• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Samochodowa Makieta Modułowa - budowa - mafo

OP
OP
mafo

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.011 387 20
Nie wiem czy nie podesłać wam mojego żeby sprawdzić sprawność carsystemu.
Przyjedź do mnie, zapraszam gorąco. Sprawdzimy jak to się komponuje i gdzie są niedociągnięcia. Jeden telefon i się umawiamy. :)

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.011 387 20
Ostatnio brak czasu i niewiele się dzieje. :( Ale udało mi się odszukać kiedyśtam kupione nogi (jak jeszcze miałem zajawkę na zbudowanie modułów kolejowych) i w weekend je wkleiłem.

Uchwyty do nóg.jpg

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.011 387 20
Jak na taki mały moduł i niedużą odległość nóg od siebie to trzyma się całkiem dobrze. Jak się połączy kilka takich modułów, to dopiero będzie można sprawdzić stabilność. To tak jak z modułami kolejowymi, jak stoi pojedynczy to stabilność jest dużo mniejsza niż jak jest zrobiony cały szlak.

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.011 387 20
Dziś praca szła bardzo ciężko. Wysoka temperatura nie sprzyja. Farba zasycha na wałku, a i klej wiąże tak szybko, że ciężko się pracuje. No ale... nie ma co za bardzo narzekać, bo powstał parking przy ulicy na drugim module. :) :cool:

Parking przy ulicy.jpg

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.011 387 20
Śledzę ten temat nieustannie i jestem pełen podziwu dla Ciebie . Koronkowa robota jeśli chodzi o te moduły .
Dzięki Bartku. Rzeczywiście, trochę pracy włożyć trzeba, szczególnie jak się chce odwzorować w miarę szczegółowo detale dróg i chodników. Ale frajda jest ogromna, szczególnie jak udaje się kończyć kolejny etap, a i pojazdy jeżdżą bez większych przeszkód.

Dziś moduły stanęły na swoich nogach i zostały po raz pierwszy skręcone ze sobą. Powiem, że nawet fajnie to wygląda i coraz bardziej mi się podoba.

Skrzynki pierwsze skręcenie 01.jpg
Skrzynki pierwsze skręcenie 02.jpg
Skrzynki pierwsze skręcenie 03.JPG
Skrzynki pierwsze skręcenie 04.JPG

No i oczywiście musiała być próba przejazdu podwozi Faller Car...

M&M

Znany użytkownik
Reakcje
673 22 2
Myślałem , że na trzecim filmie pojadą trzy autka :niepewny:. Super robota , muszę ci wysłać albo co tę moją skrzynkę cz też tak bezproblemowo pojedzie.

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.011 387 20