• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

puszo

Aktywny użytkownik
Reakcje
215 3 3
Witam szanownych kolegów. Mam problem z lokomotywą, która zaczęła się tak jakby przyduszać . Na minimalnej prędkości jest ok ale już na nieco większej przyhamowuje lub całkowicie się zatrzymuje. Inne lokomotywy jeżdżą prawidłowo. Miał ktoś może podobny przypadek ?

Ostatnio edytowane:

szprync3

Aktywny użytkownik
Reakcje
107 22 5
Witam szanownych kolegów. Mam problem z lokomotywą, która zaczęła się tak jakby przyduszać . Na minimalnej prędkości jest ok ale już na nieco większej przyhamowuje lub całkowicie się zatrzymuje. Inne lokomotywy jeżdżą prawidłowo. Miał ktoś może podobny przypadek ?
Sprawdź w wózkach czy imitacje hamulców nie wysunęły się.

puszo

Aktywny użytkownik
Reakcje
215 3 3
Jeśli chodzi o wózki to wszystko jest ok . Wyczyściłem nawet tory ale to nic nie pomogło. Chwilę jeździ poprawnie i nagle zaczyna "szaleć " w dodatku mocno iskrzą koła. Pewnie skończy się na wysyłce i naprawie gwarancyjnej.

Matti90

Aktywny użytkownik
Reakcje
316 4 7
Czy ktoś się orientuje czy EU07-457 od Schlesienmodelle rzeczywiście miała czerwone zderzaki?
Bo nie mogę znaleźć żadnego zdjecia jakiejkolwiek EU07 z czerwonymi zderzakami :confused:

Hydrus

Aktywny użytkownik
Reakcje
148 0 0
Informacja dla klientów czekających na model EU07-400. Modele się znajdują od stycznia u firmy EKA Model na przetamponowanie. Dostawa miała być w Marcu. Nadal czekamy :ostrozny:
Czy ktoś (po prawie dwóch latach...) wie, co się ostatecznie stało z tą partią? Przetamponowana z Olsztyna na Gdynię trafiła do odbiorców, czy nadal przebywa w firmie EKA Model?
I ogólnie jakie perspektywy na przyszłość?

b_artman

Nowy użytkownik
Reakcje
4 0 0
Czy ktoś (po prawie dwóch latach...) wie, co się ostatecznie stało z tą partią? Przetamponowana z Olsztyna na Gdynię trafiła do odbiorców, czy nadal przebywa w firmie EKA Model?
I ogólnie jakie perspektywy na przyszłość?
Ciężko się czegoś konkretnego dowiedzieć. Ja się poddałem i właśnie kupiłem nową IV epokę od Piko. Korespondowałem sobie z panem z modelcenter.pl miesiąc temu:
MC: modele są w trakcie zmiany oznaczeń przydziału. Jeżeli chciał Pan być wpisany na listę powiadomień - wyślę maila.
Ja: :) Chciałbym, z resztą już wcześniej o to prosiłem. Tyle, że pierwszy raz w temacie z Panem korespondowałem 2 lata temu. I wtedy Pan pisał o spodziewanym czasie w jakim będą dostępne po zmianie oznaczeń, że to może być z 2-3 miesiące :)
MC: życie pisze scenariusze, a my możemy tylko zmieniać plany. Poprzedni zleceniobiorca od zmiany przydziału przetrzymał modele 2 lata i NIC, ale to dosłownie NIC nie zrobił.
Ja: Rozumiem, ale teraz się już robi? Jaka teraz perspektywa? Bo nie wiem czy nowe PIKO w lutym kupować :)
MC: tak, "robi się", 400 będzie w sklepie

I to tyle się dowiedziałem :D