• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.

przemas22223

Aktywny użytkownik
Reakcje
135 16 3
Michał_P

Co mi wiadomo. EP09 była w planach budowy z rozruchem tyrystorowym. Ale Pafawag wtedy zdecydował się że EP09 będzie na rozruchu oporowym tak jak EU06, EU07 i EP08 ( dlaczego tak za duże koszta produkcji takiej lokomotywy w tamtym okresie).
Jedyna lokomotywa co pamiętam która miała rozruch tyrystorowy była to EP05.

Koledzy!!!
Zmieniam temat.
Dostałem info email od swiatmodeli.com z Rybnika.
Model EU07 Schlesienmodelle będzie dostępny w przyszłym tygodniu.

Gethvar

Znany użytkownik
Reakcje
229 4 0
Swoją drogą patrząc na to wszystko, czechosłowacki przemysł kolejowy wyprzedzał nasz rodzimy przynajmniej o dekadę. Pierwsze tyrystorowe perszingi na początku lat 80-tych a u nas EP09 (przestarzałą już w momencie rozpoczęcia produkcji) klepano do 1997 r.
Taka polityka, Czechosłowacja w zamysłach ówczesnych układów międzynarodowych miała się specjalizować w produkcji lokomotyw pasażerskich z tego co pamiętam, technologie zdobywane na zachodzie czy wysiłek naukowy szedł do nich...
Koledzy!!!
Zmieniam temat.
Model EU07 Schlesienmodelle będzie dostępny w przyszłym tygodniu.
YYYYEEEEEEEAAAHHHH! :D

Gethvar

Znany użytkownik
Reakcje
229 4 0
No ja się własnie pytałem kto zakłady przyjmuje :D A ja i tak czekam na siódemkę z IV epoki od SM bo Cargo i "żółtodzioba" już kupiłem od PIKO.
Ja cargo kupiłem od PIKO, ale i tak kupię od SM, pomimo że zezowaty z tego co pamiętam, ale jak zobaczyłem prototyp to przestałem kupować PIKOwskie i nawet nie myślę że jeszcze jakąś siódemkę od PIKO kupię, byle by SM wyszło... :D
Ciekawe, że takie informacje idą wyłącznie pocztą pantoflową.
Wątek oficjalny jest zamknięty, Szefu jest na targach podobno, więc no ten... a poza tym zapowiedziane było że wychodzą już od dłuższego czasu, po co cokolwiek mówić, skoro zrobią tylko awanturę, że znowu podają kolejny termin i pewnie i z tego terminu nici...

Tak w ogóle to teraz się zacznie sprzedawanie siódemek PIKO...

Ostatnio edytowane:

Adamzalesie

Znany użytkownik
Reakcje
283 45 10
[QUOTE
=Koledzy!!!
Zmieniam temat.
Model EU07 Schlesienmodelle będzie dostępny w przyszłym tygodniu.[/QUOTE]

A to ci nowina. Biorąc pod uwagę dzień i godzinę, to każdy może zostać takim informatorem. To ja też za prorokuję, model nie pojawi się w sprzedaży prawdopodobnie w tym miesiącu ale są duże szanse na ten rok, ale nie jest to jeszcze oficjalnie potwierdzone.:p:p:p:p:p:ROFL::ROFL::ROFL::ROFL::ROFL:

JacekGG

Aktywny użytkownik
Reakcje
37 0 0
3/4 forum to albo pitu pitu albo pierdu pierdu, na tym polega magia for internetowych.
Pitu pitu itd, to domena for społecznościowych. A to jest tematyczne i ma nawet Gadki szmatki na pieru pierdu.
Tutaj czasami żeby doczytać się wartościowej informacji to już się nie chce przewalać stron tematu i przez to omija się ważne informacje.
Z drugiej strony to pobudza forum do aktywności, ale czasami umiaru brak.
Tutaj nasuwa się mi zabawne stwierdzenie które lubię a i do mnie czasami pasuje. Jak dzieci kurcze jak dzieci:)

Obym tym szczerym wpisem nie zarobił na pierwsze czerwone nie popieram :gwizd:

czacza

Aktywny użytkownik
Reakcje
174 10 4
Ciekawe info, na facebookowym profilu SM nie ma ani jednego słowa o zbliżającej się sprzedaży siódemek, coś czuję,że sklepy pośpieszyły się z tą informacją.

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.