• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

darole

Użytkownik
Donator forum
Reakcje
145 1 1
Z FB Schlesienmodele
Piątek 31.3. o 19:30 zaczyna się sprzedaż modelu EU07-494 „Denaturat”. Będzie dostępność 50% nakładu. Jeżeli modele przetrwają 24h w sklepie, dodamy drugie 50%. Jeżeli się szybciej sprzedadzą, to drugie 50% będą w sprzedaży w niedziele 2.4. o 10.00 rano. Jeżeli komuś te terminy nie pasują, przykro nam, każdemu dogodzić się po prostu nie da. Analog, cena 1243,00 zł z wysyłką gratis na terenie Polski.
1680098780643.png

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.514 347 18
Wygląda na to że nie nowy typ silnika w modelu różni właściwości jazdy, tylko sposób smarowania zębatek i panewek w modelu. Dostałem feedback od jednego klienta:

Przesmarowałem zębatki i panewki specjalnym modelarskim odtłuszczonym smarem i jeździ jak złotko praktycznie bezgłośnie i idealnie

Przekaże to fabryce, może to przywróci kulturę jazdy starej serii.

EDIT: Smar to Hob-E-Lub Lite Oil od firmy Woodland Scenics.

Ostatnio edytowane:

michal.guminiak

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
1.465 7 0
Może warto wspomnieć o tym że ta seria numerów 400+ jest ostatnia na długi czas. Następna seria będa numery z zakresu 300 - 389, a potem seria 4E. Mówie tylko żeby potem nie było żalu że nie mówiłem o tym. Może, jak mi się pojedyńczy egzemplarz spodoba z numerem 400+, ja go wdrąże do produkcji, ale to nie jest pewne. Pewne jest, że teraz będe odrabiał zapowiedzi z numerów 300+.
Interesuje mnie bardzo model elektrowozu typu 4E w klasycznej aranżacji przełomu lat 70 lub początku lat 80. Przypuszczam, że ta piękna lokomotywa znalazłaby wielu odbiorców. Trzymam kciuki za Firmę.

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.514 347 18
Interesuje mnie bardzo model elektrowozu typu 4E w klasycznej aranżacji przełomu lat 70 lub początku lat 80. Przypuszczam, że ta piękna lokomotywa znalazłaby wielu odbiorców. Trzymam kciuki za Firmę.
Będzie.

EU07-225, Południowa DOKP, Lok. Kr. Prokocim, ZNTK Gliwice Napr. rew. 18.06.1979, stan modelu 08/1979.

Epoka się kiepsko sprzedaje, to fakt, ale SM jej nie pominie. Pamiętamy o modelarzach wszystkich Epok. Nawet jak tym wariantem „popłyniemy” siódemki IC już to wyrównają ;)