• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - lokomotywy serii 104E / EP09

Kamilb

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.382 36 7

jacol_placol

Aktywny użytkownik
Reakcje
419 17 2
I jeszcze element na czolownicy na którym jest napis 850KN za kwadratowy. To jest prostokąt. Za nim model wyjdzie warto teraz poprawki wprowadzać. Tak mi się wydaje.

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.715 125 86
W sumie... Robo też pokazał swój prototyp EN57 i dzięki "konsultacjom społecznym" nie wypuścił modelu z wieloma błędami. Sam pisałem, że "przecież opiera sie na dokumentacji" a jednak...
Wynika z tego, że warto "słuchać glosu ludu". :niepewny:

Maciek Wójcik

Znany użytkownik
Reakcje
1.169 135 15
Ludzie... Litości...
Robert zezwala na pokazanie Panu Andrzejowi PROTOTYPOWĄ budę lokomotywy EP09, a wyście wyśpiewali litanię błędów, niedociągnięć, jakby to była jakaś przedszkolna zabawa w znajdź różnice... Chyba Robert wie, co robi. Jakieś doświadczenie w branży ma... Prototypy się poprawia, to jest model "work in progress", model nieskończony. Jedna buda, a tyle klepania w klawiaturę...

jacol_placol

Aktywny użytkownik
Reakcje
419 17 2
Te szczegóły które ja opisałem sorry ale są widoczne gołym okiem. Pamiętajmy jeszcze o jednym a może nie o jednym. Rozstaw okien od strony korytarza. Te okna są poprzesuwane. Jedne w te drugie wewte stronę. Kurde niech ten lok będzie naprawdę dobrze zrobiony. EU07 ma dach i przody zje... No róbmy dobrze.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.912 527 30
Już nie raz pisałem, że ważny jest sposób wyrażania swojej opinii. Nie widzę niczego złego w tym, że pokazuje się błędy prototypu, jeżeli wskazuje się konkretne rzeczy, a nie tylko twierdzi się, że coś jest źle zrobione, zwłaszcza gdy jest jeszcze możliwość korekty. Ale jeżeli piszę się, że model jest do d... bo to i tamto, coś jest spie.... a coś innego zje... to taka forma jest dla mnie nieakceptowalna.

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.715 125 86
@Ranger ale wiesz... masowa produkcja ;) Nie model z manufaktury :LOL:

Po przemysleniu.... faktycznie jest kilka modeli 'masowej' produkcji i chyba tylko SU46 jest polskiej kontrukcji...

Ostatnio edytowane: