• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

Lucjan P

Aktywny użytkownik
Reakcje
308 8 0
zwróciłbym uwagę, że najnowszy model z tej serii, zdecydowanie wyróżnia się od dotychczas wydanych m.in.: lustrzanymi reflektorami, wycieraczkami jednoramiennymi, ogrzewaniem szyb w kabinie grzejnikami, aparatem cięgłowym przystosowanym tylko do sprzęgu śrubowego oraz skrzynią boczników indukcyjnych z dodatkową skrzynką. Zatem różnić jest dość sporo:)
No i właśnie. Dlatego brałem ten, z klasycznymi reflektorami, pasem, wycieraczkami itp.

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.127 149 7
@Robert Reschka czy ma Pan w planach wypdrodukowanie modelu EP08-001, w świńskim malowaniu z listwami ozdobnymi i klimatyzatorem (po naprawie od 2017 roku)? Oczywiście rozumiem, że może Pan nie zdradzić planów produkcyjnych, ale tak tylko podsuwam pomysł. Na takim model pewnie czeka kilku (w tym ja).

Pawelec PKP

Znany użytkownik
Reakcje
1.293 93 9
Po tym co działo się wcześniej podczas sprzedaży poprzednich wypustów jedna sprawa jest zdumiewająca... Od 19.34 dzisiaj dostępny jest w Modelcenter.pl kolejny model EU07 Schlesienmodelle - tym razem jest to EU07-540 w barwach InterCity... jak dotąd zupełnie bez echa na forum, a wcześniej aż się gotowało... Ot ciekawostka...
Tylko gdzie są zdjęcia prawdziwego modelu :)?

Lucjan P

Aktywny użytkownik
Reakcje
308 8 0
Tylko gdzie są zdjęcia prawdziwego modelu :)?
"Wysyłka modeli jednak będzie raczej dopiero po 06.10.2023, ponieważ przygotowania na targi w lipsku, nie pozwolą nam obrobić zamówień w tym czasie. Może jednak uda nam się jeszcze wysłać parę modeli przed wyjazdem do Lipska. Modele (EU07-540 i EU07-512) będzie można sobie już obejrzeć na targach w Lipsku."

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.296 504 30
czy ma Pan w planach wypdrodukowanie modelu EP08-001, w świńskim malowaniu
Po pierwsze, nie "w świńskim malowaniu" - czy naprawdę musimy używać takich określeń? A po drugie, jak dotąd SM nie ma form na EU07 z pierwszej serii (4E, z gładkimi ścianami).

Reakcje
57 0 0
A tak na myśl, że modele nie wyparowały po praktycznie nakład został zwiększony razy dwa, nikt nie wpadł… Ciekawe. Jak było za mało, to biadolenie o niskich nakładach. Jak sie wyprodukowało dla wsystkich, że starczy, to rynek nasycony. Hold my beer, I need some popcorn :D
Panie Robercie... z całą pewnością część z nas wpadła na to, ze zwiększył Pan nakład w poszczególnych edycjach... i bardzo dobrze... można zaplanować sensownie wydatki na modele w perspektywie tygodni, a nie godzin czy nawet minut... a i spekulanci się skończyli :); uważam, że tutaj pokazał Pan klasę nie tylko pasjonata modeli kolejowych, ale także ich producenta. A modele "siódemek"... i tak będą kupione co do jednej... nie od razu, ale pójdą wszystkie - jestem tego pewien...

browar łódź

Aktywny użytkownik
Reakcje
253 13 9
Też tak myślę. Ostatnio w krótkim czasie mamy wręcz nawałnicę wydanych modeli, stąd trzeba się nieco hamować z zakupami "wszystkiego co leci"
A wynika to z kumulacji. Na modele wydane w zaplanowanym terminie nakładają się te opóźnione o rok lub dłużej. Jak ktoś ograniczył się modelarsko czy kolekcjonersko do jednej epoki lub jakiejś jej części to nie jest źle.

Reakcje
3.184 260 17
@Robert Reschka czy ma Pan w planach wypdrodukowanie modelu EP08-001, w świńskim malowaniu z listwami ozdobnymi i klimatyzatorem (po naprawie od 2017 roku)? Oczywiście rozumiem, że może Pan nie zdradzić planów produkcyjnych, ale tak tylko podsuwam pomysł. Na takim model pewnie czeka kilku (w tym ja).
Nie proszę Pana. My produkujemy tylko modele halal.

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
3.906 111 11
Ok, rozumiem, że w takim stylu odpowiada "poważny producent"?
Nie, tak odpowiada kolega foumowy Robert. Nigdzie nie jest napisane że odpowiedź wyszła z konta firmy Schliesenmodelle. Warto jest mimo wszystko rozgraniczyć to że kolega Robert mimo że jest producentem jest również osobą prywatną udzielająca się na forum

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.127 149 7
Po pierwsze, nie "w świńskim malowaniu" - czy naprawdę musimy używać takich określeń?
Jeżeli trzymamy sie kolejowego żargonu, to musimy. Chyba każdy z nas go używa, czyż nie? Czy Kolega ani razu na forum nie użył słowa "czajnik" czy "epoka"? Naprawdę, nie róbmy z takich rzeczy problemów :).
A po drugie, jak dotąd SM nie ma form na EU07 z pierwszej serii (4E, z gładkimi ścianami).
Nie ma, co nie znaczy, że SM nie opracuje takiej formy. Stosunkowo niskim kosztem, pojawiłyby sie nowe możliwości malowań (np. PR).

Ostatnio edytowane:

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.127 149 7
Nie proszę Pana. My produkujemy tylko modele halal.
Mea Culpa. Dopiero teraz zajarzyłem żart. Koledzy mnie naprowadzili z tą świnką. Dobre :)!
Nie, tak odpowiada kolega foumowy Robert. Nigdzie nie jest napisane że odpowiedź wyszła z konta firmy Schliesenmodelle. Warto jest mimo wszystko rozgraniczyć to że kolega Robert mimo że jest producentem jest również osobą prywatną udzielająca się na forum
No to teraz Pan Robert będzie miał pole do popisu :).

Reakcje
3.184 260 17
Tak proszę Pana. Co Pan woli? Odpowiedź z małym żartem (czy humor jest zabrionony…?), czy być kompletnie ignorowany w takich kwestiach jak to robią „poważni producenci”? You tell me…

EDIT: A nie widziałem ostaniego wpisu Pana Rozjazda. Okay, luzik

@Lucian P narazie nie planujemy modeli w malowaniu „Chop Luftmysza”

Ostatnio edytowane: