• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Rozważania o modelach z katalogu Piko 2022

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.219 157 7
Czyli jakie są nowe formy lokomotyw? TKt1 (wariant formy BR 93) - czy coś poza tym?
Reszta to warianty istniejących wcześniej modeli PKP, ale w imponujących ilościach :)
Czyli polityka PIKO na polskim rynku jest kontynuowana, a nasz list do PIKO zachowuje swój sens.
Czyli tak jak się spodziewało część Kolegów w tym ja. Warto dodać, że TKt1 to nie jest nowa forma zaprojektowana wyłącznie na polski rynek. Także tak naprawdę formy pod polski rynek nie ma.

Zaskakuje fakt, że nie ma ani jednej siódemki w ofercie. SM ma teraz pole do popisu. Oferta wagonów towarowych też jest mizerna. Brak zestawów startowych to kolejne zaskoczenie. No i w katalogu "Nowości 2022" nie ma kibla, co może jest tylko błędem drukarskim.

Reakcje
112 26 2
Czyli tak jak się spodziewało część Kolegów w tym ja. Warto dodać, że TKt1 to nie jest nowa forma zaprojektowana wyłącznie na polski rynek. Także tak naprawdę formy pod polski rynek nie ma.

Zaskakuje fakt, że nie ma ani jednej siódemki w ofercie. SM ma teraz pole do popisu. Oferta wagonów towarowych też jest mizerna. Brak zestawów startowych to kolejne zaskoczenie. No i w katalogu "Nowości 2022" nie ma kibla, co może jest tylko błędem drukarskim.

Jak to nie ma ? Przegladnij cala oferte Piko a znajdziesz >

KubaL

Użytkownik
Reakcje
29 9 3
Dla mnie nowości mało ciekawe ale tego się spodziewałem, siódemek niema może dlatego że teraz ET21 będzie pojawiał się w różnych wersjach, co ciekawe pokazany w katalogu sputnik ma inny typ żaluzji bocznych niż dotychczas wydane przez Piko więc jeśli będzie dokładnie ten egzemplarz co na zdjęciu to będzie to możliwość stworzenia innych wersji.

Artur

Bob Budowniczy
Zespół forum
Donator forum
FREMO Polska
MSMK
H0e
Reakcje
8.002 140 3
Ja po wielu godzinach spędzonych na telefonie z Doktorem Wilferem oraz OBB (dawniej ASEA) miałem nadzieję ujrzeć EW54 na liście nowości w nowym segmencie PIKO EXPERT VIP LIMITED EDITION .... no ale cóż :(

Ropu

Znany użytkownik
Reakcje
1.331 25 2
Chodzi o nowości - nie o kompletny katalog…
A kibel to nowość 2021 - tylko nie wydana jeszcze… dlatego brak w nowościach 2022.
Czytajmy uważniej

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.443 552 30
jestem ciekaw czy to jest taki sam jak ET21-57
Nie jest. ET21-57 ma z obu stron po trzy małe okna (poza drzwiami) i małe żaluzje, tylko w górnej części pudła (nad listwą/paskiem ozdobnym). Dotychczasowe modele Piko mają z jednej strony duże żaluzje, na (prawie) całą wysokość pudła i tylko jedno okno na środku.

SU45-034

Aktywny użytkownik
Reakcje
844 90 3
SU46-035 może tutaj mieć trzy przydziały: poznański, wrocławski i gdyński. Na zjdęciu w katalogu Piko jest gdyński, ale czy tak będzie, to się okaże.

Zobacz załącznik 863541
Sugerowałem, żeby zrobiono w barwach Cargo 048.
Dlaczego? Lokomotywa 048 przeszła rewizję w październiku 2008 (jako pierwsza w nowych barwach), miała brązowe prostokątne zderzaki, brak EVN i jeździła do Niemiec. Model 048 godzi V i VI epokę oraz zaspokaja potrzeby Polaków i Niemców. Do tego można jeździć w podwójnej trakcji 032+048 lub mijać pociągi prowadzone tymi lokomotywami.
Model lokomotywy 035 jest godny uwagi i powinien być wydany, ale dopiero w 2023 lub 2024 roku.

Pozostaje mieć nadzieję, że 048 też się doczekam /y/.

Ostatnio edytowane:
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 155
Tabor 8
Tabor 14
Tabor 0
Tabor 2