• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

PP1970

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.131 88 0
Problem w tym że SM buduje wielki hajp na swoje modele po czym znika na kilka miesięcy.
Dopóki każdy wypust schodzi w parę dni, nie potrzebują wydawać na profesjonalistę od komunikacji z klientami :p A sami nie umieją, nie lubią i nie chcą tego robić, czego dowodem są kilometry sfrustrowanych wątków tutaj, z wisienką na torcie w postaci wypowiedzi samego SM.

Po prostu to jest firma od budowania modeli, a nie od gadania.

PingwinRico

Znany użytkownik
Reakcje
4.482 27 2

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.317 504 30
Była mowa o jednym i o drugim.
W tym wątku powinno być tylko o modelach SM.
Jeśli tutaj nie pasuje, to można przenieść do tematu o imprezie.
Albo wydzielić do G-S
Albo do wątku ROBO
Albo...
Moderatorzy nie mają nic innego do roboty, tylko pilnować wątków i przenosić co chwilę wpisy na właściwe miejsce, a użytkownicy niech sobie piszą co chcą i gdzie chcą, tak? A może jednak użytkownicy powinni sami też trochę dbać o porządek na forum?
W drużynach konduktorskich tak się mówiło na bagażowe
Wiem, ale to nie znaczy, że musimy to przenosić na forum. Pod pojęciem "brankard" większość z nas rozumie wagon dla drużyny konduktorskiej (ew. z miejscem na przesyłki ekspresowe), dołączany do pociągu towarowego, a raczej nie zwykły wagon bagażowy w pociągu pasażerskim. A co do meritum sprawy, to ja też nie słyszałem, żeby Robo zapowiadał prototypy baru czy wagonu bagażowego, ani też o tym, żeby Schlesienmodelle miał pokazać jakieś nowe modele.

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.258 261 17
Niestety stoiska SM brak.
Typowe dla tej firmy.
Modelcenter.pl to sklep firmowy SM. Ja też byłem.

To jest Modelcenter. Trudno to nazwać stoiskiem SM zwłaszcza że miało być osobne. Te 3 budy to też raczej delkatny żart.
Ja strasznie żałuję fatygi. Prawie 400km i w zamian kilka sklepów modelarskich w jednym miejscu.
Co jednak nie było żartem, to zawartość białego pudełeczka na ktorym te trzy budy nowej serii siodemek leżały. Kto się mnie grzecznie zapytał zobaczył zawartość.

Kiedy będziemy mogli przeczytać kolejną ckliwą historię o sabotażu od piko i innych ludzi złej woli?
Nie będziesz. I don’t feed trolls. Nice try.

Wszyscy rozumieją opóźnienia. Ale uczciwie było napisać, że ani ROBO ani SM się nie wyrobią i nic z zapowiedzi nie pokażą. I sytuacja była by jasna. Moim zdaniem postąpili bardzo niefajnie w stosunku do swoich fanów.
Ja nigdy nic nie zpowiadałem na Trybunały. Własnie dokładnie z tego powodu. Poprostu mjałem nowość i moich wiernych fanów bardzo tym ucieszyłem.

A czy gdzieś było napisane że na Trybunałach będą pokazane jakieś nowości?
Dokładnie - gdzie?