Model wagonu sypialnego ma sporo innych, kardynalnych wręcz błedów. Błąd w logo to pesteczka.
Ma kolega absolutną rację

Niestety, z tego co udało mi się zaobserwować, Roco od wielu lat idzie na łatwiznę oferując nam model bardzo albo niej podobne do taboru eksploatowanego na naszej sieci kolejowej. I to, że nie chce nic w tej materii zmienić, można na siłę usprawiedliwić kosztami (chociaż jakby firmie zależało na naszym rynku to by inaczej się zachowywała - w dzisiejszych czasach wariaty form są już absolutnym standardem). Ale potencjalnego błędu w logo PKP IC nie można już usprawiedliwić kosztami.
Jakiego znowu notorycznie popełnianego błędu? Tylko 1 model, słownie JEDEN, miał taki błąd. Nie dorabiajmy historii do jednego przypadku. Nie chcę w żadnym razie usprawiedliwiać błędu na wizualizacji, ale stanowczo się nie zgadzam, by twierdzić, że jest to notorycznie popełniany błąd.
I tutaj kolega też ma rację. Faktycznie, do tej pory firmie tylko raz się zdarzył taki błąd.
Na razie rozmawiamy o zaprezentowanej wizualizacji i co na niej się aktualnie znajduje. I... może ta nasza mini dyskusja spowoduje, że finalny produkt będzie wykonany poprawnie

Ale żebym nie uchodził tylko za malkontenta, co tylko narzeka i narzeka

, z najnowszej oferty Roco, ogólnie jestem zadowolony. EU46, "Nurek", wagon restauracyjny i wagony sypialne są dla mnie wartościowymi pozycjami (i to bez względu na ich większe lub mniejsze nieścisłości)