• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - wagony typu 440V

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.214 156 7
Informacja od firmy Schlesienmodelle na Facebook'u Schlesienmodelle:
"Następna dostawa pierwszego zestawu wagonów 440V Falns jest dostępna. Wagony już mają poprawione proste pomosty. Zapraszamy."
Link do sklepu
Czy ktoś z Kolegów zakupił te wagony z najnowszej partii, tj. z poprawionymi pomostami? Jeżeli tak, to czy można to potwierdzić (dla porównania z poprzednią partią)?

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.214 156 7
@Robert Reschka - Proszę udzielić informacji, czy zestawy z poprawionymi pomostami trafiły również do innych sklepów (niemieckich) czy wyłącznie do Modelcenter?
W jednym z wagonów ułamał mi się stopień środkowy (ten pomiędzy dwoma klapami):
1703774156571.jpg

Czy dobrze rozumiem, że ta część poniżej zawiera ten stopień środkowy? Z rysunku niebardzo to widać, natomiast części nie mają niestety opisu co jest co.
1703774055145.png

I wreszcie, czy części zamienne (zgodne z rozpiską) będą wkrótce dostępne, a może już są?

Pomost należy delikatnie podważyć i odkleić uważając na fototrawioną podłogę.
Mógłby Kolega dokładnie wskazać punkt, w którym należy podważyć pomost? Nie chcę uszkodzić, a jak Kolega to już przerabiał, to byłbym wdzięczny za podpowiedź. U mnie też belki ze zderzakami po drugiej stronie (tam gdzie nie ma pomostu) muszą być poprawiane. Mój zestaw, prosto z pudełka w stanie fabrycznie nowym, w skrajnych przypadkach wygląda tak :( :
1703774397973.jpg

1703774465428.jpg

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.972 531 30
No ten żart średnio wyszedł, może trzeba było to słowo napisać w cudzysłowie... Ale najlepiej nie używać takich dziwolągów.

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.735 125 86
Dzisiaj są dziwolągami - jutro w użyciu. Któż to może wiedzieć ;) Więcej luzu.

Kto by pomyślał - jeszcze kilka lat temu takie slowa na "lożka" nie istniały w obiegowym języku. A dzisiaj: psycholożka, analitykolożka, filolożka... praktycznie nieograniczona ilość słów...

Andrzeju... a powiedz dzisiaj: "pani psycholog". ;)

Ostatnio edytowane:

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.774 443 99
Dzisiaj są dziwolągami - jutro w użyciu. Któż to może wiedzieć ;) Więcej luzu.

Kto by pomyślał - jeszcze kilka lat temu takie slowa na "lożka" nie istniały w obiegowym języku. A dzisiaj: psycholożka, analitykolożka, filolożka... praktycznie nieograniczona ilość słów...

Andrzeju... a powiedz dzisiaj: "pani psycholog". ;)
I "ministra"...

A wracając do tych wagonów 440V..... ten typ to wytwór epoki V? Znaczy się w IV nie istniały?

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.214 156 7
@Robert Reschka - ponowiam poniższe pytanie:
@Robert Reschka - Proszę udzielić informacji, czy zestawy z poprawionymi pomostami trafiły również do innych sklepów (niemieckich) czy wyłącznie do Modelcenter?
W jednym z wagonów ułamał mi się stopień środkowy (ten pomiędzy dwoma klapami):
Zobacz załącznik 1022733
Czy dobrze rozumiem, że ta część poniżej zawiera ten stopień środkowy? Z rysunku niebardzo to widać, natomiast części nie mają niestety opisu co jest co.
Zobacz załącznik 1022732
I wreszcie, czy części zamienne (zgodne z rozpiską) będą wkrótce dostępne, a może już są?