Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Nie widze powodu lub potrzeby udzielać takich informacji. Też nie mam obowiązku na każde pytanie tu na forum odpowiadać. Już nie raz pisałem jaki priorytet forum dla mnie ma.
Co do częsci. Tak to jest część z tym stopniem. Będzie dostępna z dostawą drugiego zestawu koniec stycznia.
Panie Robercie, super. Dobrze wiedzieć. Oj, pomyślę o wizycie w sklepie, kusi, kusi. . @Robert Reschka Jakie są ceny części? Rozumiem, że przez sklep zakup części nie jest możliwy. Zatem jestem zainteresowany przynajmniej jedną częścią ze stopniem (w środku, pomiędzy klapami) oraz trzech kompletnych pomostów.
Co jeszcze bardziej skusi, będzie nowa cena. Za tą ostatnią niefortunną dostawę wynegocjowałem o wiele niższą cenę zakupu za ten zestaw, plus dodatkowo udało mi się wreszcie dopiąć bardzo korzystne warunki transportu z moim pracodawcą. Nie było to łatwe, ponieważ nasze frachtowce są zapchane przesyłkami Temu i Aliexpress. Ale udało się. Muszę jeszcze dokładnie wyliczyć nową cenę, ale będzie tak około 700 złotych.
Ciekawi mnie jak to się stało , że wagon podczas naprawy w 2010 roku utrzymał fabryczne kolory. Postanowiono zachować "historyczne" malowanie ? Było więcej takich przypadków ?
Ciekawi mnie jak to się stało , że wagon podczas naprawy w 2010 roku utrzymał fabryczne kolory. Postanowiono zachować "historyczne" malowanie ? Było więcej takich przypadków ?
Widocznie obowiązywały wówczas takie "wytyczne" ...
Na dowód zamieszczam fotkę, była już publikowana w "Mini Replice" w artykule opisującym wagony 440V i przedstawia dwa wagony w kolorze czerwieni tlenkowej. Fotka została wykonana 31.05.2017 roku na terenie EKK Wagon w Ostrowie Wlkp. Na pierwszym wagonie widoczna jest data ważenia - 13.09.10. (rok 2010). Tak więc po wykonanych naprawach w 2010 roku, jeszcze przez prawie siedem lat były eksploatowane wagony w tym kolorze z nowym logo PKP Cargo. PKP Cargo - to nie tylko kolor niebieski ...