KAROLeski2 napisał(a):
Panowie. Jakby ktoś jeszcze miał watpliwości co do poprawy jakości ostatnich wypustów, wrzucam fotki mojego egzemplarza EU07-457 . Naprawdę jest ogromna poprawa! Zresztą, sami oceńcie...
Odwołując się do niezbywalnego prawa do konstruktywnej krytyki pozwolę sobie niezgodzić się z Pańską opinią.
Poza pewnymi rzeczami zwanymi przez niektórych "babolami", które dalej są (ale je też pomijam) jest też coś, co jest od początku - czyli tablica za znakiem "PKP", której wysokość powinna być równa tej tablicy ze znakiem serii i numeru inwentarzowego.
Pragnę przypomnieć, że o tym już było.... w 2015 roku (!)
W postach #916 , #930 , #989 , #1.072 , #1.227 były piękne obrazy modeli w rzutach z boku i jakoś nikt nie zwrócił na to uwagi.
W poście #1.189 jest "grafika" - może warto sprawdzić, Panie Robercie Reschka, jak było w projekcie?
W postach #1.310 i #1.311 było o tym ... dosadniej,
Engineer miał jednak wątpliwości wcześniej niż ja - i nikt się nad tym "problemem" nawet nie pochylił.
A wielka szkoda.
Problemem - bo przez to poprawnie opracowany, z dbałością o szczegóły produkt kolekcjonerski (a to w gablocie dobrze widać....) staje się czymś pomiędzy modelem a zabawką. Bo na pewno zabawką nie jest - i nie ze względu na cenę.
Jak już wcześniej pisałem, a zostało to usunięte, nigdy nie byłem, nie jestem i nie będę wrogiem Pańskiego biznesu, Panie Robercie. Dodam tylko, że szczerze życzę sukcesów, wbrew pozorom w tym kraju dla każdego znajdzie się miejsce na takim rynku, tym bardziej, że ja tego na chwilę obecną nie traktuję jako jakąś konkurencję, tak nie naturalnie wyolbrzymianą przez niektórych.
I liczę na to, że znajdzie Pan jakieś wyjście z tymi tablicami.