• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.120 148 7
Duży plus za bardzo dobry poziom wykonania reflektorów (nie piszę o odwzorowaniu, bo są tutaj niewielkie różnice). Natomiat moje obawy wzbudza bardzo mały prześwit pomiędzy główką szyny a dolną krawędzią zgarniacza, nawet istnieje ogromna różnica pomiędzy modelem a prawdziwym pojazdem, a wiadomo jaka jest różnica w geometrii toru w domowych warunkach a w realu:

1730980792634.png

1730980619900.png

Ten element zaraz za zgarniaczem, wskazany czerwoną strzałką, też jest bardzo nisko. Co to jest?
1730980855603.png
Także jakość montażu "szyb" w ramach. Czy plastik jest przeźroczysty, bo ze zdjęcia poniżej to ciężko stwierdzić?
1730980997154.png
1730981093365.png

Ostatnio edytowane:

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.120 148 7
W Modelcenter nie potrafią mi odpowiedzieć na poniższe pytania, a na stronie www nie ma tych informacji więc zostałem skierowany bezpośrednio do Pana @Robert Reschka:
Mam pytania związane z bierzącym modelem EP07-361:
- Czy najnowsza wersja płytki, która jest zamontowana w modelu, umożliwia funkcje oświetlenia kabiny maszynisty oraz maszynowni?
- Czy w pudełku jest opis funkcji (tzn. co znajduje się pod odpowiednią 'efką')?
- Kiedy będą dostępne dekodery z dźwiękiem do tej lokomotywy?

Z góry dziękuję za informacje.

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.173 260 17
Uwaga! Zostały skradzione z ostatniej dostawy cztery modele EP07-312 Intercity. Dotarł do nas jeden karton pusty, starannie otwarty nożykiem. Nie kupujcie tych modeli! Wszystkie modele 312 są skradzione, które aktualnie są oferowane na sprzedaż!

Do złodzieja: Ma Pan tydzień czasu te skradzione modele odesłać w nienaruszonym stanie do modelcenter.pl - adres Pan znajdzie na stronie internetowej. Jeżeli modele nie dotrą w ciągu tygodnia w nienaruszonym stanie do nas, sprawa będzie zgłoszona na policję.

Lucjan P

Aktywny użytkownik
Reakcje
308 8 0
Uwaga! Zostały skradzione z ostatniej dostawy cztery modele EP07-312 Intercity. Dotarł do nas jeden karton pusty, starannie otwarty nożykiem. Nie kupujcie tych modeli! Wszystkie modele 312 są skradzione, które aktualnie są oferowane na sprzedaż!

Do złodzieja: Ma Pan tydzień czasu te skradzione modele odesłać w nienaruszonym stanie do modelcenter.pl - adres Pan znajdzie na stronie internetowej. Jeżeli modele nie dotrą w ciągu tygodnia w nienaruszonym stanie do nas, sprawa będzie zgłoszona na policję.
Zgłaszać od razu na policję. Nie liczcie na uczciwość złodzieja.

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.173 260 17
- Czy najnowsza wersja płytki, która jest zamontowana w modelu, umożliwia funkcje oświetlenia kabiny maszynisty oraz maszynowni?
Nie rozumiem pytania, skąd Pan bierze informacje, że maszynownia EU/EP07 ma być oświetlona? Płytka umożliwia oświetlenie kabiny.
- Czy w pudełku jest opis funkcji (tzn. co znajduje się pod odpowiednią 'efką')?
W pudełku lokomotywy nie, ale w opisie dekodera, który...
- Kiedy będą dostępne dekodery z dźwiękiem do tej lokomotywy?
będzie dostępny w grudniu.

Panie @Robert Reschka czy iskrzenie styczników to funkcja w dekoderze czy funkcja która jest na stałe i będzie włączała się losowo?
Losowo. Nie da się wywołać poprzez klawisz na kontrolerze.

Ostatnio edytowane:

DieselPower

Znany użytkownik
Reakcje
2.366 473 107
Dotarła i do mnie moja 361.
Panie Reschka, nie chce mi się pisać co myślę o Pana modelu....jedynie co to..."czapki z głów":eek:.

Najbardziej ekscytujący model w mojej kolekcji obok 103-ki od ESU.

Mój egzemplarz wykonany prawie perfekcyjnie. Wyeliminowano wszystkie niedoskonałości wcześniejszych edycji. BRAWO, BRAWO, BRAWO(y)(y)(y).

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.120 148 7
Nie rozumiem pytania, skąd Pan bierze informacje, że maszynownia EU/EP07 ma być oświetlona? Płytka umożliwia oświetlenie kabiny.
Nie stawiam tezy, że coś "ma być" tylko po prostu pytałem, czy oświetlenie maszynowni jest dostępne, bo jest to standard, podobnie jak oświetlenie kabiny. Skoro pisze Pan, że "płytka umożliwia oświetlenie kabiny", rozumiem, że oświetlenie kabiny nie jest wykonane fabrycznie i trzeba je we własnym zakresie wykonać? Czy tak? Dziękuję za udzielenie odpowiedzi na dalsze pytania.