• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.

Adamzalesie

Znany użytkownik
Reakcje
284 45 10
To jak moi szanowni koledzy zaczynają kolejną stronę o "dupie marynie", to ja również. " A dlaczego zegar jeśli odlicza czas do tyłu, obraca się do przodu ."

Ostatnio edytowane:

bstok70

Znany użytkownik
MSMK
PGMK
Reakcje
1.612 36 1
Siedzę sobie niespokojnie i przebieram nogami z niecierpliwości kiedy pojawią się wreszcie lokomotywy, trochę boję się pisać aby wątku nie zaśmiecać, a tu nagle patrzę, że nie ma jeszcze jednego ważnego zdjęcia z "Piotrkowskich Trybunałów". A zdjęcie to ważne, ponieważ obok prototypu EU07 od SM stanął bardzo rzadki egzemplarz lokomotywy EU07 wyprodukowanej przez P. Anatola Gacka (Tololoko). Jak wiadomo jest to "Biały Kruk" na rynku modelarskim. Zbudowana z wielkim pietyzmem i dbałością o odwozorowanie wszelkich detali lokomotywa jest jedną z kilku, które opuściły manufakturę w Bielsku Białej. Oczywiście trudno porównywać produkcję "ręczną" do fabrycznej ale wydaje mi się, że nawet gdybyśmy tego porównania dokonali..... Sami Koledzy zobaczcie.:)

Porównanie1.jpg

Porównanie w białych rękawiczkach.jpg

Porównanie 3.jpg

Jak widać, Irek ma nawet profesjonalne rękawiczki kolekcjonera :)

Ostatnio edytowane:
OP
OP
CoCu

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.965 122 22
prosze ustalcie ostateczny katalog.....zwłaszcza IV i Va .....też chcę coś zamówić....:)
Ale przecież katalog na ten rok jest ustalony już od jakiegoś czasu i tylko te modele można zamawiać obecnie. Pozostałe to plany na przyszły rok i później i na razie zamawiać tych modeli nie można.
Jak widać, Irek ma nawet profesjonalne rękawiczki kolekcjonera :)
No, ba! :)
To były rękawiczki firmowe, ale chyba sobie takie sprawię.

DBahn

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
To złudzenie, czy lokomotywa od p. Anatola jest wyraźnie szerszą? To jeszcze proszę o zdjęcie obu maszyn z profilu bo z tego porównaniu rzuca mi się w oczy również inna rzecz na którą zwróciłem uwagę przy okazji premiery tj. mało wypukłe i mocno ścięte czoło lokomotywy.

Ostatnio edytowane:

Pd5

Znany użytkownik
Reakcje
2.102 24 8
ten zegar to jakaś sciema? wg wpisu kolegi Pitersona o 7.42 wskazywał 1-1-1-0, a kilka godzin później wskazuje ...... ?

zdjecie.jpg
:eek:?

Ostatnio edytowane:

Maverick

Znany użytkownik
Reakcje
397 37 5

Misiek

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
6.355 145 0
Bo ten zegar odlicza czas do zamówienia przez danego użytkownika.
Jak widać u mnie, gdzierś musiałem coś złego napisać na EU07, bo zegar mnie pokarał i zanim przyjdzie na mnie czas, wszystkie modele bedą już wykupione :(

Załączniki

Zabkret

Znany użytkownik
Reakcje
1 0 0
Szanowni klienci.
Premiera modelu opóźni się. Dzieje się tak, gdyż mieliśmy do wyboru albo wprowadzić jeszcze kilka zmian i udoskonaleń, tak by model jeszcze bardziej cieszył klientów, jednocześnie opóźniając premierę, albo za wszelką cenę jak najszybciej wprowadzić model na rynek, tak by być pierwszymi. Zdecydowaliśmy się jednak na udoskonalenie modelu, a co za tym idzie przesunięcie premiery. Nie chcemy bowiem poddawać się presji i wprowadzić do sprzedaży model, który według nas nie jest tak dobry jakbyśmy sobie sami tego życzyli. Otwarcie sklepu internetowego modelcenter zatem niestety się przesunie, bo sklep ten dopiero będzie dostępny, jak modele będą fizycznie na stanie w magazynie, gotowe do wysyłki do klientów.
Przepraszamy za powyższe, jednak dla nas najwyższą wartością jest jakość naszych modeli, i żywimy nadzieję że nasze działania spotkają się z Państwa zrozumieniem, a w efekcie przyczynią się do zadowolenia z zakupu naszego modelu lokomotywy EU07.

Robert Reschka
Managing Director
Schlesienmodelle GmbH

Ostatnio edytowane:
Reakcje
45 2 5
O! Wieczór mi się zwolnił... Więcej czasu do pracy nad makietą w przygotowaniu na EU07! A i portfel się na moment ucieszy... Czekało się już tak długo to można jeszcze poczekać.

Ostatnio edytowane:

czacza

Aktywny użytkownik
Reakcje
176 12 4
W związku z tym, że termin rozpoczęcia sprzedaży przesunął się, proszę o podanie dokładnych terminów, kiedy poszczególne malowania będą wchodzić do sprzedaży, jeśli to możliwe.

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.