To ja pozwolę sobie na kilka słów komentarza. nie jestem jakimś super modelarzem i super kolekcjonerem. W temacie SM tym niemniej uważam, ze mam prawo wypowiedzieć się nie tylko, że takie jest prawo forumowicza ale też dlatego, ze na 12 lokomotyw w mojej małej kolekcji 2 to SM
Czyli w sumie poważny procent. Pana Roberta miałem okazję spotkać odbierając moją "Siódemkę" osobiście w Łomiankach. mam nadzieję, ze nie pomyliłem osób, jeżeli tak to gorąco przepraszam. Każda firma ma prawo do takiej strategii sprzedażowej i marketingowej jaką sobie wymyśli. Ostatecznie wszystko reguluje rynek. Uważam jednak, że prfesjonalnym i zwyczajnie uprzejmym wobec Klientów było by robić raz na jakiś czas krótki update aktualnej sytuacji. Koncentrując się na EU07 i poprzednich zapowiedziach wiemy jak wygląda sytuacja na świecie ale nic nie stało by na przeszkodzie żeby jedyna zorientowan strona czyli producent/zamawiający zwyczajnie dał krótkie info potencjalnym Klientom jakie są postępy i/lub jakie opóźneinia. To nigdy nie zaszkodzi,a buduje jednak więź i poczucie "ważności" dla potencjalnych Klientów.
Co do "magicznego białego pudełka" . Tutaj będę trochę mniej miły. Jeżeli firma chce coś zachowac w tajemnicy to oczywiście należy to uszanować. Prawa rynku, konkurencja, wczesny etap itd itd.Jednakowoż uchylanie rąbka tajemnicy kilku, czy wybranym, i chyba jednak dosyć przypadkowym osobom nie do końca jest fair w stosunku do nie tylko potencjalnych Klientów ale tutaj użyję włąsciwego słowa fanów, którzy chociażby pisząc tutaj kreują jakąś część wizerunku firmy. Takei jest moje zdanie.
pozdrawiam wszystkich i oczywiście życzę powidzeni SM w projektach.