Wszystkie te wagony z grubsza biorąc, pasują do takiego składu, z zastrzeżeniem, że wagon 2 kl/bagaż jeździł tylko w nielicznych pociągach IC. Nie jestem też całkiem pewien tego szarego bagażowego. O zestawieniach pociągów IC na DB była mowa wcześniej w tym temacie, proponuję się cofnąć i przejrzeć uważnie tę dyskusję.
Kilka uwag: pierwsza, że część wagonów ma stare logo Deutsche Bundesbahn, nie pasujące do lokomotyw BR101. Trzeba byłoby nakleić nowe logo DB AG. Druga uwaga: niektóre wagony wydają się być skróconą wersją (1:100), warto to sprawdzić, bo źle wygląda mieszanina wagonów w pełnej długości ze skróconymi. Mam podejrzenia zwłaszcza w stosunku do tej dwójki z kabiną sterowniczą, ale też do innych.
Kolejna uwaga dotyczy wagonu ABvmz 227 (Roco 45263): nie znam takiego typu, ale nie jestem znawcą taboru DB, nie podejrzewam też Roco o fikcyjny model. Może ktoś z kolegów ma jakieś informacje o tym wagonie?
I na koniec: w jednym składzie był zwykle jeden wagon restauracyjny, trzeba byłoby się zdecydować który, bo dwa grzyby w barszczu to za dużo.
Celowo nie poruszam tu sprawy stacji macierzystych i dat rewizji - to jest temat na większą dyskusję, o ile ktoś przywiązuje do tego wielką wagę, bo ja niekoniecznie.