• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

DieselPower

Znany użytkownik
Reakcje
2.366 473 107
Informacje z Facebooka - Schlesienmodelle

Nie najlepsze fotki, ale takie dostałem z fabryki. Klimatyzatory całkiem fajnie na modelu wyglądają

Zobacz załącznik 1062981 Zobacz załącznik 1062982 Zobacz załącznik 1062983

To kiedy już będzie model w PL?
Schlesienmodelle: Daj nam jeszcze tak 2 miesiące. 361 miała jeszcze mieć płytkę Block-2, ale zatrzymałem montaż końcowy, aby dostała jednak płytkę Block-3 z chipem sterującym.
Trąbki sygnałowe też wyglądają elegancko, a reflektory przyzwoicie.
Schlesienmodelle: Toczone z metalu.
Są może nowe nieoficjalne wiadomości na temat daty wydania modelu 361-ki ?;)

Bizon_89

Nowy użytkownik
Reakcje
2 0 0
Chciałem dopytac o cos zwiazanego ze sprzedaza modeli SM. Kilka miesięcy temu Pan Robert ogłaszał na FB fanpagu SM współpracę ze sklepem Reynaulds Euro Imports. Jest to sklepz z okolic Chicago a z tego wzgledu ze na stałe siedzie w US bardzo sie ucieszylem ale niestety chyba klapa z tego. Nic na ich stronie sie nie pojawiło. Po jakism czas próbowałęm wybadac temata piszac do nich. Dostałem odpowiedz ze dostali modele ale bez dekoderow i czekaja na nie. A pozniej przestali odpowiadac a modeli dalej an stronie nie ma. Może modele były tylko dostepne w sklepie stancjonarmym no ale niestety nie udało mi sie niczego od nich wyciagnac. Dla tego pisze tutaj moze Pan Robert bedzie mial jakies konkretne info.

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
6.942 121 1
Jakoś umknęła ta informacja (facebook.com/schlesienmodelle - 10.09.2024 r.):
Dopracowaliśmy w końcu nową płytkę PCB na następną generacje modeli EU/EP07. Ponieważ to opóźniało dostawę nowych modeli, niedługo EP07-361 będzie dostępna, i dalsze dostawy powinny być na czas, bo teraz wszystko jest dopracowane. Na filmiku ostatnie testy płytki w Chinach.
https://www.facebook.com/reel/484361971253439
A ta leda niebieska co mruga, co to jest?
SM: Styczniki w szafie WN.
Czy ta płytka pasuje do wcześniejszych modeli, a jeżeli tak to czy będzie dostępna w sprzedaży samodzielnie do upgrade'u?
SM: Tak, planujemy te płytki sprzedawać.

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.461 443 99
Ta 361 wygląda nieprawdopodobnie. Chyba poświęcę 6 godzin jazdy żaby sobie ją odebrać osobiście :niepewny::)
Poważnie? Ale chyba nie będziesz przebierał? Ja bym macanej przez kogoś nie chciał... tylko zapakowana fabrycznie i nie otwierana przez 'oglądających' którzy szukają która lepsza'... Zresztą usługi pocztowe chyba aż tak złe w tym kraju też nie są. Chyba że boisz się psycho-kurierów, co rzucają paczkami jak piłkę do futbolu amerykańskiego... Kto wie. Może się taki trafić.

Reakcje
3.183 260 17
Poważnie? Ale chyba nie będziesz przebierał? Ja bym macanej przez kogoś nie chciał... tylko zapakowana fabrycznie i nie otwierana przez 'oglądających' którzy szukają która lepsza'... Zresztą usługi pocztowe chyba aż tak złe w tym kraju też nie są. Chyba że boisz się psycho-kurierów, co rzucają paczkami jak piłkę do futbolu amerykańskiego... Kto wie. Może się taki trafić.
Piotr i tak nie pozwala przebierania…

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.127 149 7
Na FB jest jeszcze jedno czy dwa zdjęcia więcej. Model robi wrażenie, niby już znany, oklepany, ale ten wnosi coś nowego, świeżego. Jak jakość reflektorów będą poprawiona to będzie bajka. Wygląda na to, że wreszcie będą proste patyki, przynajmniej złożone, oczywiście patrząc na te zdjęcia, praktyka pokaże. Czy ma Pan, Panie Robercie zdjęcie z patykami podniesonymi?