Zapytam czy firma Schlesienmodelle ma w planach model EP 08 w pomarańczowej barwie ?
Panie Zgodny w planach mamy już ją od dawna, ale jeszcze nie zrobiliśmy formy do tego wariantu. Niech Pan mi pozwoli na troszkę dłuższą odpowiedź, aby zaspokoić pytania innych forumowiczów, które do mnie dochodzą.
Planujemy na rok 2025 wersje 4E (Tak kto ma jeszcze kupon rabatowy za 100 zł na ten model, będzie mógł go użyć). W tym roku będą numery serii 300. Bryła modelu odpowiada numeracji 300 do 389.
Ponieważ EU07-400 to był mój pierwszy model, dużo się z niego nauczyłem. W serii 300 wprowadziłem parę zmian estetycznych, bo my model serii 400 robiliśmy z rysunków, zdjęć i pomiarów i nie wszystko było idealnie. To zostało poprawione.
Najbardziej mnie nurtował zgarniacz i montaż detali na wózkach, zderzaki i węże. Zgarniacz został przeprojektowany, będzie 0.5mm wyżej nad główką szyny, i będzie z tworzywa ABS i już nie z POM. Będzie on przykręcany dwoma śrubkami do bazy metalowej modelu. Było dużo krytyki na ten temat, przyjąłem to do wiadomości. Niestety też się wylała fala hejtu na mnie i na moją firmę. Ale cóż, taki świat. Trzeba się z tym pogodzić.
Więc w tym roku modele serii 300, w roku 2025 seria 300 i 4E (jeżeli bóg da). Serię 400 kończymy i też nie wiem, czy do niej jeszcze raz wrócimy, bo formy 400 nie będą już pasowały do innych części po modyfikacji na serie 300.
Pozdrawiam,
Robert