Witam kolegów!
Jako, że od niedawna zacząłem interesować się modelarstwem, od czasu do czasu, aby uzupełnić swoją małą wiedzę, czytam od początku wątki dotyczące wydawanych modeli, nowość itp. Tak też było z kilkoma wątkami dotyczącymi modeli lokomotyw EU07/EP07 firmy Schlesienmodelle (swoją drogą dziwna nazwa jak na firmę, która chciała uchodzić za Polską). Czyta się je naprawdę jak dobrą powieść. Jest tam i nadzieja, i radość i niestety wielki rozczarowanie. I nie ma tam optymistycznego zakończenia. Ale do rzeczy. Po skończeniu tej pasjonującej lektury, tak naprawę zastanawia mnie jedno, bo nie znalazłem w tej "powieści" odpowiedzi, co się stało, że firma mająca tak wielkie ambicje wydawnicze, zaprzestała produkcji tak pożądanego modelu? Przecież patrząc tylko na aukcje na Allego i osiągane tam kwoty, w dalszym ciągu jest na nie duży popyt. Co się stało, że firma mając przysłowiową kurę znoszącą złote jajka nie chce kontynuować produkcji? Zauważyłem, że w to przedsięwzięcie zaangażowani byli koledzy, którzy w dalszym ciągu udzielają się na forum, więc może by oni lub osoby znające kulisy tej zadziwiającej historii, opowiedzieli co się tak na prawdę wydarzyło, że do dzisiaj nie mamy nowych modeli?