• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

Reakcje
21 1 0
Fajnie,że trochę opadły emocje. Ja też zrobiłem parę kilometrów na Trybunały. Po cichu liczyłem na niespodziewane nowości chociaż nie znalazłem informacji o pewniakach. Skoro Pan Robert SM odezwał się na forum to mogę potwierdzić o ciekawej zawartości pudełka leżącego pod budami siódemek. Prosił o dyskrecję więc tak będzie. Zamieniliśmy kilka zdań na tematy co było, jest i ewentualnie będzie, jeżeli chodzi o nowości. Nie jest to wszystko takie proste jak nam (niektórym forumowiczom) się wydaje. Myślę, że tak jak niektórzy moi przedmówcy napisali, "... poczekajmy na rozwój wypadków".

old_jawa

Znany użytkownik
Reakcje
1.549 60 1
Co jednak nie było żartem, to zawartość białego pudełeczka na ktorym te trzy budy nowej serii siodemek leżały. Kto się mnie grzecznie zapytał zobaczył zawartość.
Super szczególnie dla tych którzy nie mogli przyjechać a chcieliby cokolwiek wiedzieć o dalszych wypustach SM :( Chyba kropla przelała czarę goryczy i mówię to jako fan i posiadacz dwóch modeli z czasów kiedy można było je "normalnie kupić". Szkoda, że podejście do potencjalnych klientów tak wygląda ale cóż, modele, nawet te na wysokim poziomie nie są na szczęście produktami pierwszej potrzeby i żyć się bez nich da.

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.184 260 17
Ja nic na Piotrków nie zapowiadałem. Więc też nie można mieć pretensji. Ja zawsze mówiłem jak coś będzie. Z drugiej strony po co mam oficialnie coś pokazywać? Jak coś znowu obsuwe spowoduje - mam ochote wyczytywać malkontentów? Nie. Jak będzie to będzie.

Reakcje
2.538 79 2
Ale to tylko podsyca a nie gasi te wszystkie domysły. Nie można po prostu napisać krótko i zwięźle? Tym szybciej malkontentów by uspokoiło. A tak kolejna wojenka rozpoczęta. Wiem ale nie powiem. Widziałem ale to tajemnica. Komu to wszystko potrzebne?

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.184 260 17
Ja już dawno postanowiłem olewać to forum jeżeli chodzi o nowośći i oficialne zapowiedzi. I dobrze z tym jechałem. Jeżeli administracja wprowadzi regułe że nie ma kzywek tylko imie i nazwisko to zmienie zdanie. Niemieckie forum kolejowe tak ma. Jest super, szacunek, kultura. Jak długo nie wiem z kim tu rozmawiam, nie będzie żadnych oficialnych informacji.

Krótko mówiąc. Przez to forum, pudełko było zamknięte.

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
3.906 111 11
Malkontentów? Dla wielu dotarcie na wystawę było sporym wysiłkiem.

Kolego, naprawdę piszesz tak jakby Ci ktoś OBIECAL ze będzie tam nowy model. Moze jeszcze za paliwo organizatorzy i SM maja Ci oddać (żart). Pojechałeś na imprezę, moze nie było tam to czego oczekiwałeś i teraz się troche złościsz. Naprawdę za miesiąc będziemy żyć kolejnymi imprezami. Dajmy moze na luz

Spacerowicz

Znany użytkownik
Reakcje
3.163 98 2
Ja już dawno postanowiłem olewać to forum jeżeli chodzi o nowośći i oficialne zapowiedzi. I dobrze z tym jechałem. Jeżeli administracja wprowadzi regułe że nie ma kzywek tylko imie i nazwisko to zmienie zdanie. Niemieckie forum kolejowe tak ma. Jest super, szacunek, kultura. Jak długo nie wiem z kim tu rozmawiam, nie będzie żadnych oficialnych informacji.

Krótko mówiąc. Przez to forum, pudełko było zamknięte.
To jest Polska, nie Niemcy.
Szacunek, kultura? Zacznij od siebie, a potem wymagaj od innych.

Z pół roku temu była tradycyjna napinka co to nie będzie wydane, a potem jak zwykle głowa w piasek, a raczej w pudełko...
Mnie osobiście ziębią i grzeją te zapowiedzi, bo na przestrzeni lat nauczyłem się, że nie ma co Twoich słów poważnie traktować. Pisząc Twoim kulturalnym i pełnym szacunku językiem: olewam to.

Artur

Bob Budowniczy
Zespół forum
Donator forum
FREMO Polska
MSMK
H0e
Reakcje
7.794 138 3
Ja już dawno postanowiłem olewać to forum jeżeli chodzi o nowośći i oficialne zapowiedzi. I dobrze z tym jechałem. Jeżeli administracja wprowadzi regułe że nie ma kzywek tylko imie i nazwisko to zmienie zdanie
Po założeniu konta dowody osobiste też mamy sprawdzać przed aktywacją konta?

mjasinsk

Aktywny użytkownik
Reakcje
525 58 11
To ja pozwolę sobie na kilka słów komentarza. nie jestem jakimś super modelarzem i super kolekcjonerem. W temacie SM tym niemniej uważam, ze mam prawo wypowiedzieć się nie tylko, że takie jest prawo forumowicza ale też dlatego, ze na 12 lokomotyw w mojej małej kolekcji 2 to SM :) Czyli w sumie poważny procent. Pana Roberta miałem okazję spotkać odbierając moją "Siódemkę" osobiście w Łomiankach. mam nadzieję, ze nie pomyliłem osób, jeżeli tak to gorąco przepraszam. Każda firma ma prawo do takiej strategii sprzedażowej i marketingowej jaką sobie wymyśli. Ostatecznie wszystko reguluje rynek. Uważam jednak, że prfesjonalnym i zwyczajnie uprzejmym wobec Klientów było by robić raz na jakiś czas krótki update aktualnej sytuacji. Koncentrując się na EU07 i poprzednich zapowiedziach wiemy jak wygląda sytuacja na świecie ale nic nie stało by na przeszkodzie żeby jedyna zorientowan strona czyli producent/zamawiający zwyczajnie dał krótkie info potencjalnym Klientom jakie są postępy i/lub jakie opóźneinia. To nigdy nie zaszkodzi,a buduje jednak więź i poczucie "ważności" dla potencjalnych Klientów.
Co do "magicznego białego pudełka" . Tutaj będę trochę mniej miły. Jeżeli firma chce coś zachowac w tajemnicy to oczywiście należy to uszanować. Prawa rynku, konkurencja, wczesny etap itd itd.Jednakowoż uchylanie rąbka tajemnicy kilku, czy wybranym, i chyba jednak dosyć przypadkowym osobom nie do końca jest fair w stosunku do nie tylko potencjalnych Klientów ale tutaj użyję włąsciwego słowa fanów, którzy chociażby pisząc tutaj kreują jakąś część wizerunku firmy. Takei jest moje zdanie.

pozdrawiam wszystkich i oczywiście życzę powidzeni SM w projektach.

sun71

Aktywny użytkownik
MSMK
Reakcje
698 9 1
Po założeniu konta dowody osobiste też mamy sprawdzać przed aktywacją konta?
I jeszcze zestaw obowiązkowych ubezpieczeń odpowiedzialności prawnej, cywilnej... Swoją drogą ciągle istnieja ludzie, nazwijmy to nowomodnie - fajsbukosceptyczni. Nie z powodu zacofania technologicznego, niewiedzy, czy braku umiejętności, tylko świadomego i przymyślanego wyboru. Jeśli jakiś producent uważa, że FB jest jedynym i najlepszym środkiem marketingowym, a nie specjalistyczne forum, to chyba po prostu kieruje swoją ofertę w nieco innym kierunku.

Artur

Bob Budowniczy
Zespół forum
Donator forum
FREMO Polska
MSMK
H0e
Reakcje
7.794 138 3
Ooo czyżbyś zaczynał bronić trolli?
Nie, ale wymaganie podania imienia i nazwiska w nazwie konta czy w podpisie niczego nie zmieni bo nie masz możliwości weryfikacji tych danych.

NIC nie MUSICIE. Absolutnie nic. Może wszystko zostać jak jest. Ale tak samo to moja osobista sprawa co tu napisze lub nie.
Czy ja Ci mówię/sugeruję co masz pisać na forum? Ja się odniosłem do fragmentu że będziesz tu pisał jak użytkownicy będą podpisani imieniem i nazwiskiem. To zapytałem czy żebyś miał pewność że to nie jest konto jednak nieprawdziwe mamy też sprawdzać dowody osobiste, żebyś wtedy mógł spokojnie pisać na forum?