• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

Arturp

Znany użytkownik
Reakcje
1.366 2 5
Przeklikanie tego formularza to 5 sekund max. Widać że strona kuleje więc mogliście się do tego przygotować i wypełnić profil wcześniej... Przecież nie dokonujecie płatności na stronie, więc co tam tyle wam zajmowało? Czytanie regulaminu? Licytacje na allegro też tak działają że ktoś przebija sumę maksymalną na kilka sekund przed końcem. Samo życie...
Nie koszyk w ogóle nie działa. To jest tak jak ty byś był w sklepie, a ja bym podszedłem i wziął wszystko z twojego koszyka, kiedy ty jesteś w drodze do kasjerki lol.

Alek

Aktywny użytkownik
Reakcje
287 20 0
Panowie po licznych pytaniach loko zakupione normalną drogą tj. przez oficjalną stronę. Powiem tak - liczy się refleks, czyli jak zawsze w życiu. Zapraszam do kontemplacji nad tym dziełem. Barierki są metalowe i wymagają podgięcia ale to nie problem. Fotki mocno zmniejszone bo forum nie pozwala na ultraHD.
40E5011E-3907-4233-9A84-B2AE6305F9D1.jpeg
7691B325-2910-4F76-9E57-0CBC7173E702.jpeg
4C0BA344-D45B-49D4-8F8F-7DD3CF06A5E9.jpeg
74C9716E-F2DC-460F-9FE7-7E8646D707D5.jpeg

Misiek

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
5.959 144 0
Czy mi się wydaje, czy dziś była sprzedaż jedynie lokomotyw, które wróciły do puli od osób zamawiających po więcej niż jednym egzemplarzu? :niepewny:
Nie. Ten model się już był sprzedał w całości.
Niewiarygodne jak ten naród nisko upadł....
LOL. Niecałe dwa tygodnie na forum i błysk pierwszego postu. Też Cię serdecznie witamy w tym grajdołku.

arvent

Aktywny użytkownik
Reakcje
598 8 0
Wygląda na to, że popyt galaktycznie przerósł podaż. Prawdopodobnie to znikanie w koszyku, to najzwyczajniej uprzedzenie przez kogoś szybszego.
To niezwykle interesujące, że tak sporo ludzi poluje na markę Schlesienmodelle, ale za razem niepokojące, że przyszłe wypusty formą zakupu mogą wyglądać identycznie. Najgorzej jak wewnętrznie dokona się wyboru, nastawi na zakup, ale finalnie nie uda się zamówić. Zrobiłem pamiątkowe zrzuty ekranu z trzech minut z dzisiejszej sprzedaży, żeby pamiętać jak szybko potrafią znikać modele ...a myślałem, że tylko z Albert Modell był taki wyścig.
Model wygląda pięknie :love:
Dzięki Alek za podrzucenie fot.

sybic

Aktywny użytkownik
Reakcje
256 87 0
Jak zdążysz włożyć do koszyka to powinien być zarezerwowany na jakiś czas, tak każda firma na świecie robi.
jasne, ale wtedy nie zdążysz wrzucić, bo ktoś zrobi to pierwszy

Pozwolę sobie zadać koledze przewrotne pytanie. Czy poza sprzedażą wspomnianych modeli jeszcze cokolwiek kolegę interesuje? Bo strasznie ten moment przeżywa, a to nie dobre dla organizmu ;)
Bez wątpienia jest to przeżycie. Popyt > podaż

sybic

Aktywny użytkownik
Reakcje
256 87 0
350 ? Jak to można oszacować?
na FB jest zdjęcie palety z siódemkami i to można policzyć. Jest też zapewnienie, że to nie jedyna paleta, wiec jest jest jeszcze wiele, lub po prostu jedna. Zakładając, że jedna to 350 wychodzi. Poza tym niektórzy udostępniają nr. zamówienia. No jest coś koło tego. Nie więcej.
Niektórzy piszą, że to mało... zgadzam się, ale wiecej oznacza, włożenie większego kapitału, a nie każdy nim dysponuje.

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.514 347 18
Niewiarygodne jak ten naród nisko upadł.
Troche mocne słowa dla jednej osoby zabierającej głos za cały narod…?

Sami się nie szanujecie to i Reszka Was nie szanuje.
No tak ogólnie bym tego nie zformułował. Szanuje klientów, merytoryczne dyskusie, i konstruktywną krytyke. Osób jak Pana trudno jednak szanować poprzez pana tchóżliwe (nowy użytkownik fake account) osobiste wycieczki w moim kierunku.

Wyobraźcie sobie sklep w Niemczech, który nie komunikuje się z klientami
Zostańmy przy faktach, i przestań Pan zmyślać głupoty. Tu nie pisze modelcenter.pl tylko ja jako osoba prywatna. Może to kiedyś do Pana dotrze, ale ja już powoli wątpie w to…

a jeśli już to po to żeby szydzić i obrażać.
Sklepem modelcenter.pl zarządza Pan Piotr. Chyba nie jeden na forum tutaj komunikował już z Panem Piotem. Wątpie że Ci ludzie podzielą się zdaniem Pana.

Sklep, który wypuszcza bezwartościowe kupony rabatowe i bezwartościowy katalog oraz wymyślony plan wydawniczy.
Seria 4E o ile dobrze widzę sie - jeszcze - nie ukazała. Porozmawiamy za dwa, trzy lata jeszcze raz.

Sklep, który z niemieckimi klientami posługuje się łamanym niemiecko/polskim.
Racja, to mnie też wkórza. Niestety ten system nie pozwala tłumaczyć wszystkiego poprostu przez Backend, trzeba iść głebiej w kod. A ja nie jestem informatykiem, i ten sklep jaki tam pozkladałem naprawde jest do…. Ale już niedługo będzie profesionalnie zrobiony nowy sklep, i wtedy też ta masakra z koszykiem się załatwi.

Sklep, którym kieruje zadufany buc i megaloman.
No pięknie, to Pan Piotr się ucieszy z takich pochlebnych słów. Ale przypuszczam że poprzez brak wiedzy o sprawach firmy (z resztą fenomen występujący u każdego hejtera tutaj) Pan te słowa kierował w moim kierunku.

Powiem tak. Jak ktoś mi w twarz powie, że jestem bucem i megalomanem, to przyjme do widomości, spytam się go dlaczego tak myśli, i porozmawiamy o tym. Kulturalnie, i spokojnie. Nobody is perfect - ale jak tu na forum, jakaś aninimowa istota trąbi takie coś… I don’t care. (Pana fake account na FB jako Andrzej Prus jest już znany).

Upadł by szybciutko. A u nas? Towar wykupiony w 2 minuty.
Wie Pan. Nie każdy jest zakonpleksionym hejterem, tylko chce poprostu mieć fajny model. Tak obserwując wpisy tutaj przypuszam że około 75% moich klientów tu na forum nawet nie jest, i nie czyta Pana wypocin o mojej osobie.

Życze miłego wieczoru.

Arturp

Znany użytkownik
Reakcje
1.366 2 5
Troche mocne słowa dla jednej osoby zabierającej głos za cały narod…?

No tak ogólnie bym tego nie zformułował. Szanuje klientów, merytoryczne dyskusie, i konstruktywną krytyke. Osób jak Pana trudno jednak szanować poprzez pana tchóżliwe (nowy użytkownik fake account) osobiste wycieczki w moim kierunku.

Zostańmy przy faktach, i przestań Pan zmyślać głupoty. Tu nie pisze modelcenter.pl tylko ja jako osoba prywatna. Może to kiedyś do Pana dotrze, ale ja już powoli wątpie w to…

Sklepem modelcenter.pl zarządza Pan Piotr. Chyba nie jeden na forum tutaj komunikował już z Panem Piotem. Wątpie że Ci ludzie podzielą się zdaniem Pana.

Seria 4E o ile dobrze widzę sie - jeszcze - nie ukazała. Porozmawiamy za dwa, trzy lata jeszcze raz.

Racja, to mnie też wkórza. Niestety ten system nie pozwala tłumaczyć wszystkiego poprostu przez Backend, trzeba iść głebiej w kod. A ja nie jestem informatykiem, i ten sklep jaki tam pozkladałem naprawde jest do…. Ale już niedługo będzie profesionalnie zrobiony nowy sklep, i wtedy też ta masakra z koszykiem się załatwi.

No pięknie, to Pan Piotr się ucieszy z takich pochlebnych słów. Ale przypuszczam że poprzez brak wiedzy o sprawach firmy (z resztą fenomen występujący u każdego hejtera tutaj) Pan te słowa kierował w moim kierunku.

Powiem tak. Jak ktoś mi w twarz powie, że jestem bucem i megalomanem, to przyjme do widomości, spytam się go dlaczego tak myśli, i porozmawiamy o tym. Kulturalnie, i spokojnie. Nobody is perfect - ale jak tu na forum, jakaś aninimowa istota trąbi takie coś… I don’t care. (Pana fake account na FB jako Andrzej Prus jest już znany).

Wie Pan. Nie każdy jest zakonpleksionym hejterem, tylko chce poprostu mieć fajny model. Tak obserwując wpisy tutaj przypuszam że około 75% moich klientów tu na forum nawet nie jest, i nie czyta Pana wypocin o mojej osobie.

Życze miłego wieczoru.
Panie Robercie, Czy koszyk zostanie naprawiony na następną rundę sprzedaży? Aby przedmioty nie zniknęły, i klienci mieli co najmniej 10 minut na zakończenie zakupu.

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.514 347 18
Panie Robercie, Czy koszyk zostanie naprawiony na następną rundę sprzedaży? Aby przedmioty nie zniknęły, i klienci mieli co najmniej 10 minut na zakończenie zakupu.
Jak najbardziej! Ten bug nie był znany dotychczas bo takiego „napadu” na sklep dotychczas nie było. Nowy sklep będzie i tak kompletnie nowy system, i się upewnie u twórcy aby takie coś się nie powtórzyło. Przepraszam serdecznie wszystkich którym ten bug popsuł dzień :-/

Railway Dispatcher

Nowy użytkownik
Reakcje
78 40 2
Drodzy Państwo
Nie rozumiem po co jest ten hejt i wytykanie błędów dla Pana Roberta. Jak to czytam to zastanawiam się czy na tym forum są dorośli ludzie czy małe dzieci

Każdy z was doskonale wiedział, że wychodzi nowa partia modeli, każdy powinien się przygotować na to, że popyt będzie na zakup wielki zwłaszcza, że te modele to rarytasy na rynku!!! Trzeba było założyć konta na modelcenter i od tej 19;29 odświeżać stronę żeby się załapać!!!
Sam specjalnie wziąłem urlop na żądanie na dzień sprzedaży, żeby mieć kontrolę nad tym by udało się model zamówić!!! I doskonale byłem tego świadom, że rozejdzie się on jak świeże bułeczki !!!
Wytykanie palcami i żałosne komentarze są poniżej pasa !!!
Czego Bogu ducha jest winny Robert?
Powinniście być mu wdzięczni, że stworzył o wiele lepszy model niż konkurencja, zainwestował swoje pieniądze, czas, nerwy i ryzyko żeby wam dogodzić, a wy zachowujecie się jak zwykłe bachory, które nie dostały cukierka

Widać, że co niektórzy nie mają pojęcia, że Robert musiał zainwestować i zamrozić wiele tysięcy złotych na ponad 20 miesięcy z brakiem gwarancji że się uda...
Który z was by to zrobił?
Bo ja sobie daje jaja uciac,że nikt !
Co niektórzy z was powinni się ugryźć w język albo przerzucić na zbieranie klocków Lego
Tak się nie zachowują dorośli faceci ...
Trochę więcej entuzjazmu i życzliwości wam życzę

A dla tych którym się udało, wielkie gratulacje
Kilka lat czekania i wytrwałości pozwoliło wam jak i mi na cieszenie się tym wypustem

Jest mega konkretny ! ❤️❤️

Dzięki Robert
Jesteś super gość i masz duże jaja !
Takich ludzi się szanuje i trzymam kciuki za rozwój Schlesienmodelle! - firma wzór do naśladowania, dzięki której mam prawdziwe miniatury lokomotyw, które mogą się ładnie prezentować w gablocie

Reszcie życzę żeby się udało przy kolejnych wypustach i byście wyrazili choć trochę życzliwości dla producenta bo on nie chce źle
On to robi dla nas Panowie !

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.016 114 11
Jak najbardziej! Ten bug nie był znany dotychczas bo takiego „napadu” na sklep dotychczas nie było. Nowy sklep będzie i tak kompletnie nowy system, i się upewnie u twórcy aby takie coś się nie powtórzyło. Przepraszam serdecznie wszystkich którym ten bug popsuł dzień :-/
No i super! Tak warto rozmawiać z kolegami z forum. W końcu łączy nas ta sama pasja:)

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.647 443 99
Bez względu na powody jakie sprawiły, że siódemek tych nie wystarczyło dla wszystkich, sytuacja ta pokazuje jedną rzecz..... jest duże zapotrzebowanie na te modele. Widać, że ludzie widzą co dobre, widzą większą wartość tych modeli niż cena w sklepie. Dlatego tak schodzą. Ja to żałuję, że do skutku nie doszedł projekt z ET41 od SM... bo widać, że jest rynek na te modele w takiej jakości, a "bolek i lolek" od PIKO jest dość mocno kompromisowy.... (np. wózki od 4E)....

Cóż.... szkoda że taki deficytowy to model. Sytuacja ta nieco przypomina kolejki po papier toaletowy za PRL-u... jest potrzeba, a towatu "ni ma" i trza gazetą się podcierać (bez obrazy... PIK....)....

Ostatnio edytowane:

Zonek

Aktywny użytkownik
Reakcje
376 4 0
To forum od jakiegoś czasu zrobiło się tylko totalnym "syfem" (już było to nadmieniane tutaj wiele razy), syfem który został przeniesiony głównie przez społeczność z grupek fejsbukowych gdzie modne jest wyzywanie, wylewanie pomyji i wyśmiewanie.
Większość to dojrzali mężczyźni a zachowują się jak niedostosowane emocjonalnie
dziecko - ja chcę natychmiast tę zabawkę...

To zachowanie poniżej jakiejkolwiek krytyki. Egoizm z daleko posuniętym
egocentryzmem.
To nie są jednostki chorobowe ale z mocno przewrażliwionym
ego można być nie do zniesienia dla otoczenia.

Do tego kompletny brak wychowania i szacunku dla bliźniego.

Tak dla przykładu - @Robert Reschka zrobił już wiele modeli i dalej robi by osiągnąć w życiu zamierzone cele...

A co zrobiliście wy delikwenci hejterzy, poza wylewaniem sufu na niego i wyzywaniu od psychicznie chorych?

Prawdopodobnie kompletnie nic!
Kiedyś takie zachowanie nazywało się brakiem Kindersztuby, dziś chamstwem.

Chcecie tylko zaistnieć prostym wpisem licząc na dużą liczbę poparcia i lajków.

Ps: i wiedzcie o tym że nie napisałem niczego obraźliwego jest to tylko stwierdzenie faktow a fachowo - emocjonalna labilność.

Dla mnie dyskusja jest skończona.

Spokojności.

Estrella

Ostrzeżony
Reakcje
3 7 0
Wielokrotność kont: Kluczewo, Ferguson, OldTrafford, Mickey - Artur
To forum od jakiegoś czasu zrobiło się tylko totalnym "syfem" (już było to nadmieniane tutaj wiele razy), syfem który został przeniesiony głównie przez społeczność z grupek fejsbukowych gdzie modne jest wyzywanie, wylewanie pomyji i wyśmiewanie.
Większość to dojrzali mężczyźni a zachowują się jak niedostosowane emocjonalnie
dziecko - ja chcę natychmiast tę zabawkę...

To zachowanie poniżej jakiejkolwiek krytyki. Egoizm z daleko posuniętym
egocentryzmem.
To nie są jednostki chorobowe ale z mocno przewrażliwionym
ego można być nie do zniesienia dla otoczenia.

Do tego kompletny brak wychowania i szacunku dla bliźniego.

Tak dla przykładu - @Robert Reschka zrobił już wiele modeli i dalej robi by osiągnąć w życiu zamierzone cele...

A co zrobiliście wy delikwenci hejterzy, poza wylewaniem sufu na niego i wyzywaniu od psychicznie chorych?

Prawdopodobnie kompletnie nic!
Kiedyś takie zachowanie nazywało się brakiem Kindersztuby, dziś chamstwem.

Chcecie tylko zaistnieć prostym wpisem licząc na dużą liczbę poparcia i lajków.

Ps: i wiedzcie o tym że nie napisałem niczego obraźliwego jest to tylko stwierdzenie faktow a fachowo - emocjonalna labilność.

Dla mnie dyskusja jest skończona.

Spokojności.
Opisał Pan dokładnie postępowanie Pana Reszki, tylko przeniósł je na inne osoby. Jest Pan na tym forum od lat więc musi Pan pamiętać zachowania Pana Reszki. Próbujecie odwrócić kota ogonem. Ja np. nie mam żadnych pretensji do formy sprzedaży, tylko i wyłącznie do infantylnego zachowania tego Pana.