• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

ogi76

Użytkownik
Reakcje
143 10 0
Kupiłem kiedyś na Trybunałach denaturata, bardzo fajny model, sprzedałem kiedy nie wiadomo było co będzie z firmą, gdyż obawiałem sie braku części. Tylko wiecie - podszedłem jak człowiek, kupiłem i fajnie, tak to powinno wyglądać. Teraz czekam na moment kiedy będę mógł kupić lokomotywę od Pana jak normalny człowiek, nie jak jakiś dziad borowy, relikt stęskniony za PRL. Będą dostępne w normalnym trybie zakupu - kupie, polować nie będę. System sprzedaży spod lady, jak Albert Modell, to nie te czasy. Będą jakieś tak dostępne?

Artur_BJ

Aktywny użytkownik
Reakcje
478 8 0
Mam pytanie odnośnie malowania "denaturat" - czy wszystkie lokomotywy miały czarny pas na wysokości okien, czy też niektóre (większość?) egzemplarzy było calutkich w granatowym kolorze? Czy też może opcja nr3 - upływ czasu spowodował, że czerń poznikała...? :) Pytam, bo przeglądając zdjęcia, w poszukiwaniu interesujących mnie zestawień, rzadziej jednak widzę egzemplarze z czarnym pasem.

Jeśli dobrze zauważyłem i rzeczywiście było kilka odmian denaturatu to chciałbym zapytać p. @Robert Reschka czy planowane jest wydanie EU07 również w malowaniu jednolicie granatowym?

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.514 347 18
Kupiłem kiedyś na Trybunałach denaturata, bardzo fajny model, sprzedałem kiedy nie wiadomo było co będzie z firmą, gdyż obawiałem sie braku części. Tylko wiecie - podszedłem jak człowiek, kupiłem i fajnie, tak to powinno wyglądać. Teraz czekam na moment kiedy będę mógł kupić lokomotywę od Pana jak normalny człowiek, nie jak jakiś dziad borowy, relikt stęskniony za PRL. Będą dostępne w normalnym trybie zakupu - kupie, polować nie będę. System sprzedaży spod lady, jak Albert Modell, to nie te czasy. Będą jakieś tak dostępne?
Nie rozumie:

a) Dlaczego sklep online, dostępny dla wszystkich jest „spod lady”

b) Termin sprzedaży jest znany i dotrzymywany aż do minuty, więc nie trzeba kombinować – to dlaczego obraża Pan klientów modelcenter.pl jako za PRLem stęsknione relikty lub dziady borowe? Jak ja tu hejterów nazwałem trolle, to Olesinski wlepił mi 6 miesięcy bana. Ciekaw jestem co teraz zrobią, gdy się obraża moich klientów…

W Piotrkowie zawsze w przyszłości będzie można coś kupić na stoisku. Ale jak Pan przyjdzie w niedziele, bo mi w sobotę już wszystko wykupią, I Pan nic nie kupi, to znowu będzie spod lady przypuszczam…?

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.514 347 18
Mam pytanie odnośnie malowania "denaturat" - czy wszystkie lokomotywy miały czarny pas na wysokości okien, czy też niektóre (większość?) egzemplarzy było calutkich w granatowym kolorze? Czy też może opcja nr3 - upływ czasu spowodował, że czerń poznikała...? :) Pytam, bo przeglądając zdjęcia, w poszukiwaniu interesujących mnie zestawień, rzadziej jednak widzę egzemplarze z czarnym pasem.

Jeśli dobrze zauważyłem i rzeczywiście było kilka odmian denaturatu to chciałbym zapytać p. @Robert Reschka czy planowane jest wydanie EU07 również w malowaniu jednolicie granatowym?
O ile dobrze kojarzę tylko 4E(EU07-226 chyba) nie miały tego pasa. 303E wszystkie były z tym czarnym paskiem. Serii 4E jeszcze do końca nie ustaliłem, ale zapisałem sobie tą uwagę.

Artur_BJ

Aktywny użytkownik
Reakcje
478 8 0
Panowie, nie chciałem robić OT co by zachować netykietę (wiem, wiem... słówka z czasów neostrady, ale jednak... :p )
Mam już odpowiedzi na swoje pytania, a w szczególności drugie - jeśli @Robert Reschka dopiero planował rozpracować temat 4E, a więc i malowania "denaturat" na cało, to wnioskuję, że w najbliższym czasie nie było planowane jego wydanie.

Artur

Bob Budowniczy
Zespół forum
Donator forum
FREMO Polska
MSMK
H0e
Reakcje
7.808 138 3
Nie rozumie:

a) Dlaczego sklep online, dostępny dla wszystkich jest „spod lady”

b) Termin sprzedaży jest znany i dotrzymywany aż do minuty, więc nie trzeba kombinować – to dlaczego obraża Pan klientów modelcenter.pl jako za PRLem stęsknione relikty lub dziady borowe? Jak ja tu hejterów nazwałem trolle, to Olesinski wlepił mi 6 miesięcy bana. Ciekaw jestem co teraz zrobią, gdy się obraża moich klientów…

W Piotrkowie zawsze w przyszłości będzie można coś kupić na stoisku. Ale jak Pan przyjdzie w niedziele, bo mi w sobotę już wszystko wykupią, I Pan nic nie kupi, to znowu będzie spod lady przypuszczam…?
Jakbyś nazywał tylko trolami to byś bana Reschke nie dostał.

ogi76

Użytkownik
Reakcje
143 10 0
Rozumiem.
Nie chciałem nikogo obrażać, po prostu takie produkowanie czegoś w zbyt małej ilości, żeby sztucznie robić z tego towar deficytowy jest dla mnie śmieszne. Oczywiście ma Pan do tego pełne prawo, nie ma co dyskutować.
Zadał Pan pytanie co mi zrobią.... Otóż te dziady borowe, stęsknione za PRL, zaraz pozbawią mnie obywatelstwa polskiego i paszportu jednocześnie :).
Także forumowy ban na pół roku mnie nie przeraża.