• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

melonowy

Znany użytkownik
Reakcje
1.429 27 1
No gdzie? TU
Aaa, już znalazłeś. Żaden z nich. Dopiero się pewnie pojawi, bo to będzie nowy plan do najnowszej płytki PCB 3.0.
Tam masz podane który dekoder jest do których płytek i modeli.

Ostatnio edytowane:

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.144 154 7
No gdzie? TU
Aaa, już znalazłeś. Zaden z nich. Dopiero się pewnie pojawi, bo to do najnowszej płytki PCB 3.0.
Tam masz podane który dekoder jest do których modeli..
Będzie jednak płytka 3.0? Dla upewnienia się, rozumiem, że głośnik jest wbudowani i sprzedawane modele są analogowe? Na stronie producenta niestety brakuje tych jakże istotnych informacji.

melonowy

Znany użytkownik
Reakcje
1.429 27 1
Starsze dekodery zaprogramowane i pasujące do płytek 1.0 i 2.0 nie będą pasowały do nowej płytki 3.0.
Robert mówił że nie będą pasowały. W tych modelach nowa płytka, nowy schemat bo m.in. nowa funkcja imitacji iskrzenia styczników.
Będzie jednak płytka 3.0?
No niby tak i te nowe płytki mają być wstecznie kompatybilne. Będzie można zamienić te starsze na nową i będzie iskrzenie styczników itd.
Gdzieś o tym pisano. Mam nadzieję, że dobrze pamiętam.
Jeśli chodzi o głośnik, to chyba tak. Analog z głośnikiem wbudowanym.

pptasinski

Aktywny użytkownik
Reakcje
95 0 0
Na szybko cyknąłem zdjęcia.

Model na pierwszy rzut oka bez żadnych zastrzeżeń. Reflektory ładne i równe, troszkę miałem problem z otwarciem jednego pantografu, ale wynikało to z tego, że był źle złożony przez fabrykę, po poprawieniu otwiera się i zamyka bez problemu.

Bardzo fajna gablotka, super, że jest drut pod sufitem. Wyjęcie modelu z pudełka to inna bajka względem poprzedniej wersji opakowania.

IMG_5585.jpg
IMG_5584.jpg
IMG_5583.jpg
IMG_5582.jpg