz. Fotka pokazana przez Tomka to typowy klimatyzator z dawnych lat stosowany właśnie za czasów młodości tego NG. Nasze niektóre PEKAESY też takie miewały.
Dzięki za uznanie. :) No właśnie , zbyt nowoczesny do NG, ale do obecnej dekady też nie pasuje... Interesują mnie ramy czasowe i nigdzie nie znalazłem ani jednego takiego "wynalazku"...

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody ciężarowe 417
Samochody ciężarowe 2544