• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

SBB460

Aktywny użytkownik
Reakcje
79 0 0
Wszystko fajnie, ale ten kontener SM nowego typu zajmuje sporo więcej miejsca niż poprzednia wersja.:niepewny:
Innymi słowy rozmiar nowego pudełka będzie wymagał wygospodarowania znacznie większej przestrzeni do przechowywania modeli.
Dla 1 czy 2 modeli to nie stanowi - dla większej ilosci już to chyba tak, chyba że macie niezliczone m3 objętości magazynowej w swoim mieszkaniu/domu.

Ps
gdybym moją obecną kolekcję SM EU/EP07 "przełożył" do pudełek nowego typu nie miałbym już miejsca do kolekcjonowania loków SM :rolleyes:
Modele Roco wydane w podobnych "akwariach" to to samo zagadnienie ze sztuki sztaureskiej na "statku szafa":eek:

Ostatnio edytowane:

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.127 149 7
Wszystko fajnie, ale ten kontener SM nowego typu zajmuje sporo więcej miejsca niż poprzednia wersja.:niepewny:
Innymi słowy rozmiar nowego pudełka będzie wymagał wygospodarowania znacznie większej przestrzeni do przechowywania modeli.
A może chodzi o to, żebyśmy kupowali mniej modeli (z powodu braku miejsca) i wtedy Panu Robertowi będzie lepiej sprostać popytowi :).
A tak na poważnie, grunt, żeby koszt pudełka nie dokładał sie niepotrzebnie do ceny końcowej modelu i żeby forma nie przerosła treści. Umiar jak najbardziej wskazany, bo przecież nie pudełkiem się jeździ na makiecie i nie w pudełku trzyma się model do prezentacji w gablocie.

Reakcje
26 0 0
Powyższych odpowiedzi spodziewałem się wchodząc w aktualizację wątku, Szacunek dla Pana Roberta, że ma jeszcze siłę na cokolwiek związane z produkcją i sprzedażą modeli, pomimo tylu Narzekaczy. Ja już postanowiłem, zmieniam mieszkanie na większe. A co do pudełka - Niesamowite, podkreśli Oryginalność i Klasę modelu :love:

Reakcje
147 1 0
Problemy pierwszego świata. Gratuluję TAKICH tylko......

Dla 1 czy 2 modeli to nie stanowi - dla większej ilosci już to chyba tak, chyba że macie niezliczone m3 objętości magazynowej w swoim mieszkaniu/domu.

Ps
gdybym moją obecną kolekcję SM EU/EP07 "przełożył" do pudełek nowego typu nie miałbym już miejsca do kolekcjonowania loków SM :rolleyes:
Modele Roco wydane w podobnych "akwariach" to to samo zagadnienie ze sztuki sztaureskiej na "statku szafa":eek:

old_jawa

Znany użytkownik
Reakcje
1.548 60 1
Moim zdaniem pierwsze pudełka od 7 były/są wystarczająco dobre, trzymając te 10 lat temu takie w ręce już było czuć że to towar premium :D Ja głosy krytyczne w stosunku do gabarytów w pełni rozumiem - sam modele trzymam w gablotach ale nie wszystkie się mieszczą i okresowo robię rotację. Modele żeby się nie zniszczyły chowam do pudełek. I wierzcie mi jest problem z miejscem jeżeli do każdego modelu chcemy zatrzymać pudełko.

jack_flash

Aktywny użytkownik
Reakcje
742 83 8
Moim skromnym zdaniem pudełko jest bardzo eleganckie, do tego wygodne. Inne proporcje, ale objętościowo zbliżone do poprzedniego. Czekam na EU09, liczę że będzie wypust z takim samym opakowaniem. Ostatnio nabyłem Stadlera Südexpress z pudełkiem większym i to sporo niż SM. Przy okazji w nawiązaniu do Roco, model parowozu S160 ma opakowanie enormous!
Mnie bardziej przeszkadzają opakowania dekoderów ESU, Piko. Najwięcej miejsca pochłaniają wydruki instrukcji, pomimo że są online, można przekopiować do ulubionego urządzenia mobilnego.
Acha nie wyrzucać na śmietnik, tylko „recyklować”.

Magic

Znany użytkownik
Reakcje
5.723 37 4
Nie chce mi się wierzyć, że zbieracze dotarli już do takiego momentu, że rozmiar pudełka jest problemem;)
@Robert Reschka swoją drogą współczuję koledze, że kolega musi czytać to co powyżej. Człowiek się stara, prywatna kasę ładuje w projekt, dąży do jak najlepszego poziomu, a tu takie rzeczy...
W sumie rozwiązanie proste, przełożyć do pudełka po pikolcach, a niewymiarowe pudełko na giełdę, z racji jakości pewnie i 100 peelenów. I wszyscy zadowoleni, zapewne znajdzie się sporo osób które odkupi takie pudełka. Tylko "ten uczuć" jak otwierasz szufladę/szafę, a tam w odrapanym pudełku, ale za to "wymiarowym", nieskazitelna maszyna od SM:LOL: