• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

Franc

Aktywny użytkownik
Reakcje
590 95 1
OGŁOSZENIE

Ja wiem, że żyjemy w kraju, w którym od końca 2015 roku personalne zagrywki i brak kultury stały się normą, ale zgody na to nie będzie. Można dyskutować kulturalnie. Można przerzucać się na argumenty, ale trzeba choć trochę kultury by dyskusja mogła się toczyć.

PS. Przywróciłem post Pana Roberta odnośnie odpowiedzi dot. podejścia do klienta i na chamską zaczepkę. Dla potomności, z czym musimy się tutaj zmagać, z jakim poziomem kultury, a raczej jej braku.
Dzięki za szybką reakcję :)

przemek_lipski

Aktywny użytkownik
Reakcje
759 10 0
podejmując się produkcji modeli w pakiecie dostajesz Pan obowiązek obsługi gwarancyjnej każdego swego produktu - o ostrzejszych przepisach dot. rękojmi wynikającej z przepisów k.c. już nawet nie wspominam
Tak dla porządku. Rękojmia jest obowiązkowa, ale dotyczy sprzedawców, a nie producenta i dotyczy sprzedaży konsumenckiej.
A gwarancja z kolei to faktycznie sprawa producenta, ale zależy od jego dobrej woli. Trzeba pamiętać, że gwarancja nie jest obowiązkowa. Oczywiście jeżeli wcześniej została udzielona, to obowiązuje, bo to część umowy, ale generalnie zgodnie z polskim prawem producent nie ma obowiazku udzielania gwarancji na produkt.

Ropu

Znany użytkownik
Reakcje
1.311 25 2
Uczciwie. Jak zejdzie za mocno więcej niż 980 to mam nadzieję skończą się dąsy na sprzedawców, którzy wzięli więcej sprzedając swoją lokomotywę.

mjasinsk

Aktywny użytkownik
Reakcje
538 65 11
A na OLX prawdziwy wysyp SM. I to wcale nie 400. Nawet sprzedajacy chyba od roku PKP Cargo w formie dioramy zdecydował się rozczłonkować ofertę i sprzedaje lokę za przywoita cenę. Oczywiście wszystko, nawet licząc z dekoderami sporo powyżej ostatnich zakupów od producenta

UPDATE: Zerknijcie na allegro. Ktos ma licytację EU07-400 i 15 osób licytuje a cena przekroczyła 1800 zł. To do tego jest według mnie analog. Albo ja coś pochrzaniłem, albo to jest jakas limitowana superedycja, albo to żart !!! :eek::eek::eek::X3:

Ostatnio edytowane:

Franc

Aktywny użytkownik
Reakcje
590 95 1
Jest. W końcu zawitał kurier z moją pierwszą EU07 od SM :) Już teraz wiem o kim śpiewał Joe Cocker w piosence "You are so beautiful" :)

SM.jpg

Sorki za post pod postem ale nie mogę już edytować. Czy komuś jeszcze trafił się taki brak, z tak dziwnie wykończonym białą farbą detalem czy to tylko ja zawsze mam takiego pecha ? Jest wykończony jak w Piko. Z drugiej strony zawór jest ok.

SM2.jpg

Franc

Aktywny użytkownik
Reakcje
590 95 1
Wiem, że mogę reklamować ale na ta chwilę jedyną propozycja jaką dostałem jest zwrot kasy bo nie ma na co wymienić. Tak więc będę musiał po prostu na to przymknąć oko.