• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - lokomotywy serii 104E / EP09

Reakcje
190 34 1
Ludzie... Litości...
Robert zezwala na pokazanie Panu Andrzejowi PROTOTYPOWĄ budę lokomotywy EP09, a wyście wyśpiewali litanię błędów, niedociągnięć, jakby to była jakaś przedszkolna zabawa w znajdź różnice... Chyba Robert wie, co robi. Jakieś doświadczenie w branży ma... Prototypy się poprawia, to jest model "work in progress", model nieskończony. Jedna buda, a tyle klepania w klawiaturę...
A kiedy jak nie teraz zgłaszać uwagi? Psioczyć, gdy model będzie gotowy? Przecież nikt nie pisze, że to już końcowa wersja. Kultura potakiwania to w komunie była.

Reakcje
440 294 188
Te szczegóły które ja opisałem sorry ale są widoczne gołym okiem. Pamiętajmy jeszcze o jednym a może nie o jednym. Rozstaw okien od strony korytarza. Te okna są poprzesuwane. Jedne w te drugie wewte stronę. Kurde niech ten lok będzie naprawdę dobrze zrobiony. EU07 ma dach i przody zje... No róbmy dobrze.
A gdzie 7 ma dach i przody zje....?

OP
OP
Robert Reschka

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.514 348 18
Patrze się na projekty 3D tych dziewiątek, i gęba mi sie śmieje od ucha do ucha :-D Szkoda że nie mogę się z wami tym podzielić… ale nie o tym chciałem pisać. Rozmieszczenie róznych Anten na dachu w 9kach to kompletny armageddon. Chyba nie będzie problemu aby sobie przyklejić antene jako osobny element w właściwym miejscu…?

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.799 15 0
Chyba nie będzie problemu aby sobie przyklejić antene jako osobny element w właściwym miejscu…?
Wiele jest części do samodzielnego montażu w modelach, więc antena również może być jedną z nich. Dla modelarzy i kolekcjonerów problem to nie będzie żaden, a dla osób które po prostu chcą mieć model "bo im się podoba", nawet nie będzie obchodziło czy jest antena, czy jej nie ma :)

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
7.318 122 1
Informacje z Facebooka - Schlesienmodelle

EP09 Zamówienia i dostępność w sklepach.
Modele EP09 będą dostępne na sprzedaż stacjonarną w autoryzowanych sklepach. Sprzedaż internetowa, będzie się odbywała wyłącznie poprzez modelcenter.pl
Pracujemy też nad tym, aby uruchomić zamówienia przedprodukcyjne modeli EP09. Jak uruchomimy tą opcję to o tym osobno poinformujemy. Sklepy stacjonarne, będą miały ograniczony kontyngent modeli na sprzedaż stacjonarną, więc tylko zamówienia przedprodukcyjne dokonane poprzez modelcenter.pl są na 100% pewne.
Za zamówienie przedprodukcyjne nie będziemy brać ani zaliczek, ani zadatków. Zamówienie przedprodukcyjne podlega §3 regulaminu sklepu modelcenter.pl. Osoby zamawiające, które się nie wywiążą z zamówienia, kiedy model trafi do sprzedaży, zostaną wykluczeni z możliwości uczestnictwa w następnych zamówieniach przedprodukcyjnych.

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.084 115 11
Informacje z Facebooka - Schlesienmodelle

EP09 Zamówienia i dostępność w sklepach.
Modele EP09 będą dostępne na sprzedaż stacjonarną w autoryzowanych sklepach. Sprzedaż internetowa, będzie się odbywała wyłącznie poprzez modelcenter.pl
Pracujemy też nad tym, aby uruchomić zamówienia przedprodukcyjne modeli EP09. Jak uruchomimy tą opcję to o tym osobno poinformujemy. Sklepy stacjonarne, będą miały ograniczony kontyngent modeli na sprzedaż stacjonarną, więc tylko zamówienia przedprodukcyjne dokonane poprzez modelcenter.pl są na 100% pewne.
Za zamówienie przedprodukcyjne nie będziemy brać ani zaliczek, ani zadatków. Zamówienie przedprodukcyjne podlega §3 regulaminu sklepu modelcenter.pl. Osoby zamawiające, które się nie wywiążą z zamówienia, kiedy model trafi do sprzedaży, zostaną wykluczeni z możliwości uczestnictwa w następnych zamówieniach przedprodukcyjnych.
Dziwne to wszystko.
Jesli dobrze zrozumiałem to taki SMR będzie mial EP09 ale mozna będzie ja kupic tylko wchodząc fizycznie do sklepu. Plus te wykluczenia...

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.084 115 11
No coz, wsaystko zależy czy owy sklep stacjonarny mialby szerszy wachlarz płatności. Np jak Modelmania.

To tak na marginesie, bo dla mnie ciekawe jest samo limitowanie sprzedaży do tylko stacjonarnej. Nie pamietam czy kiedykolwiek się z takim czymś spotkalem:)

OP
OP
Robert Reschka

Robert Reschka

Znany użytkownik
Reakcje
3.514 348 18
To tak na marginesie, bo dla mnie ciekawe jest samo limitowanie sprzedaży do tylko stacjonarnej. Nie pamietam czy kiedykolwiek się z takim czymś spotkalem:)
Tak na marginesie, nie musze w ógule dawać do sklepów. Ale daje aby ludzie co chcą sobie oglądnąc model mieli możliwość ku temu. Ale mnie to nie dziwi, jak będa wszystkie możliwosci płatności, nawed chinska dingdong card, to by się zaczeło, że mamy ludziom paczkomaty przed domem wybudować…

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.084 115 11
Przesadzasz Robercie. Ale Twój cyrk, Twoje malpy. W końcu mam nadzieje ze przyjdzie czas kiedy Ci będzie rybka kto i jak płaci za Twe modele. I tego Ci zycze!