• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.

piterson

Znany użytkownik
Reakcje
61 0 0
Tyle czekaliśmy to poczekamy dalej:) Nie ma co się rzucać na dokładny termin - byleby tylko wszystkie zamówione malowania z tego roku nie pokazały się naraz bo może być krucho finansowo.

Reakcje
292 0 0
Najważniejsze, aby nie był to "czarny czwartek" i niech nikt nie skacze z okien... a jak już to z wysoka. Najpierw musi być "Aaaaa......" a dopiero później "bum..."
Będzie to kupimy, tyle na ile nas stać i będziemy się cieszyć.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.025 577 30
To jeszcze proszę o zdjęcie obu maszyn z profilu bo z tego porównaniu rzuca mi się w oczy również inna rzecz na którą zwróciłem uwagę przy okazji premiery tj. mało wypukłe i mocno ścięte czoło lokomotywy.
Wydaje mi się, że to jest tylko wrażenie, spowodowane zupełnie inną czołownicą w starej wersji EU07 (4E), nową (303E). W nowszych masywna czołownica wystaje przed czołową ścianę lokomotywy, w starszej jest nieco cofnięta, co moim zdaniem sprawia, że w starej czoło lokomotywy wydaje się bardziej wypukłe.

OP
OP
CoCu

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
2.001 125 22
Nie ma i nigdy nie było żadnego "terminarza pojawiania się modeli" i teraz także takiego nie tworzymy.

Powtórzę raz jeszcze. Wolimy nie podawać Wam żadnych konkretnych terminów, póki nie mamy pewności że są pewne. Dzięki temu, nawet teraz gdy premierę przesunęliśmy, nikt jak widać żalu nie ma, i nikt nie może powiedzieć że nie dotrzymaliśmy słowa. Po prostu modele będą później, ale w tym roku jeszcze na pewno. Ciekawe zaś, ile dostanie batów od Was SK i Piko jak nie dotrzyma swoich podanych konkretnych terminów.

A co do planowania wydatków. Wystarczy nieco pomyśleć nad tym co piszemy. Wiadome jest że modele będą za około ponad miesiąc. I że wszystkie będą do końca tego roku. Wiadomo też ile to ma być modeli oraz ile w takim razie zostaje na to miesięcy. Czy naprawdę potrzeba bardziej szczegółowych terminów?

Marcin Kempa

Znany użytkownik
Reakcje
167 1 0
Wydaje mi się, że trochę to strzał w stopę. Jeżeli Sk Model wypuści wcześniej swój model to zaspokoi popyt tzw. Januszy czyli ludzi którzy modelarstwem kolejowym interesują z doskoku i sprzedaż waszego modelu będzie słabsza. Szkoda pierwotnego terminu który był promowany na różne sposoby(zegary), bo jednak emocje trochę opadną...

Gethvar

Znany użytkownik
Reakcje
229 4 0
Wydaje mi się, że trochę to strzał w stopę. Jeżeli Sk Model wypuści wcześniej swój model to zaspokoi popyt tzw. Januszy czyli ludzi którzy modelarstwem kolejowym interesują z doskoku i sprzedaż waszego modelu będzie słabsza. Szkoda pierwotnego terminu który był promowany na różne sposoby(zegary), bo jednak emocje trochę opadną...
Może właśnie o to chodzi i się chłopaki w końcu dogadali, żeby Janusze sobie kupili piko, a ci co się interesują bardziej żeby kupili SM...

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.