Dużo zależy o jakim okresie dyskutujemy. Przejrzałem swoje zdjęcia z pierwszych lat po wprowadzeniu nowej struktury czyli zakładów taboru. Nigdy na to nie zwracałem uwagi ale panowała chyba dowolność w oznaczaniu pojazdów. Najczęściej oznaczano lokomotywy napisem np. Zakład Taboru Lublin, Zakład Taboru Olsztyn, Zakład Taboru Tarnów (ET21 tak były ocechowane) ale w Poznaniu spotkałem się z oznaczeniami typu: PKP Zakład Taboru w Poznaniu i w kółeczku literka sekcji np. L (Leszno).
Tu najprawdopodobniej jest napis "Zakład Taboru Tarnów". Lokomotywy ET22 nie były nigdy na stanie lokomotywowni Tarnów a to jest maszyna z Dębicy, więc nie może być inaczej oznaczona.
No nie mogło być Lok. Tarnów a to dlatego że EU07 nigdy nie stacjonowały w Tarnowie tylko w Dębicy. Na tym zdjęciu jest Lok. Dębica, Południowa DOKP. Ponieważ lokomotywownia w Dębicy została wchłonięta w 1997 r. w skład utworzonego MT Tarnów, więc mogła otrzymać napis Zakład Taboru Tarnów i pewnie taki otrzymała (jak ET21).
Tu znalazłem lokomotywę z MZ Tarnów, ale jakoś nie wygląda w tym białym to na Lok. Tarnów szczerze mówiąc, nigdy nie widziałem Lok. Tarnów napisane. Dlatego mnie ten temat tak nurtuje.
To by mogło być…?
Lok Tarnów
Południowa DOKP - czy tam coś innego pisze?
Lok Tarnów
Południowa DOKP - czy tam coś innego pisze?
- 4
- 1
- 1
- Pokaż wszystkie